zambagın pıtırcık serisinden : pıtırcık gökyüzünde
pıtırcık yatagına uzanmış gökyüzünü hayran hayran seyrediyordu...yıldızları,gökyüzünü süsleyen çiçeklere benzetiyordu... ay ise pıtırcıgın gözünde kocaman parlak bir toptu.... ışıklarını nereden alıyor???? bunları mutlaka ögrenmeliyim diye düşündü...ptırcıgın gözleri yavaş yavaş kapanmaya başladı...işte o anda olanlar oldu...pıtırcık birden kendini bir uzay aracında buldu.... dünya uzaktan çok küçük görünüyordu...pıtırcık nihayet ay a yaklaşmıştı...heyecanla ay a sordu...ay amca,siz ve yıldızlar ışıgınızı nereden alıyorsunuz?ay pıtırcıga gülümseyerek:yıldızlar kendileri ışık üretirler.ben ise ışıgımı güneşten alırım dedi.... pıtırcık ay a sevgi ile baktı... geceleyin gökyüzünü aydınlatıp bizlere gece lambası oldugunuz için sizi ve yıldızları çok seviyorum dedi...pıtırcık kendini bembeyaz bulutların üzerinde buldu... bulut hızla güneşe dogru yaklaşıyordu...güneş telaşla pıtırcıga seslendı. bana daha fazla yaklaşmayın sıcaklıgım sizleri yakabilir dedi... pıtırcık uzaktan bütün gücüyle güneşe seslendi...güneş kardeş bize ısı ve ışık verdigin için sana tşk ederim... diyerek ona el salladı....pıtırcık birden gökkuşagını gördü...renkli bir kaydıraga benziyor dedi... bulut kardeş beni gökkuşagına götürürmüsn dedi... bulut pıtırcıgı gökkuşagının yanına götürdü .pıtıtcık gökkuşagının yanına tam çıkıyordu ki bir anda eli kaydı.... hızla gökyüzünden aşagıya düşmeye başladı.. düştü düştü...pıtırcık korkuyla gözlerini açtıgında odasında oldugunu fark etti... fakat yatagından yere düşmüştü....gördüklerinin rüya oldugunu anladı....gökkuşagından degil de yatagından düştügünü anlayınca kendi kendine gülümsemeye başladı...