Erkek Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokhankayili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@gokhankayili
valla takım elbiseli kravatlı bu mesleği yapmak çok zor, Cevreden edindiğim izlenimlere dayanarak erkek okul öncesi öğretmenlerinin bu işi daha iyi yaptığını düşünüyorum ( bu benim görüşüm, bayan arkadaşlar alınmasın sakın ). birde bu işi yapmak gerçektende çok farklı, hele hele erkek olarak yapmak çok daha farklı, çevreden gelen tepkiler bazen beni çok güldürüyor. Ama dünya ya birdaha gelsem galiba bu işi seçerdim.

Benim çaılştığım okulda geçen sene erkek öğretmen varmış bu yüzden velilerin çoğu çocuklarını yollamamışlar anasınıfına..Bazı yönlerden bakınca çok saçma ama bazı açılardan bakınca da normal karşılıyorum..

bence erkek ana sınıfı öğretmeni arkadaşlar ne kadar çok olursa okadar iyi. çünkü insanların çoğu, ana sınıfı öğretmenlerini bakıcı olarak görüyor bu yüzden erkek bakıcı olmuycağından :Dinsanlar bu ayrımı erkek arkadaşlar sayesinde kavrayacaklar. ayrıca bayanlar daha iyi yapar erkekler daha iyi yapar polemiği çok yanlış çünkü bu mesleği seven bay ya da bayan kim olursa işini layıkıyla yapar.

Valla Ben Kaçamak Kaçamak Kravatımı Çıkaracağımı Düşünüyorum. Staja Gittiğim Dönemde Her Çocuk Kravatımdan Çekip Çağırıyordu Beni.

Benim Fikrime Gelince Bence Erkek Öğretmenlerin Başarılı Olma İhtimalleri Çok Daha Fazla. (Bayan Arkadaşlar Alınmasınlar) Kendi Kanımca Nedenlerine Gelirsek:

1: Bayan Arkadaşların Sesi Zaten İnce Olduğundan Seslerini Yükselttiklerinde Çok Kötü Bir Ses Oluyor. (Öğrencilerin De Pek Hoşlarına Gittiğini Söyleyemem. Gerçi Onun Haricinde Ses Olarak Erkeklerden Daha Etkililer Ama Neyse :D) Ve Bayan Arkadaşlar Sınıf İçinde Hakimiyet Kuramadıklarında Genellikle Bağırma Yoluna Gittikleri İçin (En Azından Benim Gözlemlerim Böyle) Çocuklar Biraz Olsun Öğretmenlerinden Soğuyorlar.

2: Çocukların Ebeveynlerinden Anneleri Çocukla Daha Çok İlgilendiği Ve Babaları Pek İlgilenmediği İçin Bir Bakıma Babasından Eksik Kalan Yanları Erkek Okulöncesi Öğretmenleri Dolduruyor. Ve Bu Yüzden Çocuklar Erkek Öğretmenleri Daha Çok Seviyor. Ve Çocuklara Erkek Öğretmenler Daha Sevimli Geliyor. (Çocukluğunuzu Düşünün. Babanızın Gözüne Girmek İçin Ne Kadar Uğraştınız? Annenizin Gözüne Girmek İçin Ne Kadar Uğraştınız?) Anneler Çocuklarını Zaten Yeterince Severler. Bu Nedenle Çocukların Annelerine Kendilerini Sevdirmek İçin Fazla Uğraşmalarına Gerek Kalmaz :D Fakat Babamız Bi Aferin Desin Diye Ne Kadar Çok Uğraşırdık. (Sınıfına Erkek Stajyer Gelenler Ya Da Okulunda Erkek Öğretmen Olanlar Dikkat Ederse Çocukların Erkek Öğretmenlere Daha Yakın Olduğunu Göreceklerdir)

3:Babalar Daha Kuralcı Oldukları İçin Erkeklerin Sınıfta Disiplini Sağlamaları Elbette Daha Kolay Olacaktır.

Bir De Şöyle Birşey Var: Erkek Okulöncesi Öğretmenlerini De Toplum Biraz Olsun Yadırgar. Bu Da Erkek Öğretmenlerin İşine Etki Edebilir. Eğer Erkek Öğretmen Bu Tür Kendi Sıkıntılarını Sınıfına Yansıtmazsa Bayan Öğretmenlere Göre Daha Avantajlıdır Diye Düşünüyorum.

Her Ne Kadar Erkek Öğretmenlerin Avantajları Fazla Olsa Da Bu İşi Bayan Öğretmen Ya Da Erkek Öğretmen Daha İyi Yapar Diyebilmemizin İmkanı Yok. Bu İşi Sadece Ve Sadece Çocukları Daha Çok Seven , Mesleğini Daha İyi Bilen Ve Çocuklar İçin Daha Fazla Fedakarlık Yapan Öğretmenler Daha İyi Yapar.

Ve Şu Konuya Kesinlikle Katılmıyorum.
1: "Babalar Çocuklarıyla bile Doğru Düzgün İlgilenemiyor , Sınıftaki Çocuklarla Nasıl İlgilenebilsinler?"

Babaların Çoğunluğunun Kuralcı Olması Ya Da Çocuklarına Sevgi Göstermekten korkması Ya Da Daha Kötüsü Kendi Parçası Olan Çocuğuyla İlgilenmemesi Nasıl Ki Tüm Babaların Böyle Olduğu Anlamına Gelmiyorsa Annelerin Çoğunluğunun Çocuklarına Sevgisini Sürekli Göstermesi Ve Çocuklarını Çok Sevmesi Bütün Annelerin Böyle Olduğu Anlamına Gelmez. Dolayısıyla Okulöncesi Öğretmeni Erkekler Çocukları Çok Sevip Onlar İçin Türlü Fedakarlıklar Yaparken Bayanlar İse Hiç Sevmeyebilir. Yani Bunun Bayan / Erkek Olmayla Değil De Kişinin Kişiliğiyle İlgisi Vardır.

- Ya Da -

2: "Erkekler Çocukların Bakımından Ne Anlar?"

Başka Başlıklarda Da Gördüm , Çalışan Bayan Öğretmenlerden De duydum. Öğretmenler "Zaten Etkinliklere Zor Yetişiyorum. Çocuğu Da Ben Mi Tuvalete Götürcem. Yemeklerini Yemesini De Ben Mi Sağlayacağım. Sınıfı Da Ben Mi Temizleyeceğim.?" Gibi Sözler Söylüyorlar. Burdan Da Anlaşıldığı Gibi Okulöncesi Öğretmeninin Görevi Çocuğun Bakımı Değil Çocuğun Eğitimidir. Eğitimi De Çocuk Bakımından Anlayan Birisinden Çok Çocuk Eğitimini İyi Bilen Birisi Verebilir.

Bunlar Da Benim Fikirlerim

Madem böyle bir konu açılmış Erkek Anasınıfı öğretmeni olarak değil erkek okulöncesi öğretmeni olarak cevap yazmak isterim:
Biliyorsunuz arkadaşlar okuduğumuz bölüm artık anasınııf öğrt. veya anaokulu öğrt. değil OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ
her ne kadar öğretmenlik yaptığımız okullar anasınıfı veya anaokulu olarak biliniyorsa da....

ben küçük bir ilçede bağımsız bir anaokulunda iki senedir görev yapıyorum.ilk sene göreve başlarken veliler çok temkinliydiler. Okulun personelleri başta olmak üzere bütün veliler bu mesleği nasıl yapacağımı merakla bekliyorlardı. ama günler geçtükçe kafalarındaki "erkek anasınıfı öğretmeni olur mu?" sorusuna en güzel cevabı sınıfça yaptığımız güzel etkinlikler ve başarılı çalışmalarla verdik. Sene başında velilerin yüzündeki o endişe ve merak dolu bakışlar yerini memnuniyete bırakmıştı.
Bu senenin başında bir kaç veli çocuğunu benim olduğum sınıfa yazdırmak için istekte bile bulundu.
Ama yine de Mustafa arkadaşımızın dediği gibi bu mesleği erkekler veya bayanlar daha iyi yapar diye bir yargıda bulunamayız. bu mesleği işini seven, sabırlı, hoşgörülü, azimli milletin dediklerine bakmadan tek endişesi mesleğini icra etmek olan -erkek veya bayanlar- iyi yapabilir.
bu arada sınıfta kravatımızı çıkartamıyoruz maalesef:( bayan arkadaşlar kazak tişört gibi istediği kıyafeti giyerken biz kıravat ve gömlek giymek zorundayız. bana daha müfettiş gelmedi. eğer gelirse yapacağım ilk şikayet bu yönde olacak.

ben o yüzden parmak boyası hiç yaptırmadım. alternatif etkinlikler bulmak lazım:D

moustapha83 arkadaşımıza katılıyorum ((( Bu İşi Sadece Ve Sadece Çocukları Daha Çok Seven , Mesleğini Daha İyi Bilen Ve Çocuklar İçin Daha Fazla Fedakarlık Yapan Öğretmenler Daha İyi Yapar.)))):thumbsup: :thumbsup:
  ALLAH BÜTÜN ÖĞTERMENLERE KOLAYLIK VERSİN....

izzetöğretmen' Alıntı:
:36_11_6::36_11_6:
empatik' Alıntı:
ben o yüzden parmak boyası hiç yaptırmadım. alternatif etkinlikler bulmak lazım:D

:36_11_6::36_11_6::36_11_6::36_11_6::36_11_6::36_11_6::36_11_6: Birkaç tüyo ver arkadaşım..:36_1_19:

Önemli olan verilmek istenen, kazandırılması beklenen davranışı kazandırmak değil mi? illa parmak boyası yapacaksın diye bir şey yok.
Ayrıca çocukların gelişimi açısından önemi gittikçe daha çok anlaşılan satranç ve drama eğitimine önem veriyorum .Sınıfımda satranç köşesi yaptım. çocukların çoğu işi çözdüler.... Tavsiye ederim. Erkek öğretmen olmanın bu avantajını kulanabiliriz en azından :)
( satranç bilen bayan arkadaşlar alınmasın)

Satranç dama'nın okul öncesinde kullanılabileceğini okuldaki öğretmenime söylediğimde olmaz demişti bana. Çocuklar öğrenemez demişti. Demekki neymiş her hoca herşeyi biliyorum demeyecekmiş :D

Sadece konu ile ilgili yorum yapılırsa daha iyi olur.
Ayrıca sataşma laf atma şaka yolluda olsa lütfen yapmayın.
Teşekkürler.

ben staj yaparken öğretmen erkekti. bizim okuldan mezundu. çocuklar onu, o da çocukları çok seviyordu :) veliler de öğretmenden çok memnundu. erkek öğretmenden çekinenler acaba ilkokulda çocuğunun öğretmeni erkek olursa napıcak yine kaçacak mı? erkek ilkokul öğretmeni daha çok var...
size kayılıyorum takım elbiseyle çalışmak zor oluyordur :D ben bile kumaş pantolon giymek istemiyorum!!! aslında eşofman giysek en iyisi :D her yerimiz boya, pritt oluyo valla...

ben geçici görevle başka okulda çalışıyorum.okulun öğretmeni göreve başlamış ve askere
gitmiş.okula gittiğimde hiç kayıt yoktu erkek öğretmen var diye, şu an benim 16 öğrencim var.
ben erkek arkadaşlarında en az bizim kadar başarılı olacaklarına inanıyorum,azınlıkta oldukları için yadırganıyor bence zamanla insanlar alışacaktır bu duruma bir kaç küçüköğrencim var veliler gelecek yıl okul mu değiştirsek acaba diyorlar asla diyorum,elimden geldiğince tedirginliklerini gidermeye çalışıyorum

yorumlarınız için teşekür ederim herkese.3.sınıf öğrenciyim daha. ilk staja gidene kadar tedirgindim biraz yapabilir miyim diye ama gördüm ki en doğru tercihi yapmışım:) şimdi tek çekincem veli önyargıları, umarım hiç bi erkek meslektaşım buna maruz kalmaz.

veli saplantıları süreçle alakalı arkadaşlar, belli bir zaman geçince inanın vazgeçmeyecekler sizlerden bayan erkek farketmez mesleğe adanmak yeterli bence inşallah hiç sorunla karşılaşmazsınız :)

BEN 1 GÜNÜ EŞOFMAN GİYME GÜNÜ YAPTIM.ÖNCE İDAREYLE KONUŞTUM BU FİKİR ÇOK HOŞUNA GİTTİ HATTA.DİĞER ARKADAŞLARADA ÖNERDİ.VELİLEREDE YAZI GÖNDERDİM;

ANNECİĞİM ve BABACIĞIM

Ben arkadaşlarım ve Öğretmenimle birlikte Beden eğitimi (jimnastik) yapmak istiyorum.Bana spor yapacağım gün eşofman giydirebilir misin?Biz her Çarşamba spor yapacağız.
Ha unutmadan söyleyeyim Öğretmenimde bizimle birlikte eşofman giyecek. Biz menekşeler grubu olarak spor yaparken çok eğleneceğiz.

Sizi çok Seviyorum.
Çocuğunuz……..
EN AZINDAN 1 GÜN RAHAT HAREKET ETME ŞANSINIZ OLUR.ÇOCUKLARLA MÜZİK EŞLİĞİNDE SPOR HAREKETLERİ YAPILABİLİR.

müdürümüz yönetmeliğe aykırı bişiyi kesinlikle kabul etmez aslında..takım elbiseyle gidip okulda giyilse bunada mı itiraz olur acaba?bize tabiki giyebilirsiniz dedi dediğim gibi çok ta beğendi fikri.tabi bu yönde idare önemli.belki kabul eder.yinede sorun bence..

BİZİM MÜDÜRÜMÜZ YÖNETMELİĞE HARFİ HARFİYEN UYAR DİYEBİLİRİM.O KABUL ETTİYSE BİR DANIŞIN DERİM.OKULA TAKIMLA GELİNİP ORADA GYİNİLEBİLİR.TAKLA FALAN ATILACAK DİYE.NE BİLEYİM BU KADARDA ANASINIFINDA AŞIRI DİSİPLİNDE YANLIŞ BİR İLKOKUL ÖĞRETMENİ BİZİM YAPTIĞIMIZ ÖZBAKIMLARI YAPMIYOR O YÖNDE ONLARLA BİR TUTULMAMALIYIZ BENCE.NERDEYSE YERE OTURARAK YATARAK BİLE BAZI OYUNLARI DARAMLARI YAPIYORUZ.

arkadaslar hepinizi gönülden destekliyorum ve görevinizde basarılar dilerim

izzet ögretmenim siz kadrolusunuz sanırımm ahhh ahhh umarım bizde yakında kadrolu oluruzz 4 sınıftayım bu yıll

arkadaşlar erkek öğretmen arkadaşları sonuna kadar destekliyorum, 3 sene erkek stajyerlerim oldu çok iyi olanda vardı hiç bişey yapamayanda ama bayan stajyerlerde de aynı durum vardı yani bayanı erkeği yok bu işin.Birde şunu söyleyim ben sınıfta önlük giyiyorum çok rahat ettim boya ve yapıştırıcı lekelerinden kurtuldum bayan ve erkek arkadaşlara tavsiye ederim, bizim okulumuzdaki branş ve sınıf öğretmenlerinin çoğu da önlük giyiyor.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri