Valla Ben Kaçamak Kaçamak Kravatımı Çıkaracağımı Düşünüyorum. Staja Gittiğim Dönemde Her Çocuk Kravatımdan Çekip Çağırıyordu Beni.
Benim Fikrime Gelince Bence Erkek Öğretmenlerin Başarılı Olma İhtimalleri Çok Daha Fazla. (Bayan Arkadaşlar Alınmasınlar) Kendi Kanımca Nedenlerine Gelirsek:
1: Bayan Arkadaşların Sesi Zaten İnce Olduğundan Seslerini Yükselttiklerinde Çok Kötü Bir Ses Oluyor. (Öğrencilerin De Pek Hoşlarına Gittiğini Söyleyemem. Gerçi Onun Haricinde Ses Olarak Erkeklerden Daha Etkililer Ama Neyse

) Ve Bayan Arkadaşlar Sınıf İçinde Hakimiyet Kuramadıklarında Genellikle Bağırma Yoluna Gittikleri İçin (En Azından Benim Gözlemlerim Böyle) Çocuklar Biraz Olsun Öğretmenlerinden Soğuyorlar.
2: Çocukların Ebeveynlerinden Anneleri Çocukla Daha Çok İlgilendiği Ve Babaları Pek İlgilenmediği İçin Bir Bakıma Babasından Eksik Kalan Yanları Erkek Okulöncesi Öğretmenleri Dolduruyor. Ve Bu Yüzden Çocuklar Erkek Öğretmenleri Daha Çok Seviyor. Ve Çocuklara Erkek Öğretmenler Daha Sevimli Geliyor. (Çocukluğunuzu Düşünün. Babanızın Gözüne Girmek İçin Ne Kadar Uğraştınız? Annenizin Gözüne Girmek İçin Ne Kadar Uğraştınız?) Anneler Çocuklarını Zaten Yeterince Severler. Bu Nedenle Çocukların Annelerine Kendilerini Sevdirmek İçin Fazla Uğraşmalarına Gerek Kalmaz

Fakat Babamız Bi Aferin Desin Diye Ne Kadar Çok Uğraşırdık. (Sınıfına Erkek Stajyer Gelenler Ya Da Okulunda Erkek Öğretmen Olanlar Dikkat Ederse Çocukların Erkek Öğretmenlere Daha Yakın Olduğunu Göreceklerdir)
3:Babalar Daha Kuralcı Oldukları İçin Erkeklerin Sınıfta Disiplini Sağlamaları Elbette Daha Kolay Olacaktır.
Bir De Şöyle Birşey Var: Erkek Okulöncesi Öğretmenlerini De Toplum Biraz Olsun Yadırgar. Bu Da Erkek Öğretmenlerin İşine Etki Edebilir. Eğer Erkek Öğretmen Bu Tür Kendi Sıkıntılarını Sınıfına Yansıtmazsa Bayan Öğretmenlere Göre Daha Avantajlıdır Diye Düşünüyorum.
Her Ne Kadar Erkek Öğretmenlerin Avantajları Fazla Olsa Da Bu İşi Bayan Öğretmen Ya Da Erkek Öğretmen Daha İyi Yapar Diyebilmemizin İmkanı Yok. Bu İşi Sadece Ve Sadece Çocukları Daha Çok Seven , Mesleğini Daha İyi Bilen Ve Çocuklar İçin Daha Fazla Fedakarlık Yapan Öğretmenler Daha İyi Yapar.
Ve Şu Konuya Kesinlikle Katılmıyorum.
1: "Babalar Çocuklarıyla bile Doğru Düzgün İlgilenemiyor , Sınıftaki Çocuklarla Nasıl İlgilenebilsinler?"
Babaların Çoğunluğunun Kuralcı Olması Ya Da Çocuklarına Sevgi Göstermekten korkması Ya Da Daha Kötüsü Kendi Parçası Olan Çocuğuyla İlgilenmemesi Nasıl Ki Tüm Babaların Böyle Olduğu Anlamına Gelmiyorsa Annelerin Çoğunluğunun Çocuklarına Sevgisini Sürekli Göstermesi Ve Çocuklarını Çok Sevmesi Bütün Annelerin Böyle Olduğu Anlamına Gelmez. Dolayısıyla Okulöncesi Öğretmeni Erkekler Çocukları Çok Sevip Onlar İçin Türlü Fedakarlıklar Yaparken Bayanlar İse Hiç Sevmeyebilir. Yani Bunun Bayan / Erkek Olmayla Değil De Kişinin Kişiliğiyle İlgisi Vardır.
- Ya Da -
2: "Erkekler Çocukların Bakımından Ne Anlar?"
Başka Başlıklarda Da Gördüm , Çalışan Bayan Öğretmenlerden De duydum. Öğretmenler "Zaten Etkinliklere Zor Yetişiyorum. Çocuğu Da Ben Mi Tuvalete Götürcem. Yemeklerini Yemesini De Ben Mi Sağlayacağım. Sınıfı Da Ben Mi Temizleyeceğim.?" Gibi Sözler Söylüyorlar. Burdan Da Anlaşıldığı Gibi Okulöncesi Öğretmeninin Görevi Çocuğun Bakımı Değil Çocuğun Eğitimidir. Eğitimi De Çocuk Bakımından Anlayan Birisinden Çok Çocuk Eğitimini İyi Bilen Birisi Verebilir.
Bunlar Da Benim Fikirlerim