Fakütle-Yüksek okul????

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan düş/ün/ce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:10
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@düş/ün/ce
Fakülte ve yüksekokul arasında ki fark nedir ?Bunların anlamları nedir?Bazı yerlerde çocuk g.fakülte bazı yerlerde çocuk g. yüksekokul yazıyor bu nedemek?Açıklarmısınız?

Fakülte ve yüksekokul arasında ki fark nedir ?Bunların anlamları nedir?Bazı yerlerde çocuk g.fakülte bazı yerlerde çocuk g. yüksekokul yazıyor bu nedemek?Açıklarmısınız?
bir arkadaştan alıntı yaparak yazıyorum yüksek okul ve fakülte arasındaki en büyük fark: yüksek okuldaki dersler fakültelerde kısıtlı ve sıkıştırılmış eğitim görüyorlar

Yüksekokul daha çok meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlayan eğitim kurumudur; fakülte ise daha çok araştırmaya yönelik eğitim yapılan ve bilim adamı yetiştirmeyi amaçlayan kurumlardır...Bu noktada eğitimi gereği yüksekokullar meslek lisesi öğrencileri tercih ederken; fakülteler normal lise mezunları için daha uygun sayılabilir...

O yüzden öss'de yüksekokullar 1 numaralı puan türüyle; fkülteler 2 numaralı puan türüyle öğrenci kabul etmekte...

umarım yardımcı olmuşumdur...

Teşekkür ederim.Ben de meslek lisesindeyim ama çocuk g. öğrtmenliği yapmak istemiyorum daha çok araştrma yapmak istiyorum bu ndnle fakülte okumalıyım sanırım.Bir de çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü ile çocuk g. eğitimi ögrtmn. arasındaki fark nedir?Hangi ünv. çocuk g. egitimi var?Bunun hakkında da blgi verirmisiniz?

bildiğim kadarıyla hacette üniversitesinde çocuk gelişimi bölümü var.fakat lys ile öğrenci alıyor ....çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği bölümüde ankara gazi üniversitesi ve konya selçuk üniversitesinde var. ygs ile alıyor.....

yüksek okullar myo diye geçiyor yani 2yıllık...
fakülteler ise 4yıllık..

Teşekkürler ..O zaman ben hacettepe ünv. yazıcam tercihlerimde ..Çocuk gelişimi bölümü için.Puanları kaç acaba hacettepenin?

Teşekkürler ..O zaman ben hacettepe ünv. yazıcam tercihlerimde ..Çocuk gelişimi bölümü için.Puanları kaç acaba hacettepenin?

ya yanlış hatrlamıyorsam hacettepe eşit ağırlık 2.bölümden alıyor ama sadce hacettepe..
puanını bilmiorum ama...

ve hacettepe çocuk gelişimi ve eğitimi sağlık fakültesinden mezun oluyorlar. yani eğitim fakültesinde okumuyorlar. formasyon verilmiyor onlara.zaman içinde bazı yıllar formasyon verdikleri de oluyor fakültenin ve alanlarda kız meslek liselerin çocuk gelişim bölümünde öğretmen olarak çalışabiliyorlar. bazı mezunlar hastanelerin çocuk hastalıkları bölümünde bazıları ise özel eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezlerinde farklı gelişen çocuklarla) eğitimci olarak gayet güzel bir maaşla çalışabiliyorlar.sana tavsiyem bu bölümü okuyacaksan ister okul öncesi öğretmenliğini oku.ister çocuk gelişimi ve eğitim bölümünü (4 yıllık)oku. iki fakülteninde getirisi çok fazla ve zevkli.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri