Artık lise mezunları usta öğreticilik yapamayacak.İşte ayrıntılar...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mahmut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:20
nedense tartışmaya katılmak istedim..
bence kimsenin kimseyi küçümsediği yok.Sizin yerinizi almaya çalışan yok diyorsunuz şunu gözden kaçırıyorsunuz usta öğreticiler görev yaptığı için 4 yıllık mezunlar atanamıyo.Sizin nasıl eğitim aldığınızı bilemem belki takdire şayan bi şekilde görevinizi icra ediyorsunuzdur ama 3 yıllık staj dönemimde beni çıldırtacak derecede eğitim veren lise mezunu öğretmenler gördüm.Gayet güzel çocukları idare ediyorlar ama ruh sağlıklarını düşündüklerini hiç görmedim.Verdikleri eğitimi hiç doğru bulmadım.bu arada madem halkla ilişkiler mezunusunuz kendi işinizi yapınız o zaman.Bu kadar laf yetiştirmeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum.Tabiki 4 yıllık mezunlar aldığı eğitime bakarak kendilerini savunacaklardır.Hİç de kolay bi eğitimden geçmiyorlar.Belki sizler gibi çok farklı etkinlikler yapamıyorlar ama doğru bir eğitim veriyorlar.Hak yiyenler tartışılmayacak kadar ortada bence

kesinlikle katılıyorum iyi olmuş çok makbule geçti

neyi tartışıyonuz anlamıyorum herşey ortada lise mezunu alınmıycak ve kps de yeterli puan almıyan ünv. mezunları usta öğ. yapcak

usta öğreticiler yüzünden atanamama gibi bi durumunuz yok siz kpss den yeterli puan alın.zaten usta öğreticiyi gönderirler sizin cesaret edip çalışmadığınız gitmediğniz yerlere genel olarak konuşuyorum.usta öğreticiler gittiği için bu durumdasınız.herkesin çabası verdiği emek kendine ben gocun muyum siz şunu kabul edin kimse sizin hakkınızı yemiyor sizi lisemezunlarınaöss ye hazırlanını diyorsunuz ya sizde kpss ye hazırlanın madem usta öğretici çalışmasın ozman ama bu kadar emek vermiş usta öğreticiye yazık biraz saygı duyun ben görevini iyi yapmış çok öğretmen arkadaş gördüm yazık umarım herşey herkesin istediği gibi olur.

o kadar açık varsa ben kaç puan alırsam alayım beni atamak zorunda usta öğretici değil devletin çarpıklığı bu neden üzerine alınmak isteyen alınıyo onu anlamıyorum.Devlet bizleri atamadığı için siz usta öğreticilik yapıyorsunuz kusura bakmayın kpss ye çalışan çalışıyo siz girin de ben göreyim sizi nasılmış.normal burdan savunmaya geçseniz siz de bizim durumumuzda olsanız aynı şekilde kendinizi savunurdunuz.görevini çok iyi yapan 4 yıllık mezunlar da var çok güzel genelliyorsunuz ama.Ortada bi gerçek var neden kabul etmek istemiyo kimse. yanlış işte. kimse usta öğreticilere birşey demiyo ezmiyo küçümsemiyo sadece onların yerine bizlerin görev yapması gerktiğini söylüyo.

arkadaşlar ben ondokuz mayıs üniversitesi okul öncesi öğretmenliği mezunuyum geçen yıl usta öğretici olarak başvurumu yaptım çalıştım fakat maaşımı aldığım kağıtta ücretli öğretmen yazıyordu usta öğretici yazmıyordu neden bilmiyorum

arkadaşlar ben ondokuz mayıs üniversitesi okul öncesi öğretmenliği mezunuyum geçen yıl usta öğretici olarak başvurumu yaptım çalıştım fakat maaşımı aldığım kağıtta ücretli öğretmen yazıyordu usta öğretici yazmıyordu neden bilmiyorum

657 DMK da Devlet de dört istihdam şekli dışında personel çalıştırılamayacağı bilinmektedir. Bu dört istihdam şekli;
1-Memur(4-A), 2-Sözleşmeli Personel(4-B), 3-Geçici Personel(4-C), 4-İşçi

MEB ise bünyesinde 5 çeşit öğretmen çalıştırmaktadır. 1-Kadrolu Öğretmen(4-A), 2-Sözleşmeli Öğretmen(4-B), 3-Vekil Öğretmen, 4-Ücretli Öğretmen, 5-Usta Öğretici

MEB 2005 Eylül ayında 20 bin kısmi zamanlı geçici öğretmen(4-C) ataması yaptı ve bu öğretmenler 1 yıl çalıştırıldıktan sonra 4-B statüsüne alındı. Çünkü mahkeme yasak getirmişti. Devlet o yıllarda "geçici personel" adı altında sözleşmeli, ücretli ve vekil olmak üzere 3 tip personel çalıştırıyordu, şimdi ise ücretli ve vekil olmak üzere 2 tip personel çalıştırıyor.

*Usta Öğreticiyi dahil etmiyorum; ana sınıflarına hitap ettiği için,onların eğitimi biraz daha farklı.

Geçici Personel:Bir yıldan az süreli veya mevsimlik olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.

Ücretli Öğretmenlik Nedir?Bulunulan il veya ilçede öğretmen açığı olan okulların olması halinde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından görevlendirilen personeldir.

Ücretli Öğretmenlik İçin Neler Gerekir?
1- Başta Eğitim Fakültesi mezunu olmak, yok ise 4 yıllık ve üstü fakülte mezunu olmak, yok ise ön lisans mezunu olmak, yok ise lise mezunu olmak
2- Sabıkısız olmak
3- Sağlık durumunun görev yapmaya uygun olmak

Maaş ve sigorta; girilen ders saati üzerinden hesaplanır. Full derse girildiğinde günlük 6 saat ek ders ücreti ile çarpılır, Ortalama 6X5,5: 33 YTL kazanılır. Oda hafta da 165 YTL yapar.
Sigorta ise; full derslere girildiğinde 7,5 saat sigorta saati yapar(yarım saat yemek dahil edilmiyor) ve bir gün olabilmesi için 8 saat olması gerekir, ayda 16-17 gün sigortan ödenmiş olur.

***Tatil günlerinde maaş ve sigorta ödenmez.

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları; İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine " bulunulan il veya ilçe de öğretmenlik yapmak istiyorum" diye dilekçe yazılarak yapılır.

***Ücretli Öğretmenlik süresince öğretmenlerin bütün görevleri genelde yaptırılır ve yaptırılmasına rağmen fazla adam yerine konmaz, ayrıca ücretli öğretmenlerin derse full girenleri genelde azdır.

liseyi bitirince yılmamış, çalışmış ÖSS'yi kazanmış, 4 yıl emek vererek mezun olmuş birisi yukarıda belirtilen koşullarda (ücretli öğretmenlik) çalışmak zorunda kalırken, liseyi bitirip sonrasında devam etmeye gerek görmeyen diğer arkdaşların usta öğretici olarak daha iyi koşullarda çalışması sizce adil mi???

arkdaşlar lütfen diğer istisnai durumları gözardı ederek bu şekilde olaya bakalım..

Eminim ki, lise mezunu olup da işini nice 4 yıllık mezunu öğretmenden çok daha iyi ve fedakarca yapan usta öğreticiler vardır. Bu, Türkiyenin bir çok bölgesinde sabırsızlıkla kpss puanını tutturmaya çalışıp nerede olursa olsun görev yapmayı bekleyen 4 yıllık mezunu arkadaşlar olduğu gerçeğini de değiştirmez.

konuyu istisnai durumlardan sıyrılarak objektif değerlendirmenizi ve birbirinizi daha fazla kırmamanızı öneririm.

herkez kendini düşünüyor herkezin yolu açık olsun

lütfen biraz daha bilgi verrr msnz

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri