Cinsel eğitim konulu çalışma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shiningstar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
henüz anlayamıyacakları bir konu ama güzel

resime direkt bakarak elbette anlayamazlar, marifet bu etkinlikle birlikte öğretmenin rolüdür... paylaşım için teşekkürler

bencede bu etkinlik anasınıfı çocuğuna uygun değil. sordukları sorulara doğru ve onların algılayabileceği cevaplar vermek en güzeli. onlar okul öncesi dönemdeler arkadaşım, bizim amacımız onları ilkokula hazırlamak. bununda nelerle olduğunu anlatmaya gerek yok. etkinlik daha büyük yaşlara göre normal.8-12 yaş mesela... yinede teşekkürler...

bence erkek kız farkını öğrenmeleri yeterli.onu öğrenebilmek içinde buna gerek yok biraz onlar için anlaşılması zor bir çalışma

teşekkürler...

tercih meselesi teşekkürler arkadaşım...

bence bu çalışmanın cinsel kimlikle yada cinsellikle bir ilgisi yok.bilimsel bi durum insanın oluşumu. ve çocuklar için tamamen gereksiz sedece kafalarını karışıtırır.annelerinin karınlarından çıktıklarını bilmek bile onları yeterince karmaşaya itiyor.ayrıca paylaşımda bulunan arkadaş saygı duyalım demiş ama zaten herkes saygılı bir şekilde eleştiride bulunmuş ben dahil

aynen katılıyorum...8-12 yaş için daha uygun bir çalışma..teşekkürler..

6 yaş çocuğu için uygun bi çalışma olduğunu düşünmüyorum..bizim öncelikli görevimiz cinsel kimliği kazandırmaktır

çocuk merak edip ayrıntıları zekice sorduğu sürece cevap vermenin sakıncası olmadığını düşünüyorum.Anne karnına nasıl girdiğini soran bir çocuğa nasıl cevap vermeliyiz?Ayrıca bizler bitkilerin ve hayvanların nasıl çoğaldıklarını anlatmıyor muyuz arkadaşlar,insanlarınkini neden anlatmayalım.Kuşların yumurtladıklarını anlatttığımızda,Erkek tavus kuşunun dişi tavus ku
şunu gördüğünde kanatlarını açarak etkilemeye çalıştığını ve sonra yumurlayarak yavrular meydana getirdiklerini anlattığımda kafaları hiç karışmadı.Anne ve babasının birbirlerini çok sevdiklerini ve bu sevgiyle sarılarak bebek yaptıklarını duymak onları mutlu eder bence:)))

bu konuda farklı görüsler var tabıkı arkadaslar ama bu denlı bi çalısma anne babayıda tedırgın edebılır bakın sız kendı aranızda bıle bı celıskıye düserken veli ne sölesınkı bosuna tepkı almaya gerek yok bence.

okul öncesi öğretmeni olmama rağmen, bu konuyu bu şekilde anlatmaya cesaret edemezdim. etkinliği eve gönderdiğinizde ailelerin tepkisi ne oldu çok merak ettim. neyi nasıl anlatacağı öğretmenin tercihi olsa da böyle ince mevzularda ailelerin tercihleri de önemli olmalı. çocuklara tabii ki sizi leylekler getirdi demiyoruz ama bu da doğru bir tercih olmamış bence..

ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaşıyorum desem yalan olmaz herhalde..hepimizin ögretmen de olsak takılı kaldığı bir nokta bence..verilmeli mi bu şekilde yoksa verilmemeli mi?bilemiyorum..ama paylaşımınız için teşekkürler...

evet 6 yaşta cinsel eğitim var ama buradaki etkinlik biraz ağır gibi, daha çok cocuklarla sohbet ettikten sonra neyi ne kara biliyorlar öğrendikten sonra sohbet edip, ılgının dünyasından ben dünyaya nasıl geldim cd izletiyorum. hem görsel olarak çocuklar için iyi oluyor, hemde çocukların çok hoşuna gidiyor dahasonrada izlediklerini çizmelerini istiyorum ki yeterli oluyor. ılgının dünyasını eklemek isterim ama boyutu büyük başka siteden yüklemiştim onuda bu site kabul etmiyor böle bir sorun var...

bence böyle birihtiyaç doğarsa yani bu konuda soru sorarlarsa bilgi verilmeli aksi takdirde 'hadi kağıttan yumurta yapalımmmmm' demek gereksiz olur.

bu ne saçma ve gereksiz bi etkinlik böyle...

kendi cinsel kimliklerini kazanmaları karşı cinsi tanımaları yeterli diye düşünüyorum,bu konu çocukların kafasını kurcalayacaktır,fazlasıyla detaylı buldum,6 yaş çocuk için bu kadar detay fazla zaten ilkokul da bu eğitimi almaya başlayacak biz temel hazırlıyoruz..yaniii zamanı değil ERKENNN..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri