Drama Etkinliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatma3350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
özbakım becerileri ile ilgili dramalara acilen ihtiyacım var. vardımcı olursanız sevinirim.

KÜÇÜK KEDİ’NİN DİŞLERİ

Küçük kedi kahvaltısını yapmış,,okula gitmek için hazırlanıyordu..Dişini fırçalamamak için annesiyle inatlaşıyordu..

Anne: Oğlum sakın dişini fırçalamadan okula gitme!!

Kedi : öff yaa her zaman dişimi fırçalamak zorunda mıyım??

Anne: Tabi ki oğlum,,dişlerimizi fırçalamazsak çürürler ve dişlerimiz ağrır..Ayrıca çok ta kötü bir görüntü alır..

Kedi : Öf anne bir kere fırçalamazsam bir şey olmaz..

Annesi ne söylediyse kediyi ikna edememişti..Kedi o gün öylece okula gitmişti..O gün okulda çok abur cubur yemişti..Resim dersinde herkes resim yaparken,,kedinin sınıf arkadaşı tavşan ağlamaya başladı..Öğretmen tavşana ‘’neyin var??’’ diye sorduğunda;

Tavşan: ‘’Dişim ağrıyor,,öğretmenim ‘’ dedi..

Öğretmen: ‘’ Peki neden dişin ağrıyor ??’’ dedi..

Tavşan: ‘’Annemin o kadar söylemesine rağmen dişlerimi fırçalamamakta ısrar ettim..Annemin dediği gibi dişlerim çürüdü ve şimdi de çok ağrıyor öğretmenim..’’ dedi..

Öğretmen: ‘’Elbette dişlerimizi fırçalamalıyız..Dişlerimiz bizim için çok değerli..Onlar olmazsa nasıl yemek yeriz çocuklar..??..’’

Sonra tavşanın annesini okula çağırdılar..Annesi küçük tavşanı diş doktoruna götürdü..

Artık ders bitmiş,,eve gitme vakti gelmişti..

Küçük kedicik eve geldiğinde hemen lavaboya koşup,,dişlerini fırçaladı..

Annesi onun dişlerini fırçaladığını görünce çok sevindi..

Küçük kedi yaptığı hatayı anlamıştı..

Kedi:‘’Anneciğim artık dişlerimi her yemekten sonra fırçalayacağım..Çünkü dişlerim çok değerli..’’ dedi..

Ve o günden sonra hep dişlerini fırçaladı..Böylece dişleri hiç ağrımadı..

canım bu işine yarar mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim

özel eğitim içn bi etkinlijk arıyorum lütfen yardımcı olun

mrb arkadaşlar tutum haftasının çocuklara önemini vurgulayacak bir drama yaptırmak istiyorum, bu konuda değşik fikirleri olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim hoşçakalın...

paylaşım için çok saol

Meryem çok teşekkürler çok güzelmiş bunlar.

yerli malı değil mi bu meryem hocam??????? ama arkadaş tutum haftasıyla ilgili istiyor

teşekkürler

arkadaşlar zaman kavramın verebileceğimiz drama örneği var mı elinizde

yetişkinlerde temel iletişim becerileri kazandırma da kullanılan bir drama etkinliği etkin dinlemeyle alakalı olmalı bu konu da herhangi bir fikriniz varmı?

matematik ve fen ile ilgili draması olan var mı arkadaşlar hemen lazım

kütüphaneler haftası kutlama programını hazırlama görevi bizim sınıfımıza verildi.6 yaş grubu olarak hazırlık yapmaya çalıştık ama eksik gibi hissettim elinde örnek bulunan arkadaşlarım yardım edebilirse mutlu olurum.şimdiden ilginize teşekkürler...

çok teşekkürler öğretmenim

lütfen okuyun gösteri zamanına az kaldı

Bir kütüphanede neler yapılır nasıl davranılır canlandırma yapabilirsiniz...Çocuklardan bazıları kitap olur diğerleri kitapları okuyup araştıran çocuklar olabilir. Çeşitli resimler bulmalarını sağlayabilirsiniz, sessiz bir şekilde oturup kitapları inceleyebilirler. En sonunda da şiirler ve şarkılar söyleyip güzel mesajlar verebilirler kitap okumanın önemi üzerine skeç yapabilirler. Aklıma gelenler bunlar...kolay gelsin.

tekekkürler öğretmenim

staj okulum için gerekli yardımcı olursanız sevinirim.Haftaya çarşambaya yetiştirmem gerekiyor.

yeşilay haftası için yaratıcı drama çalışmasına ihtiyacım var. yardımcı olabilirmisiniz.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri