Diğer anasınıfı öğretmeniyle anlaşabiliyormusunuz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esma-50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:32
valla bende ilk öğretimdeyim.3 yıldır yanlızım diye şikayet ediyordum.genellemeye bakılırsa yalnız olmak daha iyiymiş.ama çevredeki arkadaşlarımda kendi okullarındaki anasınıfı öğretmeni ile anlaşamıyor...

merhaba arkadaşlar
düşüncelerinize katılıyorum, bir ortamda kıskançlık varsa her şeyi yaşamak mümkündür..
kompleksli ve kendini ifade edemeyen insanlardan uzak durmak lazım...
dedikoduya HAYIR.....

Arkadaşlar bu sorunu yaşayan bi tek ben değilmişim oh rahatladım

Hocam teşekkürler malesef bu konu benimde canımı çok sıkıyor.Yeni başladım okula 2 hafta oldu.Sürekli bana akıl veriyorlar.İnanın çok sıkıldım.Bazen duymamazlıktan geliyorum ,yapacak pek birşey yok sanırım:(

Böyle durumlarda yapılacak en iyi şey; DÜZELTİCİ GERİ BİLDİRİM VERMEKTİR arkadaşlar.

Eğer kişinin size karşı olan tavır ve davranışlarından rahatsızsanız anında hiç beklemeden düzeltici geri bildirim vermelsiniz.Fakat düzeltici geri bildirim verirken , basamaklara dikkat etmek ve suçlayıcı bir tavıra bürünmemek önemli.O yüzden geri bildirim vermeyide iyi bilmek şart. Bunu yapmak hem sizin iş hayatınızı kolaylaştıracaktır, hemde daha pro bir bakış açısını sizlere kazandıracaktır. Bunu örneklerle anlatırsam daha faydalı olacak diye düşünüyorum.

Yukarıda bir arkadaşımız kendisinin takdir aldığını ve çalışma arkadaşınında bundan huzursuzlanarak ona rahatsızlık verdiğinden bahsetmiş. Bu güzel bir örnek ve iş yaşantımızda sık karşılaşabileceğimiz bir sorun. Çözümünde ne yapabiliriz?

Örneğin;

A kişi takdir aldı ve B bundan rahatsız olarak tavır sergiledi.

A: Sevgili B burada ikimizde harika çalışmalar yapıyor ve emek sarf ediyoruz. Ortak ve biribirinin tamamlar bi şekilde çalışmamız çok önemli. Bu konudaki çabalarını takdir ediyorum. Öyleki bu çalışmalarımız kişiler tarafından sen ya da bana olumlu olarak bildiriliyor.(Giriş cümleniz olumlu olsun. Olumsuzla başlarsanız olumsuz biter)

Ancak bazen kişiler takdir ederken A ya da B diye ayırabilirler. Bunlar muhtemel şeyler.Bundan rahatsızlık duymamalıyız diye düşünüyorum. (Asıl söylenmek istenen)

Beni dinlediğin için teşekkür ederim. (Düzeltici geri bildiriminizi verdikten sonra muhakkak ve muhakkak sonunda teşekkür edin arkadaşlar)

Arkadaşımızın yapabileceği bir davranışı örneklemle anlattım. Muhtemelen uygunsuz davranış ortaya çıktığında karşılıklı bir tavır alındı ve geri bildirim verilmedi sanıyorum.

Fakat şunuda belirtmek isterim böyle durumların ortaya çıkmasındaki en büyük sebep; Kredimizi paylaşmamak. Yani birileri bizi takdir ederken, "çalışma arkadaşlarım sayesinde daha iyisini yapmaya çalışıyorum" demek kredimizi iş arkadaşlarımızla paylaşıyoruz demetir. İşte bu yapıldığında ortada ne tavır alınan bir durum ne de huzursuzluk söz konusu olur.

İyi çalışmalar

slm arkadaslar walla her okulda insanı cekemeyen bir ögretmen var insanın yüzüne gülüyolar arkandan kuyunu kazıyolar muhattap olmasanda bulasıyolar zor bi durum ama kimin dost kimin düşman oldugunu ben cözemiyorum artık cok üsücü bi durum ne diimkimseye güvenmeyin:)

Ayyy aynı şeyler benimde başımdan geçti.Ya bu tarz insanlar bu kadar çekilmez olmak zorunda mı?Düşünüyorum da bunlar bu işi yaparken ne bıkıyolar ne de yoruluyolarr.Habire uğraşıyolar.Hergüne aynı tempoyla hemde...Didiş idiş nereye kadar ya...Hiç mi deşarz olmuyolarr...nefret ederim bu insan tiplerinden.Benim ilk 2 yılım çok iyi geçti fakat sonradan maalesef karışanlar çekemeyenler oldu.Onlar yetmiyomuş gibi birde sınıf öğretmenleri de bana karışmaya başladıı...yani bu mesleği yapmak güseell ama bu tarz insanlarla aynı ortamda durmak berbat ötesi bişi...

Benimde taktiğim;onlardan uzaaaakk durmak oldu...

arkadaşlar benimde en büyük problemlerimden biri bu.artık okula çok isteksiz gidiyorum. hepsi usta öğretici ve buralı insanlar adeta benden daha kadrolular.e tabi hepsinin dayısı burda adam tehdit bile edebiliyor.hocam burda herşey bi telefona bakar diye. öğretmen arkadaşlardan biriyle konuştuğumda bunun her zaman başıma geleceğini kuyumu kazmaya çalışacaklarını çalışan insanın her zaman bunu yaşayacağını söyledi.doğru meyve veren ağaç taşlanır. ben artık sen işine bak boşver gerisini diyorum. ama öğretmenliği bilmeyen insanları bazılarını tenzih ederim usta öğreticileri çalıştırmayı bırakmadıkça bu durum düzelmeyecektir.malesef kompleks sahibi oluyorlar.eğitim böyle düzelmez.işine emek veren herkesi tenzih ederek...

arkadaşlar ben de şimdi usta öğretici olarak çalışıyorum ve diğer öğretmen arkadaşımla aynı üniversiteden mezunuz fakat o beden 6 yıl önce mezun olmuş ve doğal olarak benden çok daha bilgili ve tecrübeli, inanın bana elinden gelen tüm yardımı yapıyor ama ben de onun bilgi ve tecrübesini kıskanıp kendime sorun etmiyorum, inanıyorum ki onun kadar çalıştığım zaman ben de onun kadar tecrübeli be daha başarılı olacağım.bu konuda yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem sabırlı ve pozitif olmanız.

[sanırım bu öğretmen olmak yada aynı sınıfı paylaşmakla alakalı değil. kişinin kişiliğyle alakalı. eğer kendine güveni yoksa bu eksikliği farklı şekilde kapatmaya çalışıyorlar. şu aralar aynı sorunu bende yaşıyorum ama yapabileceğim birşey yok die düşünüyorum. kendini yetiştirmiş, egolrından sıyrılmış kendine güvenen bi insan hangi meslekte olursa olsun çalışma aradaşlarıyla anlaşır. diye düşünüyorum...

Sanıyorum en sorunlu benim çünkü 3 sabahcı 3 öğleci 6 kişiyiz. Ben sabahçıyım diğer devre arkadaşlarım bu sene bana yapmadığını bırakmadı ve canımdan bezdirdi. Birinci dönem okul müdürü de onlarla birlikte çalıştı daha doğrusu onların ne yaptıklarını bildiği halde yaptıklarına çanak tutup, destek verdi, arkadaşların öğretmenlikle alakaları yok okula eğlenmek için geliyorlardı. Sürekli beni şikayewt ediyorlar yeni müdürle de aramı açtılar. Müdür sizi soruşturdum olayı anladım kıskançlık dedi sonra baktım onunda tavırları değişti. Bu sene çok yıprandım. Velilerimi kışkırtıyorlar, öğrencilerimin karşısında saygınlığımı yoketmek için her şeyi yapıyorlar ortak kullandığımız beslnem odasına giriyorlar benim saatimde neymiş haklarıymış ortak alana istedikleri gibi girerlermiş, orada çaylarını koyuyorlar, oyalanıyorlar, yüksek sesle konuşma, bana hakaret her şey yapıyorlar, kapı çalınsın dedim ısrarla çalmıyorlar bir gün önce görgü kurallarına işlemiştrik sınıfta öğrencim uyarmış bir öğretmene yakışırmı "ortak kullanım alanlarına girerken kapı çalınmaz, silin kapı çalma işini kafanızdan "demek bunun anlamı nedir? Arkadaşlarımın terbiyesizlikleri çok çok daha örneğin siz onun işini yapıyorsunuz diye hizmetlileri sıkıştırıyorlar. Daha neler neler ve ben çok kötüyüm. Herkez bana takma kafana herkez onları çok iyi biliyor siz işinize devam edin diyor ama öğrencilerim önünde bana terbiyesizlik yapmaları, öğrencilerime müdahale etmeleri beni çok kızdırıyor. Öğrenci velileri müdüre çocukların önünde böyle şeyler olmasın deyince sizi öğretmeniniz mi yolladı diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

gerçektende çok zor oluyor. Bizde okulda iki okul öncesi öğretmeniyiz.Sene başından beri yıldızımız barışmadı. Nedense sınıfımın önünden her geçişinde onu içeri bakarken yakalıyorum. Kendini gereksiz bir rekabete kaptırmış durumda. üzücü tabi...

Ben de çoook dertliyim çok.....
Süt iznini kulanıyorum, küçük bebeğim var diğer usta öğreticileri ve müdür yardımcısı bana tavır almış durumda. İnanın okulun kapısından bile girmek istemiyorum. Hele pazartesi olunca karnıma kramplar giriyor. Müdür yardımcısı derse girmek istemiyor sanki düne kadar hanım efendi öğretmen değilmiş gibi

Hepimize Allah kolaylık versin.Benim de en çok çekindiğim konulardan biri.Eski çalıştığım yerde aşırı derecede rekabet vardı.Şu an çalışmıyorum ama önümüzdeki yıl inşaallah tekrar başlayacağım umarım aynı şeyleri tekrar yaşamam.Fakat şu bir gerçek okul öncesi öğretmenleri özellikle özel kurumda çalışanlar birbirlerini maalesef çekemiyorlarr:(((

benim çok şükür öyle bir sorunum yok ama diğer öğretmenlerle ve müdürle sorun yaşıyorum bu sene sözleşmeli olarak atandım 1 hafta boyunca sınıf süsledim çocuklarla ilgilendim kimse gelip bir hoşgeldin kimsin necisin demedi. maaşımı aldım jest olsun adettendir deyip tatlı aldım öğretmenlere sadece 1 öğretmen teşekkür etti. 2. dönem öğretmenler toplantısı olmuş beni unutmuşlar 23 nisanda çok güzel bir sergi açtım kasaba halkı çok beğendi belediye başkanı hemen yerel televizyon çağırdı akşam haberlere çıktık ama teşekkür niyetine belediye başkanı tüm öğretmenlere tören sonrası çaya çağırmış bentabi öğretmen olmadığım için davet bile edilmedim daha bugün diğer okulun öğretmeninden duydum moralim çok bozuldu. benşimdi ne yapim okula gitmek istemiyorum öğrencilerim ve velilerimle çok iyiyim 5 yıldır çalışıyorum böyle bir yer hiç görmedim. hala eski müdürümle ve öğretmen arkadaşlaımla görüşüyorum eski günlerimi özledim....

Bende sınıf öğretmeni bir bayan öğretmenle sürekli tartışıyordum.Aslında cevap vermiyordum. Ben ne kullanıyorsam onu istiyordu. Alıyordu kullanmıyordu. Sonunda barınamadı başka bir okula tayin istedi gitti . Kazanan bn oldum :))) Herkese bol şans azıcıkta benim cadılığımdan oldu oda ayrı.

Sevgili meslektaşım Esma, bu tür sorunlar her meslekte olabilir, hele zümre öğretmenleri arasında da nekadar belli etmeselerde gizlide olsa rekabet olur. Sözlerinizde şu dikkatimi çekti'' ben artık uğraşmaktan bıktım'' diyorsunuz. Lütfen arkadaşınızla sizde uğraşmayın, çünkü belki farkında değilsiniz ama, sizde gizli bir rekabet içerisinde olabilirsiniz. Arkadaşım, kafanızı arkadaşınızın rekabet için yaptıklarına değilde, çocuklarınıza ve mesleki konudaki eksiklikleriniz üzerinde yoğunlaştırırsanız eminim onu unutacaksınızdır. Birde arkadaşınız hakkında velilerin ve diğer öğretmen arkadaşlarınızın yanında kesinlikle olumsuz konuşmanızı tavsiye etmem, enerjinizi diyer insanların yanında tüketeceğinize, arkadaşınızla doğru ve dobra konuşmalar yapmakta harcamanız sizin için daha faydalı olcaktır diye düşünüyorum. Hoşçakalın Allah yardımcınız olsun, kucak dolusu sevgiler değerli meslektaşım.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri