ben stajer öğretmenim ve malum kurslarımız var.kurs veren saygıdeğer öğretmnelerimiz ne hikmetse bizi pek öğretmenden saymıyorlar ve sınıfa şu soruyu yöneltiyorlar.aranızda kaç kişi sınıf öğretmeni ve kaç kişi branş öğretmeni(tabi burda branşın içinde biz yokuz sayıyor çünkü)?ben tabi dayanamadım ve hocam kusura bakmayın da biz noluyoruz ?adam bir sürü özür fgalan diledi kusura bakmayın hocam gbisinden açıklama yapmaya çalıştı.diyeceğim şu ki bizi koyacakları bir yer bile yok adamların Allah sonumuzu hayır etsin.
haklısınız arkadaşlar söyledikleriniz doğru hak edilen konumda değiliz.bunun sebebi meb in politikası yuzunden.ben marmarayı kazandığımda aaa sırf anasınıfı öğretmeni olmak için ta istanbula gidilirmi sonraları açık öğretim fakultesi ortaya çıktı dedilerki aman dışardan alınıyomuş diploma boşuna zahmet çekiyosun sonra atanamadım usta öğretici oldum bu kezde aaa bizim komşu kızı lise mezunu senin gibi anasınıf öğretmeni anlamışsınız vaziyeti
arkadaşlar ben de size katılıyorum ayrıca ek ders ile ilgili şöyle bir durum da var 4. v4 5. sınıflara branş öğretmenleri de giriyor sınıf öğretmenleri ek dersini yine tam alıyor. biz tenefüse dahi çıkmıyoruz daha fazla saat ders işliyoruz ve tabiri caizse kale alınmıyoruz her sene daha iyiye gidiyor gibi en azından ilçe bazında ciddi alınmaya başladım 🙂
Arkadaşlar ben Kayseri'de görev yapıyorum.Söylediğiniz gibi kaale alınmama durumlarıyla hiç karşılaşmadım.Belki okulumla alakalı bi durum bilmiyorum ama tam tersi her seminere her toplantıya çağırıldım.Müdürümüz haber aldığı her seminerden gitmek zorunda olmasam dahi beni haberdar etti.Hatta bazı özel okulların yılsonu gösrerisi davetiyeleri kendi adına geldiği haldeo hep beni haberdar etti.Üstelik çok babacan bi tavırla da bu tarz toplantı,seminer yıl sonu gösterilerine katılmamın kendimi geliştirmem için çok önemli olduğunu hatırlattı her defasında.
Açıkçası Kayseri'de okul öncesi eğitim önemseniyor.Son bir yıl içinde açılan anasınıfı sayısında büyük bi artış oldu.Bazı liselerin bünyesinde bile anasınıfı var.Her toplantımız da da okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasının bizim elimizde olduğu söyleniyor bize.
7 çok geç.Okul öncesi eğitim çok önemli.Lütfen bunu herkes anlasın.
Açıkçası Kayseri'de okul öncesi eğitim önemseniyor.Son bir yıl içinde açılan anasınıfı sayısında büyük bi artış oldu.Bazı liselerin bünyesinde bile anasınıfı var.Her toplantımız da da okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasının bizim elimizde olduğu söyleniyor bize.
7 çok geç.Okul öncesi eğitim çok önemli.Lütfen bunu herkes anlasın.
işe okul müdürlerini bilinçlendirmekten başlamalıyız.bizi ilk başta öğretmen olarak görmeyenler onlar.özellikle bazı usta öğreticiler ve kadrolu öğretmenler öğretmenlik haricinde bakıcılıkla ilgili bütün işleri yapıyorlar.bu nedenlerle günden güne batıyoruz.bazı şeyleri değiştiremesek bile haklarımızı görevlerimizi iyi bilelim susup kendimizi yok saydırmayalım.
arkadaşlar size bir konuyu sormak istiyorum ben sözleşmeli öğrt 4 b li yani.ben eş tayiniyle kız meslek lisesine atandım.sabah 8 den akşam 5 e kadar çalışacağım bu sınıf kız meslek lisesinin uygulam anasınıfı.ben şimdi ne kadar ek ders alacağım.acaba sözleşmeli olduğum için bana bu kadar çok ek ders veririlermi.daha önce günde 3 sat ek ders alıyodum yani haftada 15 saat yapıyor.ama şimdi 10 sat çalışcam yani ne kadar ek ders alacağım.yalvarırım bana biri cvp versin