Erkek Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokhankayili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
izzetöğretmen' Alıntı:
deria83' Alıntı:
kesinlikle katılıyorum ...iş doğru ve SEVEREK yapıldığında bayan erkek farketmez...halkımızın bu konuda daha da bilinçlendirilmesi gerekiyor.. Bence bu konuda erkek okul öncesi öğretmenlerine büyük görev düşüyor. ...

Sadece bizemi hocam :36_1_21: sizlerinde yardımınıza ihtiyacımız var bunu önce karşı cins hocalarımızın kabül etmesi gerekiyor sizi bundan ayrı tutuyorum ben ilk stajımda gören staj hocam iki saat boyunca gülmüştü çok utandığımı okulu bırakmayı düşündüğümü hatırlıyorum ...
Tabiki hocam bizlere de büyük görev düşüyor ama size daha fazla:D o staj hocan nasıl öğretmen olmuş merak ettim...yazık hala böyle öğretmenler var....

izzet hocam gülmeli miyim yoksa ağlamalı mıyım bilmiyorum....kendi meslektaşımız bunu yaparsa diğerlerini hoş görmek gerekir...bence bunlar zamanla aşılacak şeyler...yinede sebep ne olursa olsun herşeyin kendimizde biteceğine inanmalıyız...işe önce kendimizden başlayalım derim ...gerisi Allah kerim....

Arkadaşlar sizi sevindirecek bir haber vermek istiyorum yazın benim bir velim okulunuzda neden erkek öğretmen yok diye sitem etti.Neden sadece bayan öğretmenleriniz var ben çocuğumun bir erkek öğretmen de olmasını belki tercih edicem böyle bir şansım olmalı dedi çok sevindim aslında hepimiz iyi bilyoruz ki veli haklı böyle bir şey istemesi gayet doğal.Bu arada geçen yılki stajerim bu yıl asil olarak görev yapıyor beni arayıp sene başında öğrencisinin çok az olduğunu söyledi geçenlerde tekrar görüştüm şuanda mevcudu 27 çok mutlu oldum demek ki bir şeyleri değiştirmek elimizde arkadaşlar başaracağız eminim

:thumbsup::36_7_8::36_7_8:süper işte böyle güzel haberler duymak istiyoruuuuzzz:D

izzet hocam bende bir usta öğreticiyim ama işin içine girdikten sonra herşeyi anladım...kendimde bu işi yapıyorum ama okul bitinceye kadar...bu şekilde daha çok şey öğreniyoruz...eğer benim elimde olsaydı bir üniversite mezunu hocamızın yanında çalışmak isterdim...ondan ne öğrensem bana yarar getirirdi...şimdi ise yapabildiğim kadar yapıyorum...sınıfı ilk gördüğümde çok afadersiniz ahırdan farksız değildi...bunu birlikte çalıştığım hocamızdan da duydum....bir yıl çalıştıkları için kendilerini ispatlamaya çalışmıyorlar...bunu yapan sadece usta öğreticiler değil üniversite bitirmiş öğretmenlerde yapıyor....konu fazla dağılmasın diye kısa kesiyorum...kısacası HERŞEY BİZDE BİTİYOR genelleme yapmayalım...bu bizi yanıltır ve hiçbirşeyde kazandırmaz...BU ARADA YELLOE BU HABERE ÇOK SEVİNDİM...

bence herkez işini yaptıktan sonra bu kadar onemsenecegını sanmıyorum.yanlız ozellıkle kırsal kesımlerde erkek anasınıfı ogretmenlerıne tepkılı oluyor velıler. bence bunun sebebıde farklıdırrr herseyı ıkı yonlu dusunmek lazım:)

bence herkez işini yaptıktan sonra bu kadar onemsenecegını sanmıyorum.yanlız ozellıkle kırsal kesımlerde erkek anasınıfı ogretmenlerıne tepkılı oluyor velıler. bence bunun sebebıde farklıdırrr herseyı ıkı yonlu dusunmek lazım:)

Ben hiçbir meslekte erkek-bayan ayrımı yapılmasından yana değilim.Bayanlar hakim,zabıta,kamyon şöforlüğü yapmış,başbakanımız bile var vs...Erkekte aşçılarımız,dikiş diken insanlar var vs...Severek yaptıktan sonra isteyerek yaptıktan sonra herkes işinde başarılı olur.Sadece insanların alışması için zaman gerekli.Güvenlerini kazanmak için,o taktıkları at gözlüklerini çıkarmaları için zaman gerekli...SABIRla kendinizi göstericeğinize inanıyorum ben..Her koşulda sabredin sonuçta işinizi layığıyla yaptıktan sonra kazanan siz olursunuz...
İzzet öğretmen'im ne güzel azminizle stajdaki hocanızı bile utandırmışsınızdır şuanda kadrolu öğretmensiniz ne mutlu size.(Darısı başımıza.)Önünüze çıkan zorluklarla da başedeceğinize inanıyorum,hiçbir şekilde pes etmeyin,doğru yoldasınız.....
HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN!!!!Başarılar

İzzet öğretmenim ne oldu şimdi neden böyle düşünüyorsunuz ben busöylediğinize üzgünüm ama tam olarak katılmıyorum çünkü erkek öğretmenlerinde birtakım avantajları var.Lütfen bu şekilde düşünmeyin.HANİ OLUMLU DÜŞÜNMEK ÖĞRETMENİM.....BUDA NERDEN ÇIKTI.....

Kesinlikle katılmıyorum ne demek ya bavulunuzu alıp gidebilirsiniz bence çocuklar sizlerle tanıştıktan sonra aslında erkeklerin yani babaların farklı yönünü görmüş ve öğrenmiş oluyor.Öğretmenim düşünsene bizim toplumumuzda baba sadece çocuğu sever ağladğında hemen hanım koş çocuk ağlıyor diyerek kaçar.Fakat siz zamanla çocukla bir çok şey paylaşınca onun gözündeki imajda yıkılmış olacak.Ben bu konuda sonuna kadar arkanızdayım.üZGÜNÜM AMA TIP TA YANILABİLİR DEĞİL Mİ ÖĞRETMENİM......LÜTFEN....

Eeeee o zaman öğretmenim başınız dik anlınız açık bu güzel yolda hiç yılmadan başarı ile yürümek
Nasip etsin Allah Yılmak yok öğretmenim....böyle düşünmenize sevindim....

ya arkadaslae alınmayın ama benım tanıdıgım bıe öğretmen vardı o kadar becerıksızdiki en azından o kötüydü ama ben size güvenıyorum e azından bu sisede olduğunuz içinn

arkadaşlar konu bayan erkek konusu değil bence olaya nasıl bi açıdan bakıyorsunuz. biz eğitimci olarak değerlendirmelerimizde bile bırakın farklı cinsiyeti aynı cins çocukları bile kendi gelişimi içinde değerlendirmiyor muyuz.
yani CİNSİYETİN bu konuyla bi alakası yokkk'''''''''''' TAMAMEN
1.ZİNHİNLE
2.GELİŞİM BİLGİSİYLE
3.ALAN BİLGİSİYLE
4.İNSAN VE ÇOCUK SEVGİSİYLE
5.İLETİŞİM BECERİLERİYLE
6.KENDİNİZİ YENİLE VE YENİLİKLERİ TAKİP ETMEKLE
ve daha bi çok şeyin etkisiyle sizin kendinizi yetiştimiş olmanızla alakalı nasıl
Bİ DURUM bilmem kendimi ifade edebildim mi ??????????

sınıfımızda 3 tane erkek öğretmen adayı var..
nasıl bayan adayların yapıları buna uygun olmayanlar varsa erkeklerde de var...
o arkadaşlarımdan bir birçok bayandan daha güzel öğretmenlik yapabilir...
çocuklarda daha çok seviyor onu erkek öğretmenim diye...
herşeyde olumlu olumsuz taraf olduğu gibi onların da yaşadığı sorunlar var ve toplumun bakışıda çok değişik..
Allah yardımcıları olsun...
saygılar...

bu bölümü yeni okudumarkadaşlar söylenilene katılıyorum kişilik ve kendini geliştirmeyle ilgili birşey

konunun üstünden çok geçmiş ama kravat sounu için kravat iğnesi bazen yeterli çözüm olabilirmi??

BU İŞİ SEVEN HER İNSAN BAŞARILI OLUR. CİNSİYET AYRIMINI KABUL ETMİYORUMMM. ÖĞRETMENLİĞİN BAŞARI ŞARTLARINDAN BİRİ, ERKEK ÖĞRETMEN OLMAK DEĞİL Kİ! ARAŞTIRMACI, BECERİKLİ, PRATİK ZEKÂLI, ŞAKACI, ESPRİLİ VE DİSİPLİNLİ OLMAK GEREKİR.

BENCE TAKIM ELBİSE ÇOK SAÇMA! EN ÇOK KIYAFET ESKİTENLER BİZİZ. BANA KALSA EŞOFMANLA GİDERİM AMA BİZDE DE ETEK MECBURİYETİ VAR.

Gerçekten sizin bulunduğunuz durumu biz tam olarak anlıyamayız çünkü yaşamıyoruz.Sadece ortak olup çözüm bulmaya çalışırız ama ben sizin tabuları yıkacağınıza inanıyorum...Biraz sabır ve zamanla insanlar sizi de takdir edeceklerdir.Anasınıfı öğretmenliği boyayı çocuklara vermekle , topu atmakla olmuyor.Herkes bildiği kadar konuşsa bilmediği yerde sussa kimsenin kalbi kırılmaz.
Bugün karneler verildi benim moralim sıfır,bu sene çalışmadığım için karne heyecanını yaşayamadım.Allah beni mesleğimden uzaklaştırmasın , önüme engel çıkarmasın , böyle bilinçsiz insanlar da çıkarmasın , mesleğimi çok seviyorum....
Size de bol bol sabır ve başarılar versin ki herkesi utandırın inş...

Bende gerçekleri söylediğiniz için sizin yanınızdayım.Ben geçen sene görev yaptım yaşanan olayları az çok biliyorum benim sizi anlamamam bir erkek olarak yaşadıklarınız..Bencede ünv okumakla öğr olmakla adam olunmuyor.Çokta karamsar olmayın belki ileride beklediğiniz ortama kavuşursunuz.Hakettiğiniz ilgi ve saygıyı görürüsünüz bu güzel günler için herşeye dayanmalısınız...

konuyu cinsiyet çatışmasına dönüştürmeyin
görevini iyi yapan öğretmen başarılıdır erkeği kadını diye bir ayrım hatadır.
bir arkadaş demişki bayanların sesi çıkmıyor hep bağırıyorlar.ses tonunu iyi kullanan otoriteyi sağlamayı bilen iletişim yöntemlerini iyi kullanan özellikle sen dili değil ben diliyle konuşulduğu zaman sınıfta öğretmenin bağırmasına hiç gerek kalmıyor.

baba sevgisi görmeyen çocuk eksikliği okulda erkek öğretmenle gideriyor demişsiniz evde gösteremeyen okulda nasıl göstersin ben o düşüncenize katılmıyorum bence çocukları seven sabırlı olan güçlü olan herkes anasınıfı öğretmeni olsun ben çocuk gelişimi öğretmeniyim ve erkek öğrencilerin de bizim branşı seçmelerini kesinlikle isterim sınıf öğretmeni olunuyorsa anasınıfı öğretmenide olunur saygılarımla......

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri