Haksız Görevlendirmeye Tepkisiz Kalma

evet hakııyız çok haklıyızda arkadaşlarım bizim branşımızdanda özel eğitime akın akın öğretmen gidiyor onada böyle tepki verseydik ya merak ediorum biz çok mu donanımlıyız özel eğitim konusunda?????????????

yazıklar olsun biz kml mezunlrı yıllarca emek vermiş,çalışmış,seminerlere katılmışız.bzi mağdur edip işimizden ediyorlar,tecrübelerimizden aldığımız notlarımızdan,çalıştığımız ortamlardaki olumlu eleştirilerden faydalanmıyorlar sınıfçıları alıyorlar.sağlık lisesi mezunları atanıyor,kuran kursu öğreticileri atanıyor biz çok mu değersiz,tecrübesisiz bu işe 10 yılını vermiş arkadaşlar var aramızda.nasıl bir adalet,nasıl bir sistem bu anlayamadım..benim annemde 40 günlük eğitim alıp çok çok iyi bir öğretmen olmuş pırlanta gibi çocuklar kazandırmıştır bu ülkeye...biz kml mezunları bu dilekçeyi kendimize göre doldurup faxlıyoruz herkese teşekkürler,işinde başarılar....

ben de mail yoluyla meb e dilekce yolladım tum arkadaslara iletebilirim. dilekçeyi ve mail adresini isteyen arkadaslara verebilirim. İsteyenler özelime msj atabilir. lütfen herkes bu sese kulak versin.duyarsız kalmayalım lütfen.

bu haksızlığa son verilsin

Madem sınıf öğretmenine ihtiyaç yok neden hala öss de sınıf öğretmenliği kontenjanı var neden hala herkes emek veriyor, madem 60 saatlik kursla bu meslek yapılıyor neden biz 2 yıl uygulama gördük neden kimimiz 4 kimimiz 5 yıl okuduk...

evet eşim yıllardır okulöncesi öğretmeni olarak çalışıyor.
artık yaş haddine takıldı
bu sene sözleşmeli atanırsa ok
ama branşı olmayan insanlar gelip
onların haklarını ellerinden alıyor.
artık buna bir dur demek gerekiyor.

ben sözleşmeli çalışırken bir kadrolu sınıfçının gelip de yerimi alması üstelik alanımla ilgili yeterli bilgisinin olmaması, bizim bölümümüzün çocuk bakıcılığı olarak görülüp bende gider salla başını al maaşını yaparım gibi gereksiz bir düşüncenin olması beni deli ediyor tam destek ...

sınıf ögretmenleri görevlendirilecekse kml mezunu arkadaşlar çalışmaya devam etsin en azından işten anlıyorlar

selam... bu hak yeme nardan geliyo anlamıyorum..çok basite alıyorlar okul öncesi öğretmenliğini.. ne demek yaa sadece 60 saatlik ders al ol okul öncesi öğretmeni.. bu kadar besitse biz niye 4 yılımızı harcıyoruz üniversite köşelerinde çektiğimiz sıkıntı ve hocaların zorlamaları da cabasııı...

zamanında sınıf öğretmenliğine ziraat mezunu bile atamışlardı şimdide aynısını bize yapıyorlar sessiz kalamayız bu duruma... bizim mesleğimiz öyle basit bi meslek değil...

slm arkadaşlar ben yeni üyeyim bende destekliyorum en kısa zamanda bende faks yolluyacağım

haklısınız arkadaşlar

bu faksı ne zamana kadar gönderebiliriz?

kız meslek liseleri çalıştırılırken hatta formasyon gerekirken açık öğretim mezunlarına hak verilirken neden sessiz kaldınız.okul öncesi öğretmenliği(eğitimi yeterli düzeyde almayan kişiler yüzünden)gösteri öğretmenliği
oldu.sınıf öğretmenleride ses çalışmaları deyip okumu yazma öğretmeye çalışır.biz LİSANS MEZUNLARI NE YAPARIZ ?????

her zaman arkanızdayım!! susmayalım, hep hakkı yenen biz oluruz::

bende katılıyorum ve destek veriyorum...Hocam saygılar

bende destekliyorum

arkadaşlar hiç birşey yapamıyorsanız bu maile cevap verin mail atın::

T.C.
MiLLi EĞİTİM BAKANLIĞI
Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğüne

Konu: Sınıf öğretmenlerinin anasınıflarında görevlendirilmesi

Sayın REMZİ İNANLI,

14/10/2009 tarih, B,08.0.OOG,0.07.02.02-020/ 2975 sayılı ve “Ücretli öğretmen görevlendirilmesi” konulu

resmi yazınızda anasınıflarında sınıf öğretmenliği mezunlarının 60 saatlik seminer alması kaydı ile

görevlendirileceğine dair ibareler bulunmaktadır. Ancak siz de malum görürsünüz ki, okul öncesi eğitim

formatı diğer eğitim formatlarından farklıdır ve ayrı bir pedagojik yetkinlik gerektirmektedir. Bu

lisansa sahip olabilmek için eğitim fakültesinde 4 yıl okul öncesi öğretmeliği bölümü okumak gerekmektedir.

Aksi halde okul öncesi öğretmenliği mezunu olmayan eğitimcilerin anasınıflarında görevlendirilmesi okul öncesi

eğitim alan öğrenci sayısını kısmen arttıracaktır ama, eğitimde niteliği düşürecektir.

Bizler okul öncesi eğitimden faydalanan çocuk sayısının artması taraftarıyız ancak, geleceğimizin teminatı

çocuklarımızın nitelikli bir şekilde yetiştirilmesinden yanayız. Sınıf öğretmenliği mezunu eğitimcilerin 60 saatlik

seminerler ile gerekli okul öncesi eğitim öğretmenliği donanımına sahip olamayacağı aşikardır. Eğer 60 saatlik

seminerler ile okul öncesi öğretmeni olunabilecekse ben ve meslektaşlarım neden 4 yıl eğitim

fakültelerindeokul öncesi öğretmenliği eğitimi aldık ve almaya devam ediyoruz? Tarafımıza yapılan bu

haksızlığa bir son verilmesini rica ederiz.

Geçmiş yıllarda eğitim fakültesi mezunu bile olmayan kişiler öğretmen olarak atandı ve halen görev

yapmaktadırlar. Ancak şuan 21. yüzyıldayız, bu çağda eğitim hayatının temeli olan okul öncesi eğitimde

bu tür yanlışların yapılması ülkemizin ve toplumumuzun da niteliklerini düşürecektir.

Siz de bilirsiniz ki, okul öncesi eğitim, insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Hal böyleyken

geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın uzman olmayan ellerde eğitim alması, onların, bilgi,

beceri ve tutumlarını olumsuz yönde etkileyecektir. Eğer siz de okul öncesi eğitim alan çocuk sayısından

çok nitelikli eğitimden yanaysanız lütfen bu yanlışa bir son verin. Yapılan bu yanlışın bir an önce önüne

geçmenizi rica ederiz.

İsim Soyisim: Mail:

Telefon: Adres:

bizler sessiz kaldıkça daha ne haksızlıklara uğrarız, ben de en kısa zamanda faks çekicem, desteğimizi esirgemeyelim bizim için uğraşan insanları da yarı yolda bırakmayalım.

selam arkadaşlar lütfen tepkisiz kalmayın

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri