Artık lise mezunları usta öğreticilik yapamayacak.İşte ayrıntılar...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mahmut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:20
Lise ve yüksekokul mezunu arkadaşlara tavsiyem, çok sıkı bir şekilde ÖSS'ye hazırlanarak hem çalışıp hem de AÖF'den mezun olmaları. Zaten şu anda mesleklerini yapıyorken, ders çalışma staj v.s. konuları onlar için çok zor olmasa gerek. Aksi takdirde ne kadar idealist ve fedakar çalışırlarsa çalışsınlar asla 4 yıllık mezunu ardaşalarla aynı değerlendirilemezler Çünkü bu adil olmaz.
Gayet tabiiki lise mezunu olup da fakülte mezunu öğretmenlerden daha iyi eğitim veren fedakar ve çalışkan usta öğreticiler vardır, ama bu istisnalar gerçeği değiştirmez. bence genellemeler yaparak birbirinizi kırmayın arkadaşlar...

Ben okul öncesi öğretmeni ya da usta öğretici değilim ama fikrimi yazamadan edemedim :) Kusura bakmayın lütfen.

Herkese sevgiler...

kesinlikle haklısınız ilginiz için tşk.ler

okul öncesi öğretmenliğini okumuş üniversite mezunu arkadaşlara sesleniyorum.yazık size nasıl eğitim aldınız.nasıl konuşuyorsunuz gerçekten yazık sizler biz okuduk biz daha iyiyiz diye bağırıyorsunuz. sizin gibi okuyup sınıflarda hiç bişey yapmayan öğretmenleri gördüm ben ve usta öğretici olarak bu mesleği yapanlar işlerini inanın daha iyi yapıyor.ben 3 yıldır bu görevi yapıyorum.meslek lisesi mezunuyum. açıköğretim halkla ilişkiler mezunuyum. bu kararın çıkmasına gerçekten çok üzgünüm birazcık saygı duyun ne bekliyosunuz bizi çıkardılar hepinizi kadroya almalarınımı ben hiç sanmıyorum.sizi bizim gibi çalıştıracaklar usta öğretici olarak ücretli olarak ve ben hiç sanmıyorum üniversiteli bir öğretmenin dayanıp ücretli olarak çocuklarla ilgileneceğini genel olarak konşuyorum üniversite mezunlarının çoğu buna dayanmayacak bırakacak sizler seviniyodunuz ama bizi usta öğretici diye küçümsediğiniz o göreve sizi koyacaklar.biraz saygı duyun herşey okumak mı ben usta öğretici olarak görev yaptım illerden teşekkür belgelerim var biz bu kadar emek verdik bizede yazık herkes konşurken sevinirken laflarınıa dikkat etsin ayıp sizin yaptığınız

arkadaşım ben 9 yıldır usta öğreticilik yapıyorum hem okudum hem çalıştım
ve şimdi 5 yıldır üniversite mezunuyum
yuhyani bu kadar üniversite mezunu insan boşuna mı okudu madem
usta öğretici olacaktık niye okuduk niye uykusuz kaldık
meslek lisesi mezunu olmak yeterli değil işte
lütfen emeğe saygı kişisel çıkarlar için çamur atmayalım
lise mezunu çalışıyor üniv. mezunu çalışmıyor diye bişey yok
benimde teşekkür belgelerim var hem valilikten hem kaymakamlıktan okul müdürlerimden aldığım belgelerimde var
var lise mezunuyla aynı stadüde değilim okumayan öss ye bile girmeyen ya da okumaya bile çalışmayan biriyle aynı statüde olamam
lütfen madem o kadar çalışkansınız
aöf okuyun en azından
emek harcamadan hak isteyen ne çok insan var yazık ya çocuklarımız bu insanlar mı eğitecek

bu ülke şartlarında tabii lise mezunlarını almadılar diye ünv. mezunlarını kadroya alacak değiller ama çocuklarımız bu iş eğitilmiş insanlar tarafından eğitim almalı
okul öncesine bakıcı değil eğitimci şart
anlıyormusun çocukları sevmek sarılmak onlara beslenmeleri bitirmelerini sağlamak daha çok çalışmak değildir
usta öğretici olarak bile olsa üniversite mezunlarını almakda bu ülke çocukları için olumlu bir adımdır

siz kendinizi ne kadar yeterli ve eğitimli görüyorsunuz anlamadım.siz usta öğreticilerin eğitimsiz olduğunu nerden biliyosunuz biz çocukları sadece yedirip içirip oynatmıyoruz.usta öğreticilerin emek harcamadığını nerden biliyosunuz.siz 9 yıl görev yaprken hem okuyodunuz ozman sizin tabirinizle eğitimsizken nasıl eğitim verebildiniz çocuklara yazık olmuş onlara yeter ya yeter bu kadar küçültmesin herkes kendini

sanırım okuduğunu yanlış anlama gibi özel yeteneğin var arkadaşım
ama daha açık anlatayım
ben üniversite mezunları varken lise mezunlarıyla ihtiyacın kapatılmaya çalışılmaya karşıyım ve lise mezunlarının hak ettikleri bişey ellerinden alınmış gibi bu tarz yazıları desteklemesine karşıyım
eğer gerçekten hak edilen bişey varsa üniversite mezunları niye okudu onu bana açıklarmısın boşunamı uykusuz kaldık seminer seminer dolaşıp kendimizi yetiştirmeye çalıştık
kaç yıllık lisans mezunuyum bu sacma projeler yüzünden hak etmediğimiz yerlerde olmaya mahkum kalıyoruz

neyse daha fazla tartışmanın gereği yok
nasılsa millet olarak olumlu ve ya olumsuz hak etmediğimiz yerlerde olmaya alışıyoruz
lise mezunları hak iddia edebildiğine göre

arkadaşlar ben aof okulöncesi mezunuyum ve usta öğreticiliğe başvurcam şimdi bana öğretmenlik yaptırcaklarmı yoksa sınıf vermiceklermi kimse aof yi küçümsemesin okuyana kadar canımız çıktı.cevap bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler

arkadaşlar ben aof okulöncesi mezunuyum ve usta öğreticiliğe başvurcam şimdi bana öğretmenlik yaptırcaklarmı yoksa sınıf vermiceklermi kimse aof yi küçümsemesin okuyana kadar canımız çıktı.cevap bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler

bende aöf mezunuyum dersleri eskişehirden takip ettim gerçekten çok zor bi süreçti
mezun olduysanız sorun yok hocam
kpss puanınızla bulunduğunuz ilin ve ya ilçenin milli eğitim müdürlüklerine belirlenen tarihlerde gerekli evraklarla başvuru yapıyorsunuz
ihtiyaca göre görevlendiriliyorsunuz

bu arada sınavdan umutlu değilmisiniz neden sonuçlar acıklanmadan usta öğreticiliğidüşündünüz merak ettim nettim netleriniz kaç acaba

:36_3_12:

ben okuduğumu yanlış anlamıyorum siz nasıl konuşmanınz gerektiğini bilmiyor lise mezunlarını küçümsüyorsunuz.tabiki hak iddia edeceğiz.okadar emek verdik.biz siz atanmayın demiyoruz sizin yerinizi biz alalım demiyoruz.biz bu durumdan şikayetciyiz.kusura bakma biz sizi engellemiyoruz.atanmak istiyosan çalış kpss ye al puanını tercih et istediğin yeri orda usta öğretici varsa zaten onu görevden alırlar.o senin hakkındır kimse sizin önününzü engellemiyo siz ücretli öğretmenlik yapmak istemiyosunuz.konuşmayı bırakın çalışın hakedin madem

canım bunları bana söylemeden önce aynaya bak istersen önce öss yi kazanıp okuması gereken ben değilim neyse ben artık bu konuda tartışmıyorum seninle
çünkü orta yolu bulamıyoruz
zaten senin benim dememle olmuyor bu atamalar
herkes için hayırlısı olsun

aydın olmak okumaktan geçmiyor okumak sadece iyi yerlere gelmek içindir aydın olmak içinse ilerici düşünmek gerekir...
ben lise mezunuyum ve çorumda köyde çalışıyorum bugüne kadar hiç bi üniversite mezunu orda kalmamış peki buyrun siz gidin kaç ay kalacaksınız???
ve bu yıl milli eğitim müdürü beni tekrar çağırıyor neden acaba ???

aydın olmak okumaktan geçmiyor okumak sadece iyi yerlere gelmek içindir aydın olmak içinse ilerici düşünmek gerekir...
ben lise mezunuyum ve çorumda köyde çalışıyorum bugüne kadar hiç bi üniversite mezunu orda kalmamış peki buyrun siz gidin kaç ay kalacaksınız???
ve bu yıl milli eğitim müdürü beni tekrar çağırıyor neden acaba ???

Çalışkan öğretmenleri takdirle karşılıyorum.Usta öğretici ,sözleşmeli veya kadrolu olsun görevini en iyi yapan işini en çok sevendir.Sizi tebrik ederim.Tekrar çağrıldığına göre iyi işler başarmışsınız.

Çalışkan öğretmenleri takdirle karşılıyorum.Usta öğretici ,sözleşmeli veya kadrolu olsun görevini en iyi yapan işini en çok sevendir.Sizi tebrik ederim.Tekrar çağrıldığına göre iyi işler başarmışsınız.
teşekkür ederim mutlu eden işte başarım her daim yüksek...

ben 4 yılllık halkla ilişkiler mezunuyum öss ye ihtiyacım yok.bu işi severek yapıyorum.onun için usta öğretici olarak çalışıyorum.bencede böyle konuşmakla olmuyo senin kpss çalışman lazım ben özelde çalışıyorum zaten siz hak yemeyin küçümsemeyin bize yeter

nedense tartışmaya katılmak istedim..
bence kimsenin kimseyi küçümsediği yok.Sizin yerinizi almaya çalışan yok diyorsunuz şunu gözden kaçırıyorsunuz usta öğreticiler görev yaptığı için 4 yıllık mezunlar atanamıyo.Sizin nasıl eğitim aldığınızı bilemem belki takdire şayan bi şekilde görevinizi icra ediyorsunuzdur ama 3 yıllık staj dönemimde beni çıldırtacak derecede eğitim veren lise mezunu öğretmenler gördüm.Gayet güzel çocukları idare ediyorlar ama ruh sağlıklarını düşündüklerini hiç görmedim.Verdikleri eğitimi hiç doğru bulmadım.bu arada madem halkla ilişkiler mezunusunuz kendi işinizi yapınız o zaman.Bu kadar laf yetiştirmeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum.Tabiki 4 yıllık mezunlar aldığı eğitime bakarak kendilerini savunacaklardır.Hİç de kolay bi eğitimden geçmiyorlar.Belki sizler gibi çok farklı etkinlikler yapamıyorlar ama doğru bir eğitim veriyorlar.Hak yiyenler tartışılmayacak kadar ortada bence

nedense tartışmaya katılmak istedim..
bence kimsenin kimseyi küçümsediği yok.Sizin yerinizi almaya çalışan yok diyorsunuz şunu gözden kaçırıyorsunuz usta öğreticiler görev yaptığı için 4 yıllık mezunlar atanamıyo.Sizin nasıl eğitim aldığınızı bilemem belki takdire şayan bi şekilde görevinizi icra ediyorsunuzdur ama 3 yıllık staj dönemimde beni çıldırtacak derecede eğitim veren lise mezunu öğretmenler gördüm.Gayet güzel çocukları idare ediyorlar ama ruh sağlıklarını düşündüklerini hiç görmedim.Verdikleri eğitimi hiç doğru bulmadım.bu arada madem halkla ilişkiler mezunusunuz kendi işinizi yapınız o zaman.Bu kadar laf yetiştirmeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum.Tabiki 4 yıllık mezunlar aldığı eğitime bakarak kendilerini savunacaklardır.Hİç de kolay bi eğitimden geçmiyorlar.Belki sizler gibi çok farklı etkinlikler yapamıyorlar ama doğru bir eğitim veriyorlar.Hak yiyenler tartışılmayacak kadar ortada bence

teşekkürler hocam
yanlız olmadığıma sevindim

YANLIZ diye yazılmaz hocam YALNIZ diye yazılır

ben teşekkür ederim tartışmaya bile gerek yok bu konuda herşey ortada zaten kimseyi küçümsediğimizi zannetmiyorum bi tabir vardır yarası olan gocunur diye neden bu kadar celalleniyorlar anlamış değilim

lise mez. arkadaşlar bu sonu olmayan bir iş.hatta sonuda geldi.köyler zor şartlarda çalışıyoruz diyorsunuz.evde oturup 5 saat ders çalışıp neden össyi kazanmıyorsunuz.çok zor değil ki.bunu yapıp geleceğinizi garanti altına alın.valla bütün iyi niyetimle yazdım.çoğunuzun bu mesleği sevdiğinize inanıyrm.mesaide 5 saat çalıştınız zaten.Usta öğrtclk bana göre ders çalışmaktan daha yorucu.günde 5 saat çalışsanız bu size yeter ek puanınızda var.anlayamıyorum valla

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri