Erkek Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokhankayili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
açıkçası üniversitede okurken benimde bitakım önyargılarım vardı...ama öğretmenlik başka bişeymiş sınıftan içeri girdiğinizde ceketinizi çıkartıyorsun ve başka bi dünyanın içindesiniz...tamamen çocuklarla oldunuz ve onlar gibi düşündüğünüz bi süreç...okul saati bittiğindede ceketinizi giyiyorsunuz bu kadar...erkek yada kadın kim iyi yada kötü...iyi olan işini seven ve en iyi şekilde yapmaya çalışan değilmidir;)

arkadaşlar gerçekten işiniz zor. üniversitedeyken bizim sınıfta 4 erkek arkadaşımız vardı. biri benim staj arkadaşım olmuştu ama gerçekten işini iyi yapıyordu. ve ben sizlerin bu işi bizlerden daha iyi yapabileceğiniz kanaatindeyim.çünkü çocuklara karşı erkeklerin daha sabırlı olduğunu düşünüyorum bilmem haklımıyım:)

erkek öğretmen arkadaşlar;eğer alan değişşiklği isretseniz size rehabilitasyon merkezleri derim .çünkü orda erkek okulöncesi veya çocuk gelişimi ve sınıf öğretmenlerine gerçekten ihtiyaç var.çünkü azsınız.ve özürlü erkek çocuklar hemcinsleri ile daha kolay iletişim kurabiliyorlar.üstelik yaşı ve cüssesi büyük çocuklar var. yani benden iri ve yaşı büyük olan öğrencilerde biraz geriliyordum.en son öğrencim 29 yaşında kilolu,sınıftan çıkmasına izin vermeyince boynumu 3 kere sıktı ,ben atlattım ama kısaca çalışmayı düşünürseniz sizler birkaçmerkez isim verebilirim

ayy benim okuluma erkek öğretmen gelmesin mümkünse, okuduklarıma göre erkek öğretmenler bayanları geçecek gibi bu konuda:):):)

arkadaşlar ben de bir erkek öğretmen olarak birşeyler söyleyeyim
1-resmi kıyafet şart çünkü resmi olmadan çocuk bile seni kayle almaz.
2-veliler velede bayanlar sanki öcü olarak görüyor son derece moral bozucu.
3-bayanların el becerileri daha yüksek bu gerçek malesef erkeklerde bu daha az ve biz daha çok zorlanıyoruz.
4-kız öğrencilerin bir kızmı seni hemen benimsiyor seviyor bir kızmı ise hiç benimsemiyor büyük ikilem
5-erkek öğrencilerle iletişim kısmen daha kolay gibi görünsede içlerindeki korkuları atamıyorlar bir mühlet
6-köy gibi yerlerde daha avantajlı erkek olmak
7-çevrenin inanılmaz baskısı erkek oldugun için

bu kadar kötü duruma bir öneri

çocukları seviyorsanız yapabilirsiniz
eğer çocuk sevgisi yoksa İMKANSIZ.

ALLAHA ŞÜKÜR BEN DE VAR

bu sene benim sınıfıma gelen stajyerlerden birisi erkek.çocuklarla iletişimi sınıf hakimiyeti onlara yaklaşımı yanında gelen kız öğrenciye göre çok çok iyi.umarım yolu açık olsun başarılar dilerim öğrencime...

benim lisedeyken staj yaptığım okulda bir tane erkek öğretmen vardı.kendi sınıfımdan kacıp kacıp onunkine gidiyordum cok eğlenceli geçiyordu onunla gün.etkinlikleri yaptırısı,vs..vs.. herseyi resmen bir oyuna dönüstüyordu.sonra zaten onun sınıfına verdiler beni :D:D benden cok cekmisti ama cok sey öğretti bana :)

erkek öğretmenlerde bu işi en az bizler kadar iyi yapıyorlar.mesleklerde cinsiyetin önemli olduğuna inanmıyorum ben.Tamamen yaptığın isi sevmekle ilgili birsey basarı.Ancak erkek öğretmenler biraz daha zorluk cekiyor bence bunu gözardı etmemek lazım.Veliler,gelen tepkiler erkek öğretmenler için kimi zaman dezavantaj olabiliyor malesef.

Erkek anasınıfı öğretmenleri ilk başlarda yadırganıyor ama zamanla ön yargıları silmek işi kişiye kalıyor genelde bir bayan mesleği olarak düşünülen anasınıfı öğretmenliğini erkek yapınca tabi ister istemez acaba soruları velilerin aklına geliyor ancak özellikle erkek öğretmene göndermek isteyen velilerde yok değil az olsa da :)

ArkadaŞlar Bİrbİrİmİzİ Kandirmayalim Toplum Bİze ÖĞretmen GÖzÜyle DeĞİl Bakici GÖzÜyle Bakiyor Kaldiki Mİlİ EĞİtİm Bakanida Öyle Şuana Kadar Okul Öncesİ ÖĞretmenlİĞİ DedİĞİnİ Duydunuzmu Oda Bakici GÖzÜyle Bakiyor

ben de erkek öğretmen arkadaşların sınıf içinde otorite kurmaları bakımından daha iyi olduklarını düşünüyorum.Ayrıca okul öncesi eğitimin bayanların mesleği gibi algılanmasından çok rahatsızım.Hatta ilköğretimde de bayan erkek olarak ayrılmasında da.Öğretmen öğretmendir.Cinsiyet ayrımı yerine mesleğini hakkınca yerine getiren öğretmen vardır.Sizleri destekliyorum erkek okul öncesi öğretmeni olan arkadaşlar.

Babasiniflilar Sİzde Bu İŞİ Bayanlar Kadar GÜzel Yapiyorsunuz

ben okul öncesi son sınıf öğrencisiyim. benim sınıfımdaki erkek arkadaşlarımın hepsinin ii bir eğitimci olacağına inanıyorum. staja gidildiğinde bile çocuklar bizden fazla onların sözünü dinliyor. kıyafet meselesine gelince bildiğim kadarıyla okul öncesi öğretmenleri serbest kıyafet giyebiliyorlarmış. uygulama okulumuzdaki hoca öyle söylemişti. yeni yasa çıktı filan diyodu.

Bİr Bayan ÖĞretmen Nasil Bu İŞe YakiŞiyorsa Ve GÖrevİnİ Yerİne Getİrİyorsa Erkek ÖĞretmen İÇİn Ayni Durum SÖz Konusu Bayan ÖĞretmenler Nasilkİ Sinifta Çocuklar Anne GÖzÜyle GÖrÜryorsa Erkek ÖĞretmenlerİde Baba GÖzÜyle GÖrÜyorlar Önemlİ Olan Bu İŞİ Severek Ve İsteyerek Yapmak Erkek Veya Bayan DeĞİl Bence Sorun Toplumun Ön Yargili Olmasi

bence de sizin takım elbise ve kravat zorunluluğunuzun olması çok saçma. yaptığınız işle hiç bağdaşmıyor. evet, bizler istediğimiz gibi giyinebiliyoruz, abartmadan tabi.. ama öyle etkinlikler oluyor ki, takım elbiseyle falan yapılması çok zor. sizi çok iyi anlayabiliyorum. umarım bi çözüme ulaşır en kısa zamanda. anladığım kadarıyla da işinizi seviyorsunuz. bu durumda başarsızlık söz konusu diil bence. erkek okul öncesi öğretmenlerinin de babalara iyi bir model olacağını düşünüyorum. sevgiler..

Erkek olmak dezavantaj olmaktan çıktı artık bu yavaş yavaş kabül görmeye başladı kaldıki her anaokulunda en az bir - iki erkek öğretmen var fakat elbise büyük problem her nekadar yazı çıkmış olsa bile hala bunu kavrayamayan yöneticiler çok hala takım elbisede ısrar ediyolar bu zihniyetin değişmesi lazım artı olarak bence bayanlar duygusal ve içten olmaları yönünden erkeklere göre bir adım önde bunda annelerin bayan öğretmenlerle daha samimi olmalarının etkiside büyük toplumumuzun değer yargıları ve kuralları bakımından anneler bayan öğretmenlerle daha samimi olabildikleri için veli iletişimini de bayanlar daha sağlıklı gerçekleştiriyor.. Ama şu bir gerçek işini seven herkes herzaman başarılıdır yeterki sevelim..

arkadaşlar bugun itibariyle bende bi erkek okul öncesi öğretmeni olarak kesnlikle bütün konuşulanlara katılıyorum. ama hiç merak etmeyin bundan 5 seneye kadar kızlarla okuldaki sayımız eşitlenecek inanılmaz bi artış var o.ö. erkek sayısında bende yeni başlayacağim için biraz endişelerim var ama kendime güven de var açıkcası ben mersinde okudum orda bi kaç okulda erkek öğretmen vardı bizim bölümden görev yapan ve onlardan duyduğum kadarıyla veliler çocuklarını özellikle onların sınıflarına veriyolarmış bu da beni çok mutlu etti gerçekten böle kişilerle de tanıştıkça insanın kendisine güven de geliyo staja gittiğimizde hiç erkek hocayla karşılaşmadım hocalarımızın hepsi bayan dı ama inanın hiçbişey bilmeme rağmen bu mesleği onlardan daha iyi yapabileceğimi düşünüyorum işallah ta ole olcak

ben bayan anaokul öğretmeniyim bu senede ilk senem 6 senedir staj cocuklar veliler vs...gorcemı gordum .bölüm cok güzel ama keske en basından bayan erkek ayrımı yapmasalarmış.sınıf öğretmenleriyle hemen hemen aynı derdi paylasıoruz neden onlarda ayrım yapılmamıs_? çünkü böle bi sacmalığa gerek yok.erkekten anaokul anasınıf gb...öğretmenı olmaz diye muhabbetide erkekler cıkarmıs olsa gerek.ben bayan olarak erkeklerinde süper ilgili bi öğretmen olduna katılıorum hatta bazıları bayan arkadaslardan cok daha severek yapıo işini tebrik ederim onları.işini sevdikten sonra bayan erkek hiç farketmez.sonuçta biz bakıcı deil öğretmeniz sorun öğretmen olmak değilki öğretebilen olmak.erkek arkadaslara tavsiyem o gravat orununu dile getirin bence,biraz resmi duruo sınıf içinde.

Ben, mesleğimizi erkeklere çok yakıştırıyorum:)

bence erkek ana sınıfı öğretmeni arkadaşlar ne kadar çok olursa okadar iyi. çünkü insanların çoğu, ana sınıfı öğretmenlerini bakıcı olarak görüyor bu yüzden erkek bakıcı olmuycağından :Dinsanlar bu ayrımı erkek arkadaşlar sayesinde kavrayacaklar. ayrıca bayanlar daha iyi yapar erkekler daha iyi yapar polemiği çok yanlış çünkü bu mesleği seven bay ya da bayan kim olursa işini layıkıyla yapar.

tebrik ederim arkadaşım güzel cevap.....size katılıyorumm...

merhaba erkek meslektaşlarım bence hiç bir meslekte ayrım yapılmamalı ayrıca tıpkı beden eğitimi öğretmeleri gibi eşofman ile ders yapmalıyız ben bağımsız anaokulunda uygulama yaptım ve çoğu zaman eşofman giydim ve çok rahat ettim [bu

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri