Arkadaşlar 28 inde göreve başladım.(kadrosuz usta öğretici olarak) öğlenci oldum. sabahçı arkadaşta sözleşmeli olarak atanmış ilk kez bu yıl görev alıyormuş.
Okula gittiğimde müdür alınacak dergileri seçmiş (okulöncesi eğitim seti zambak)(isim vermemde sakınca yoktur inş.) ben onları istemiyordum (bize klavuz kitap verilmedi) kitap şeklinde olan başka bir seti istiyordum. Müdür tutturmuş bu dergler olacak die. diyorum müdür bey ben bu dergileri istemiyorum (içeriği çok ağır ve sanki ilkokul dergileri gibi) ne dese
beğenirsiniz 'velilerle buna karar verdik' olurmu böyle şey ya. veli ne bilebilir planın işlenişi konuların düzenlenişi yapılacak etkinlikler vs. benim kadar anlar mı yaa. valla çok sinir oldum.
Ayrıca müdür benim sınıfımda çalışacağım kitaba karışabilir mi?
ben öyle bir hakıının olmadığını düşünüyorum. çok direttim. dergi yasakmış dedim. hayır değil diyor. girin okulöncesi sitesine bakın diyorum yok öyle bişi diyor. bunun tartışmasını bayağı yaptık. esonunda da ben bu degileri istemiyorum müfettiş gelirde bunlar ne derse size yönlendireceğim ben mesuliyet kabul etmiyorum dedim. tamam dedi.
ne dersem itiraz. Sınıf iki bölmeden oluşuyor. bir bölmede faalişyet ve kahvaltı için masalar var ( altı beton)
ikinci bölmede de halı ve küçük masa var.
Müdür yeni halı almış. diyorum ki yeni halıyı sınıfa koyduktan sonra oradan çıkan halıyı diğer bölmedeki betona sersek. çocuklar üşümez ve temizlik açıcından da iyi olur(tuvalete gidiyorlar o terliklerle sınıfın beton kısmına basıyorlar sonra aynı yerde terlikleri giyip içeri gidiyorlar. bütün mikropları içeri taşıyorlar. sonra hasta olacaklar)
hayır olmaz diyo müdür. beton olması temizlik açısından iyiymiş. sadece sınıf kapısının ağzına koyacakmış. bu konuda da ısrar ettim. sanırım kapının girişinde biraz açık alan bırakılacak (çocuklar ayakkabılarını daha rahat çıkarsın die) diğer yerler halı ile kapatılacak.
Off arkadaşlar anlayacağınız perşembe, cuma günleri bana zehir oldu.
bayağı dolmuşum yaa. ne çok yazmışım