Ek 30 bin atama yolda

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@gülen şirine
Nimet Çubukçu Çanakkalede öğretmen adaylarına müjdeyi verdi Haziranda 30.000 öğretmen atamasının yapılması için MEB'de gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.
Nimet Çubukçu Çanakkalede öğretmen adaylarına müjdeyi verdi Haziranda 30.000 öğretmen atamasının yapılması için MEB'de gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.
İŞSİZ ÖĞRETMENLER BAŞBAKAN VE ÇUBUKÇUYLA GÖRÜŞTÜ
KPSS skandalı sebebiyle atanacakken atanamz duruma gelen mağdur öğretmenler, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'deki törenlere katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşme fırsatı buldu
Mağdur öğretmneler önce başbakanla konuştu. Başbakan yanındaki Çubukçuya Nimet hanım ek alım konusu ne durumda diye söylerken Çubukçu: Haziran ayında ek 30.000 öğretmen ataması konusunda çalışmalar devam ediyor dedi.
ÖĞRETMEN ADAYI ÖĞRETMEN SEVİNÇTEN NİMET ÇUBUKÇUYA SARILDI
Tam bu açıklama yapıldığı anda Başbakan ve bakanların oluşturduğu resmi heyetin önünde Nimet Çubukçuya sarılan öğretmen adayı : binlerce öğretmen bu açılamayı bekliyordu dedi
MEMURUZ.NET NOTU: Öğretmen adayları aylardır yürüttükleri ek alım kampanyasında tam sonuca erişmek için önümüzdeki iki aylık sürede de baskılarına devam etmelidirler.
hadi hayırlısı inşallah herkes atanır.

Nimet hanımın son bombası

Milli Eğitim Bakanlığı, anaokullarına ingilizce öğretmeni atanması için düğmeye bastı. Artık MEB, anaokulundan itibaren yoğunlaştırılmış ingilizce eğitimi yaptıracak. 40 bin yeni öğretmen atanması için hazırlıklar yapılıyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen öğretmen adaylarının KPSS’ye girmesine gerek yok. ABD, İngiltere, Kanada, olmadı Avustralya vatandaşlığı belgesi alması yeterli. Çünkü MEB, bu ülkelerden 40 bin ithal öğretmen alacak.
İşsiz öğretmen adaylarını çileden çıkarmaya aday bu gelişme Milli Eğitim Bakanlığı’nda hazırlıkları tamamlanan yeni anaokulu müfredatında gizli. Anaokulu öğrencilerine sular seller gibi ingilizce konuşturmaya büyük önem veren bakanlık kesenin ağzını açıyor. Fakat bu ortada garip bir durum var. Yüzbinlerce öğretmen atanmayı beklerken, bakanlık anaokullarında ingilizce öğretmenliği için YABANCI ÖĞRETMEN ithal edecek. Yanlış duymadınız. ABD, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya gibi ülkelerden ingilizce öğretmeni getirilmesi için yasal değişikliğin alt yapısı oluşturuluyor.
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, yabancı dil eğitimini ana sınıflarından başlatacak. Bunun için 40 bin yabancı öğretmen alınacak. 11 yaşına kadar çocuklara yoğunlaşt ırılmış İngilizce eğitimi verilecek. ABD, Kanada ve İngiltere’den öğretmen ithal edilecek öğretmenler ilk etapta Türk öğretmenlerle birlikte derse girecek. Hedef, 11 yaşına gelen bir öğ rencinin ana dili gibi İngilizce konuşabilmesi.
Yabancı dil eğitiminin ana sınıfından başlayarak 4 yıl boyunca yoğunla ştırılmış olarak verilmesi için hükümet önemli bir projeye daha imza atı yor. Çocukların ana dilini öğrenir gibi yabancı dil öğrenmesine yönelik proje kapsamı nda 40 bin yabancı İngilizce öğretmeni alınacak.
Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koyduğu Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında ‘Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi’ önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında devreye sokulacak. Proje ile her bireyin etkin kullan ılan bir yabancı dili ana dili gibi kullanabilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda yabancı dil eylem planı oluşturulacak. Uluslar arası düzeyde akreditasyon ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi için okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin İngilizce öğretiminde kullanılan program ve materyaller uluslar arası standartlara uygun hale getirilecek. Türkiye’deki mevcut yabancı dil öğretmenlerinin yeterliliklerinin uluslar arası düzeye çıkarılması için hizmet içi eğitim programları düzenlenecek. 2 bin yabancı dil öğretmeni yurtdışında sertifikasyon eğitimine tabi tutulacak.
40 BİN ÖĞRETMEN İTHAL EDİLECEK
Her yıl 10 bin olmak üzere 4 sene sonunda toplam 40 bin anadili İngilizce olan yabancı dil öğretmeni istihdam edilecek. Bu öğretmenler ABD, Kadana ve İngiltere’den getirilecek. Yurtdışından gelen öğ retmenler ilk etapta Türk öğretmenlerle birlikte derse girecek. Yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimi ana sınıfından itibaren 11 yaşına kadar sürecek.
HER TÜRLÜ TANITIM ARACI KULLANILACAK
Hayatın içinde yabancı dilin daha etkin kullanılmasına yönelik olarak, okullarda yabancı ve Türk öğretmenlerin birlikte çalışacağı okul sonrası, hafta sonu ve yaz tatillerinde faaliyetler düzenlenecek. TRT Okul Kanalı, çizgi filmler gibi tüm görsel medya araçları etkin olarak kullanılarak İngilizcenin önemi konusunda farkındalık artırılacak. İngilizcenin pratik kullan ım becerileri geliştirilecek.
Öğretmen ve öğrencilerin eğitiminde etkileşimli İngilizce eğitim yazılımları ve internet tabanlı uygulamalar gibi teknolojik imkanlar da en üst seviyede kullanılacak.
UZMANLAR BU KONUDA NE DİYOR
Yıllardır tartışılan anaokulunda yabancı dil eğitimine uzmanlar da ikiye bölünmüş durumda.
Prof. Dr. Hilal Mocan (Çocuk hastalıkları uzmanı)
Son zamanlarda iki görüş oluşmuş durumda. Birincisinde bir buçuk-iki yaşından itibaren çocuğun anadiline başka bir dil girerse bunun onu negatif şekilde etkileyeceği savunulurken diğerinde çoklu dilin çocuğu kötü etkilemediği belirtiliyor. Bence bir çocuk iki yaşına kadar yabancı dil öğrenmemeli. Yani önce anadilini iyice kavramış olmalı. Ailelerin yabancı dil ya da diller için özel dadı tutmasına veya özel eğitim aldırmasına gerek yok. Bunun yerine öğrenmesini istediği dilde çizgi film izletsinler. Bence dil için acele edilmemeli. Çocuklar için en ideal yaş dört ya da beştir. Ayrıca çocuk başka bir dil öğrendiğinde yarı Türkçe yarı başka bir dilde konuşabilir. Diline daha yatkın hangisi geliyorsa onu seçecektir.
Aynur Sayım (Çocuk-ergen psikologu)
Kesinlikle dört yaşından sonra dil öğrenmeli. Önce öğrenmesi isteniliyorsa da o zaman çocuğun yaşamı ele alınmalı. Öncelikle Türkçe’yi iyi öğrenmeli. Anadilini iyi öğrenmeden başka bir dil öğretilirse çocukta kekemelik oluşabilir. Bence çok erken dönemlerde çocuğa fazla bilgi yüklenmesi doğru bir davranış değil.
Aynı anda birkaç lisan öğrenebilir
Nuray Ülküsel Erdemli (Pedagog) : EBEVEYNLER çocuğunun birkaç yabancı dil öğrenmesini ister. Ama bunun ideal yaşı dört ya da beştir. Fakat aileler daha küçük yaşta öğrenmesini istiyorsa da bunda bir sorun yok. Yani aynı anda iki ya da üç dil de öğrenebilir. Fakat evde ebeveynlerden biri başka bir dili konuşuyorsa çocuk o dili öğrenene kadar hep o şekilde devam etmeliler. Yoksa çocuğun kafası karışabilir ve konuşma güçlüğü çekebilir.
Neslim Doksat (Çocuk ve ergen psikiyatrı) Bir evde anne başka baba başka bir dil konuşuyorsa o zaman doğumdan itibaren çocuk başka bir dil öğrenebilir. Bunda bir sorun yok. Fakat evde böyle bir durum söz konusu değilse çocuk anadilini iyi öğrendikten sonra ikinci bir dile geçmeli. Zaten bir çocuk iki yaşında anadilini iyice öğrenmiş oluyor. Dolayısıyla da bu yaştan itibaren başka bir dil de öğrenebilir.
Aile karar vermeli
Dil öğrenimi her çocuğa göre değişir. Yani çocuğun dile yatkınlığı varsa çok çabuk öğrenir. Ama yatkınlığı yoksa hem konuşması gecikebilir hem de öğrenemediği için davranış bozuklukları oluşabilir. Son zamanlarda çocuklarda çoklu dile bir yönelme var. Bir çocuğa dil öğretilecekse bu doğru şekilde empoze edilmeli. Bu şekilde yapıldığı sürece ve aile tarafından doğru kararlar alındığı sürece çocuk iki yaşından itibaren dil öğrenebilir. Bunda da bir sakınca yok. Fakat çocuk istemiyorsa zorlanmamalı.
Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç (Yeditepe Ü. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hast. ABD Başkanı): Her çocuk farklı özelliklere sahiptir. Bir grup çocuk her iki dili de anadili gibi konuşabilir. Yani anne babadan başka bir dil, okulda başka bir dil öğrenebilir. Bu da bence çok avantajlı bir durumdur. Ama bazılarında bu durum risk oluşturabilir. Yani çocuk anadilini iyi öğrenmeden başka bir dil öğrenmeye başlarsa dil gelişimi geciktiği gibi öğrenmesi de zorlaşır. Özetle eğer çocuğun genel zekası iyiyse ve herhangi bir dil bozukluğu yoksa küçük yaştan itibaren öğrenmeye başlayabilir. Ama koşullar müsait değilse mesela çocuk otistikse ya da başka bir rahatsızlığı varsa tavsiye etmiyorum.

iyi hoşta niye dışardan geliyor öğretmen kendi öğretmenin dururken. para yok derler bize bütçe bulunmaz dışardan öğretmen gelecekmiş hemde sınava tabi olmak yok iyice saçmaladılar yaaa

memuruz.net
işte öğretmen adayı sezin kızılok'un ağzından yaşananlar:
[ı]değerli meslektaşlarım, kardeşlerim yoldaşlarım....[/ı]

[ı]uzun bir o kadar yorucu bir gün. öncelikle yazılanlardan msjlardan telefonlardan çok duygulandım gururlandım hepinize teşekkür ederim. Sizin inceliğiniz karşısında ezildim. Dualarınız içinde allah razı olsun. Sabah hakan hocamız(teşekkür ediyorum) çan'dan geldi, ikbal yuksek lisanstan dostum... Oda bana katıldı.[/ı]
[ı] [/ı]

[ı]yarım saatlik bir stada girme mücadelesinden sonra güvenlikleri aşıp protokal kapısına gelebildik. Basını bile protokal kısmına alamayacaklarını söylediler. Dedim yerim hazır il başkanının misafiriyim arayayım kendisini dedim. Aradım. Il başkanı gerekeni söyleyince içeriye alıp yerimizi gösterdiler. Hayatımda ilk defa etrafımda bu kadar çok milletvekili , bakan, danışman ve koruma vardı. Korumaların gözleri bizlerdeydi neden mi ? Tek yabancı bizdik dısarıdan olan. Sonra program başladı, bu arada il başkanının yanına gittim buradayım geldim diye. Dedi programdan sonra nimet cubukçuyla görüştüreceğim. Tamam dedim oturdumyerime. Başbakanımızla aramda 10 koltuk vardı sadece. Ancak ne mümkün o kadar yakınsınız ama bir o kadar da uzak. Sonra nimet cubukçunun korumasının yanına gittim. Dedim konusmamız olacak ne zamn uygun olur notunuzu yazın dedi ileteyim. Bu arada bana da korulmalardan ikaz geldi yerinden kalklasın diye. Program bitecek diyprum uçup gidecek diyorum ulaşamayacagım. Acıkcası baya umutsuzluga kapılmıstım. Bu arada başbakanımız kürsüde konusma yaptı dönerken fırladım yerimden mektubum da elimde. Yanına 2 adım kala korumalardan ulasamadım. Başbakanımızın asistanıydı sanırım dedi bana söyleyin.mektubu aldı kesin ileteceğim dedi. Dedim benim başbakana ulaşmam gerekiyor diye magduriyeti anlattım uzun uzun...acıdı halimize dayanamadı büktü boynunu, dedi gececeği korikorda bekleyin nimet cubukçuyu beklerken başbakanıda yakalayın dedi. Gittim koridorda. Oradaki korumalara söyledim dedim ben yabancı değilim birazdan başbakanımızla konusacagım engel olmayında rahat rahat konusyım. Adam demesin mi ? Biz sizi tanıyruz. Matematik öğretmenisiniz. Magdursunuz. Okandan tanıyorlarmış zaten. Diğer korumaların hepsine kulaklıkla anons geçildi durum ebngel olunmasın diye. Bu arada başbakanımız geldi geldiiii tuttum elini öptüm. Sonra elini iki elimin atrasına aldım :) magduryetimizi hızlıca anlattım. Dedim başbakanım kpss magdurlarıyız iyi puanlarla 2010 magduriyetinden dolayı atanamadık. Bize ek alım yapın bizi bu magduriyetten kurtarın dedim. Bu sırada nimet cubukcuda geldi yanımıza.başbakanımız sordu ona dedi bakan hanım ne yapacagız öğretmenlerimizi? Bakanımız: Dedi sınav öncesi ek alım yapacagız dedi. Başbakanımıza dedim bizim magduriyetimiz giderecek kadatr olsun sayı dedim. Başbakanımız bakana dedi ne kadar düşünüyorsunuz. Dedi. şuan elimizde 40 bin var. 30 bin sınavdan önce almayı planlıyoruz dedi. Dedim branslara agırlık verin lütfen. Başbakan bransın ne senin dedi. Dedim matematik. Dedim yuksek lisansımıda yaptım. Birincilikle mezunda oldum dedim. Nimet cubukcu arada 30 bin düşünüyoruz deyince, o sevincle başbakanımızın elini bırakıp bakanımıza sarıldım. Dedim teşekkür ederiz. Sonrada otobüse kadar yolcu ettik. Başbakanımız otobuse binincede bize baktı ve elini kalbine koydu bizde oyle yaptık sonra gitti....[/ı]

[ı]evet gunumuz böyle geçti dostlarım.. Alım kesin olacak öyle görünüyor. 30 bin mi olur 20 bin mi bilmiyorum ama ugrasmaları 30 binmiş. Artık birinci elden ulastık isteğimizi ilettik. Artık magduriyetimizi biliyorlar.. Alım için ugrasacaklar...ugrasıyorla[/ı][ı]r... Hakkımızda hayırlısı olsun bundan sonra.. Alım olacak sayı inşallah hepimizi tatmin eder ve allah yardımcımız olsun. Bu görüşme için protokole aldırtan muzaffer kutluya(il başkanı), yüreğiyle yanımda olan hocalarım olan sizlere teşekkür ediyorum. Sürekli telefonla destek msjları atan kaçagada tabi. Bu arada benim puanım yetmezse diye pazartesiden itibaren ders çalışmayya başlayacagım :)[/ı]

[ı]yüzümüz gülsün artık.... :)[/ı]
[ı]sevgilerimle....[/ı]
memuruz.net

çok sevindim fakat haziran çok geçç ... peki bu ek alım kadrolu mu ayrca eğer kadroluysa hazirandan önce olması daha iyi olurdu en azından boşalan yerlere sözleşmeli alım sınavdan önceye yetişirdi bizim de şansımız artardı :(( umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur

:36_11_12: YAŞASINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN :congratulationscut4 :congratulationscut4 :36_11_12: inşallah bu sefer verdikleri sözü tutarlar
:emot66::emot66::

Haberi okuyunca çok sevindim.
Kadrolu mu yoksa sözleşmeli alım mı ? Birde açıklığa kavuşsaydı:emot68:

evet evet ek alım olacak memurlar nette de yazıyo senede 10 bim 4 senede icinde 40 bin yabancı devletlerden ögretmen alacakmış bizim meb
türkiyede ögretmen kalmamışta allahım ya cıldırmamak elde degil halen dalga geciyolar bizlerle arkadaslar biz ve bizim gibi hakları yenen tüm egitimci ve emek ciler 12 hazırana cok iyi calışmalılar esas atama ozaman bilesiniz haklar yenen kişiler 1 er oy kazansalar neler olur neler herkez cok akıllı olmak zorunda eger güzel bi gelecek iztiyosanız

öğretemn alınmasına alınırda önemli olan bizim blümden kaç kişi kaldık ve kaç kişi alınacak bunlar bilinse çok daha rahat oluruz....

arkadaşlar şimdi sıra bizde alımı fazlalaştırmalıyız 0312 4179067 remzi inanlının telefonu çok aradım durumumuzu hep anlattım bu ara sıkıştırmalıyız biyerleri hadi destek.başlık açacağım toplanalım.:emot150:

aylar önce nimet çubukçu bir tv proğramında okulöncesiyle ilgili çok büyük bir projemiz var bunu yakında duyacaksınız demişti acaba okulöncesi için yurt dışından ingilizce öğretmeni alınacağı haberimiydi bu

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri