Haksız Görevlendirmeye Tepkisiz Kalma

hocam bende dokuz eYLüL'de imza toplaYım size faksLAyım ozmn?

bende katılıyorum size yeter artık herkes önümüzü kapatıyor bu ne ya bizim mesleğimiz kolay değilki göründüğü gibi

arkadaşlar lise mezunları ve açıköğretim okuyanlar sadece okulöncesinde öğretmenlik yapıyor ,başka branşlarda bu yok bence siz önce onu düşünün bu kişiler lise eğitimi ve açıköğretim kitapları ile evde okuyarak öğretmenlik yapıyor. sınıf öğretmenleri 4 yıllık üniversite yaşantısı var bence lise mezunu bu işi yaparsa sınıf öğretmeni hayli hayli yapar

lise mezunlarının ve aöf okuyanların öğretmenlik yapması bence hiç adil değil aöf okuyanlara saygı duyuyorum bana kızmayın arkadaşlar ama örgün öğretim öğretmenlerinin hakkı görev almak ayrıca 2 yıllık mezunlara aöf hakkı tanınmalı zaten 2 yıl örgün öğretim almış oluyorlar diye düşünüyorum herkes hakettiği yerde olsun tek temennimiz bu ama lise mezunlarına görev verilmesin ...

arkadaşlar özel eğitim öğretmenlerinin açtığı dava gibi bizde danıştaya gecikmeden dava açalım ve bu yanlış davranıştan vazgeçirmeye çalışalım.hocam bilgi verirmisiniz..:congratulationscut4

evet lütfen sesimizi duyurarak hakkımızı koruyalım

ben bir sinif ogretmeniyim ve bu acilan kursa katilacagim sizin bu tepkinize anlam veremiyorum siz zihinsel engelliler ogremeni acigini kapatabiliyor musunuz? oyleyse biriniz uc bes ozel egitim merezinde calisailecek misiniz bu acigi nasil kapatmayi dusunuyorsunuz oncelikle bunu dusunun lutfen..

Arkadaşlar sorunumuz bitmez bizim. Ve üniversitedeki hocalarımızdan yeterli desteği görebildiğimizi düşünmüyorum.

Birinci sorun : Hiç bir bölümün lise mezunları alanda çalışamazken bizim bölümümüzün kıymeti bilinmediğin ve aman işte çocukları oynatıyorlar diye geçiştirildiğinden düne kadara atanamamız ve onlarla aynı muameleyi hatta idare tarafından daha kötü muameleyi görmemizdir. Bu problem çözüldü şimdi sınıf öğretmenliği çıktı. Ben o arkadaşlara da üzülüyorum. Bu alanda eğitim görmemişler ve çocuklara oyun oynarak sınıf düzeni oluşturamadıklarını anladıkları an gerçekten çok zorlanacak ve birçoğu bırakacaktır diye düşünüyorum. Eğer eğitimleri halk tarafından bizlerle kıyaslanmaya başlarsa istenmeyen öğretmenler olacaklardır. Onlardan zaten bizim bölümümüzün gereklerini yerine getirmelerini isteyemeyiz çünkü onlar bu eğitimi almadılar. Başta arkadaşlar sevinebilirler ve daha sonra sınıf öğretmenliğine geçmek isteyebilir ama bu olmazsa onlara gerçekten yazık olur. Ya da bizim müd. ve müd. yard. kadrolarımızı doldurmak isteyeceklerdir ve bu alandan eğitim görmüş kişilerden bu kişilerin çıkmasını isterim ben de....

İkinci sorun ise bildiğim kadarıyla diğer öğretmenliklerde olmayan fakat Ana Okulu/Okul Öncesi/Çocuk Gel bölümlerine müdahale eden açık öğretim mezunlarının bulunması. Diğerlerini saymıyorum bile bu sorunlar başta çözülmesi gereken sorunlar bunlar benim düşüncem...

örgun eğitim okulöncesi öğretmenliği ile aöf yi kıyaslamayın.aöf dekılerın coğu kızmeslek cocuk gelısımı bölümü.ben 4.sınıftayken benm staj okuluma örgunden stajyerler gelıodu.ınanırmısnız sıstematık gözlem formu nedeır onu bılmıyorlar.ve daha bırcok sey.sız bunlarla nasıl ugrasıyorsunuz bız cok rahatız dıyorlardı.

Faxsımı yolladım ve üstelik hocamız Turan ÇAKIR tüm sınıfımızı bu konuda uyardı tüm arkadaşlara sizin böyle bir görüşme yapacağınızdan bahsettim dilekçenin örneğinide verdim inş. 100 kişilik 2 sınıf çocuk gelişimi öğrencileri olarak dilekçelerimizle hep destek tam destekte bulunacağız.Bu görüşmeyi ayarlayan ve görüşmede bizi temsil edeceklere şimdiden çok TEŞEKKÜR ediyorum..Ayrıca bu siteyede tşkler.

örgun eğitim okulöncesi öğretmenliği ile aöf yi kıyaslamayın.aöf dekılerın coğu kızmeslek cocuk gelısımı bölümü.ben 4.sınıftayken benm staj okuluma örgunden stajyerler gelıodu.ınanırmısnız sıstematık gözlem formu nedeır onu bılmıyorlar.ve daha bırcok sey.sız bunlarla nasıl ugrasıyorsunuz bız cok rahatız dıyorlardı.

Bencede kıyaslamayın zararlı çıkarsınız...

Kpss kursunda çocuk gelişim alanındaki ünlü bilimadamlarının isimlerini telaffuz edemeyen kişiler vardı...Biz dört sene sıra tozu çekerek öğrendik herşeyi emin ol... snnle konuşan bir öğretmen müsveddesinin söylediklerini genelleyemezsin.

Sorun üniversitelerin kontenjan artmasıyla çözülebilir ancak. eğitim hayatında sırada oturmayan bir öğretmen adayının sıralardaki çocuklara ders veremeyeceği düşüncesindeyim....

:36_11_13:bben gönderdim bu tarz yazılardan elimden geldiğince herkesi haberdar etmeye çalışıyorum eğitimdeki kaliteyi 45puan alan insanları atayarak bozdular bu kişiler içinde günlük plan yapmayı bilmeyen insanlar var bunlara bile tahhamül edemezken kendi branşları olduğu halde bu sınıf öğretmenlerini duyunca söyleyecek kelime bulamadım yakında resimciler müzikçilerde gelirse şaşırmayın biz sessiz kaldıkça...:77wu[1]:

arkadaşlar tabi ki destekliyorum..daha düne kadar bizim bölümden çok öğretmen alınıyor diye orada burada forumlarda ahkam kesenler şimdi okul öncesine geliyor? nedir bu haksızlık? hani biz birşey bilmiyorduk.hani bizim işimiz sadece çocuklarla oyun oynamaktı..noldu şimdi? tek derdimiz çalışıp para kazanmak mı? bir insan işini sevmeden işinin inceliklerini bilmeden nasıl çalışabilir ya? madem biz dadıyız başkalarının gözünde, bu şekilde devam ederiz. ben şu an sözleşmeli çalışan bir öğretmenim ama kesinlikle destekliyorum..

örgün eğitimden mezun olan ukala öğretmenler! atanıp geliyorsununz sınıfa nasıl hakim olunacagını velilerle nasıl konuşulacagını .nasıl plan yapılacagını sınıfda ne tür mataryal kullanıcagını bilmiyorlar ve bu kişiler ankara gazi hacet tepe ,konya selçuk mezunu örgünden mezunuz diye hava atanlar.örgün açık nerden mezun olursan ol insan kendini yetiştirmeli araştırmaya,ve bilmediğini birilerine sormayı bilmeli.açık öğretimde okuyan bütün arkadaşlarım bende dahil olmak üzere hem çalıştık hem okuduk...bizim deneyimiimiz sizden çok ama çok fazla.siz uygulamaya gittiğiniz okullarda süslenip püslenip gittiniz.........fazla konuşmayın

tabiki ögretmenlrimize tam destek veriyoruz

ben iki yıllık çocuk gelişi mezunuyum 1yıl devlet okulunda ücretli öğretmenlik yaptım.herşey iyi güzeldi ama nereye kadar böyle çalışacaktım ve şimdi bir össe dersanesine gidiorum ve kazanırsam 4yıl inşallah okumak istiorum ama nie böyle mizi madur ediyorlar anlamıyorum.madem iş sahası yokduda neden var bu iki yıllıklar...

ya bune saçmalik ne yapmaya çalisiyorlar sinif ögretmenlerini okul öncesi ögretmeni olarak görevlendiriyorlar sacmalik

arkadaşlar ben kayseri pınarbaşıdayım ve burdaki 6 öğretmenede ulaştım yarın onlarınkini ve benim dilekçemi göndericem ama kimsenin haberi yok olanlardan bunun için ne yapabiliriz bence bunu düşünelim bazı illerde seminerlere başlanmış söylentisi var burası kırsal bolge ve int. neredeyse yok hocalarıma kendim ulaşmaya çalışıyorum lütfen yaygınlaştıralım
görş.

kesinnnlikle destekliyorum

memurlar.net sitesinde meral rumuzlu bir sınıf öğretmeni arkadaşımız, bu sertifika proğramına kayıt yaptırmış ve okul öncesi öğretmenlerinide inanılmaz rencide ederek "
okul öncesi arkadaşlar siz zaten gerisiniz kpss den bile adam gibi puan alamıyorsunuz avucunuzu yalayın biz gidicez devlete siz oturun bize bakın v.b" inanılmaz rencide edici bir öğretmene yakışmayan sözler kendinibilmezlik.yani bizler bu kadar mı kötüyüz.daha düne kadar bize dadı bakıcı gözüyle bakanlar şimdi ne çabuk kendilerini bu mesleğe değer buluyorlar anlamıyorum.elbette nice değerli sınıf öğretmenlerimiz var saygı duyuyorum onlara ama herkes kendi mesleğini yapsın bence.heleki bu sözlerle hiç bir öğretmenimizi kötü olarak nitelendirmek hiçte hoş değil.örgün eğitim olsun yaygın eğitim olsun hepsinin sonunda verilen emek var zorluklarla mücadele var.insan mesleğine aşık olunca kitaplar bir tarafa işini zaten profösyonelce yapacaktır.herkese selamlar,saygılar.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri