bu günlerde yeni tanıştığım bir kelime..arkadaşım yeni doğum yaptı..yani yaklaşık bir ay oldu...bebeği öldürmüş kızcağızı yaa...gece gündüz bir bebek hiç susmazmı yaa...doktor kolit sancıları bunlar demiş..ama kesin bir tedavisi yokmuş...en geç altı aya kadar geçermiş..amanıın dedim yaa 6 ay öle nasıl geçer...doktor arkadaşıma hergün yediklerinin bir listesini tutun ve diğer günlerde şüphelendiğiniz yiyecekleri bu listeden çıkarın demiş..hangi yiyeceği çıkardığınız zaman bebeğiniz daha rahat bir gün geçiriyosa o yiyecekleri belirleyin demiş..yani bebeğinizin hangi yiyeceklere karşı hassas olduğunu ancak siz keşvedebilirsiniz demiş...hergün düzenli masaj yapın demiş..karnına ılık havlu koyarak...
ayrıca öğretmenim benim arkadaşım bebeğine sütü yeterli olmadığından günde bir veya iki defa (tam bilmiyorum) biberonla mama veriyo..siz biberon kullanıyomusunuz bilmiyorum ama doktor ona değişik bir biberon önermiş onlarda almışlar..çocuğun hava yutmasını engelleyen bir biberonmuş..belki biliyosunuzdur..tam ismini isterseniz öğrenebilirim arkadaştan...
ayrıca öğretmenim benim arkadaşım bebeğine sütü yeterli olmadığından günde bir veya iki defa (tam bilmiyorum) biberonla mama veriyo..siz biberon kullanıyomusunuz bilmiyorum ama doktor ona değişik bir biberon önermiş onlarda almışlar..çocuğun hava yutmasını engelleyen bir biberonmuş..belki biliyosunuzdur..tam ismini isterseniz öğrenebilirim arkadaştan...
ilgin için teşekkür ederim öncelikle
mama kullanmıyorum sadece anne sütü. yediklerime de dikkat ediyorum ancak şu da bir gerçek sebebi bilinmiyor sadece gaz deniliyor ve tedavisi yok. ılık havluyu deneyeceğim arkadaşının da allah yardımcısı olsun. insanı çocuğunun ağlaması perişan ediyor. allah başka dert vermesin inşaallah...
tekrar teşekkürler 🙂)
mama kullanmıyorum sadece anne sütü. yediklerime de dikkat ediyorum ancak şu da bir gerçek sebebi bilinmiyor sadece gaz deniliyor ve tedavisi yok. ılık havluyu deneyeceğim arkadaşının da allah yardımcısı olsun. insanı çocuğunun ağlaması perişan ediyor. allah başka dert vermesin inşaallah...
tekrar teşekkürler 🙂)
Emine hocam Allah bağışlasın bebeğinizi, zordur tabii sizi anlıyorum. Benim de yakın çevremde böyle bebekler vardı da doktorların dediğine göre telaşlanacak bir şey yok belli aylara kadar böyle ağlıyorlarmış. Yine de araştırın doktorunuza danışmaya devam edin derim. Allah başka dert vermesin dediğin gibi.
tabiki nedemek seve seve...yarın öbürgün bizimde bi cadımız olursa bizde deneyimli bir anne olarak sana başvururuz...dimi ama....:congratulationscut4turanemine şunu yazdı:bugün kemençede fayda vermedi alıştı bizim cadı
aklna veya bilgine yeni yöntem gelirse yazarsın dimi arkadaşım 🙂)
canım sağol yaaa...sezine82 şunu yazdı:tabiki nedemek seve seve...yarın öbürgün bizimde bi cadımız olursa bizde deneyimli bir anne olarak sana başvururuz...dimi ama....:congratulationscut4
bu arada koliğimiz azaldı çok şükür
allah sevdiğin insanla hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip eder inşaallah
kolik konusunda deneyim yaşadığım kesin
allah kolikli annelere yardım etsin başka dert vermesin inşaallah 🙂)