Drama Etkinliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatma3350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
çook teşekkür ederim peki ısınma - oyun - doğaçlama - değerlendirme aşamaları için etkinlik varmı bu konular için (sıcak - soğuk. uzun - kısa)

Canım yazmış olduğum o sıcak- soğuk oyunu bir ısınma ve dikkat oyunudur. Tebeşirle düz bir çizgi çiziyorum. Bir taraf sıcak oluyor bir taraf soğuk olyor. Komut veriyorum bir o tarafa bir bu tarafa atlayarak oynuyorlar, şaşıranlar oyundan çıkıyor, ara sıra da yaz - kış diye komut veriyorum. Soğuk ve sıcakla ilgili bağlantı yapıyorlar. Bu oyunu oynarken sıcak - soğuk hareketleri de yapıyorlar. Sıcak tarafa geçince terliyorlar, soğuk tarafa geçince üşüyorlar mesela. Çocuklar çok seviyor bu oyunu. Uzun ve kısa da yukarıda yazdığım bir oyun ve ısınma şeklinde oynatılır zaten. Umarım yardımcı olmuşumdur:)

tmm çook teşekkür ederim emeqiğne sağlık

SDA A:4 K:6
D.A A:4 K:9

Mavi Kelebek adlı drama...Çocuklardan yere uzanmaları istenilir
Ve hava hakkında sıcacık hayaller kurdurulur. Daha sora mavi bir kelebeğin vücutlarının çeşitli yerlerine konduğunun hayal edilmesi istenilir. Drama sonrasında sohbet edilir.
Her çocuk drama sonrasında hayalini ifade eder.vücutlarının nerelerine kondukları sorulur. ve birçok soruyla dramanın hayal edilmesi sağlanır.

umarım işine yarar;)

DRAMA PLANI
KONU:
YAŞ GRUBU:
YER-MEKAN:
SÜRE:
ARAÇ-GEREÇ:
HEDEFLER:
İŞLENİŞ:
ISINMA ÇALIŞMALARI:
KAYNAŞTIRMA ÇALIŞMALARI:
UYGULAMA (ESAS ÇALIŞMALAR-KONSANTRASYON ÇALIŞMALARI):
TARTIŞMA-DEĞERLENDİRME:
RAHATLAMA ÇALIŞMASI:
DRAMA PLANI BÖYLEDİR.AYRINTILI YAZMAK HER ZAMAN İÇİN DAHA UYGUNDUR.

arkadaşlar uyguladığınız bir drama planı örneği gönderir misiniz. mümkünse kazanımları da belirtir misiniz teşekkür ederim şimdiden :36_1_21:

arkadaşlar dramanın çocuğun psiko- motor, zihinsel, cinsel, bilişsel, sosyal- duygusal gelişime etkileri nelerdir?
ve kukla köşesiyle ilgili 5 kişilik bir grubun yapabileceği gibi bir drama örneğine ihtiyacım var. en geç bir hafta içinde bulmam lazım lütfen bana yardım edin......:36_13_3:

forumda kukla şarkısı vardı arama butonuna yaz karşına çıkacaktır ben suan tam olarak nerde olduğunu bilmiyorum belki o müzikle birlikte bi çalışma yapabilirsin suan aklıma sadece o geldiumarım işine yarar sevgiler

teşekkür ederim arkadaşlar.... daha vaktim var elinde farklı örnekler olan varsa paylaşırsa sevinirim

meraba arkadaşlar benm sosyo-duygusal alan le ilgili olarak drama etk. bulmama gerekiyor bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden hepinize teşekkürler:D:D

merhabalar dünya çocukları günü ile ilgili drama yada maske örnekleri gönderirseniz çok sevinirim

BU BİR OTOMATİK MESAJDIR figen tün... Konu açtığınız için teşekkür ederiz.Kurallarımızı okuyarak konu açtığınızı umuyoruz.Kurallara uygun olmayan konular ve daha önce benzeri açılmış konular silinmektedir.Forumumuzdan en iyi bir şekilde yararlanmanız dileği ile...

benm sosyal duygusal alan ile ilgili olarak drama etk bulmam gerekiyor bana yardımcı olursanz çok sevinirim şimdiden hepinize teşekkür ederim

BU BİR OTOMATİK MESAJDIR yalidnahic... Konu açtığınız için teşekkür ederiz.Kurallarımızı okuyarak konu açtığınızı umuyoruz.Kurallara uygun olmayan konular ve daha önce benzeri açılmış konular silinmektedir.Forumumuzdan en iyi bir şekilde yararlanmanız dileği ile...

arkadaşım dramalarla ilgili sayfa var etkinlikler bölümünde ordan bi bak istersen, kendine göre bulursun mutlaka..

saol teşkkür ederim:D

merhaba biraz geç oldu ama çok teşekkür ederim çok işime yaradı

Merhabalar! Benim sınıfta belli materyaller( oyuncak ayıcık, iki tane kukla, saç bandı ve ucunda kelebek figürü olan bir değnek) kullanarak bir drama etkinliğine ihtiyacım var. Bazı hikayeler buldum fakat bütün materyalleri kullanmakta zorluk çekiyorum. Lütfen, acele yardım edin.Bu vize ödevim.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri