Artık lise mezunları usta öğreticilik yapamayacak.İşte ayrıntılar...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mahmut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:20
ArkadaŞlar dayaniŞma zamani hep berabe hÜkÜmetİ protesto edİp seneye usta ÖĞretİcİlİk İÇİn mÜracaat etmeyelİm bakİm hÜkÜmet ne yapacak

Bİzİm gİbİ herkesİ ÖrgÜtleyelİm 11 bİn lİsans mezunu usta ÖĞretİcİlİĞİ İstemezse devlet muhakkak bİzİmle İlgİlenecek yoksa bÖyle bİzİ koyun yerİne koyuyorlar:36_15_4:

merhaba ben okul öncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim fakat bu yaz evleniyorum sorum şudur;1 yıl özel bir kurumda stajerliğim kalkarsa atamam eş durumuna baglı yapılıyormu yapılmıyorsa atandıgım da dondurma gibi ve ya ücretsiz izin alma ve tayin isteme gibi bi şansım olabiliyormu.ve ya yüksek lisans yaparakta atamamı istediğim şehre aldırabiliyormuyum bu arada istediğim şehir ankara ve eşim 4 yıldır ssk lı lütfen cvplayın

sorunuz cevaplandımı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla cevaplayayım.özel eğitimde stajerliğinizi kaldırmış olsanız bile eş durumu taini için meb de bir yıl çalışmış olmanız gerekiyo.ücretsiz izin için bildiğim kadarıyla gerekçeli bi mazeretiniz olması gerekiyo oda zaten 6 ay.yüksek lisans işi daha zor olanı yüksek lisansa başladığınız ile tayininiz için 3 yıl çalışmış olmanız gerekiyo.ama burası Türkiye bir yıldır evinde yatıp ayın 15inde maşını çekip keyfine bakan insanları tanıyorum kısacası dayınız varsa herşey mümkün

Bu işten en zararlı çıkanlar çocuklardı malesef. İki lafı bir araya getirip konuşamayan arkadaşlar 6 yaşındaki çocuklara öğretmen diye görevlendirildi.Umarım daha fazla çocuk heder olmaz bu saçma devlet politikalarıyla, işini hakkıyla yapan gerçek öğretmenlerle yola devam etmek dileğiyle...

bencede arkadaşlar çok isabetli bir karar bunun çoktan yapılması gerekiyordu hatta geç alınmış bir karardır

arkadaşım narayafacan ne güzel yazmışsın duygularıma tercüman oldun sağol

2010 yılında ben de LİSANS mezunuyum demeyi dört gözle bekliyorum........

arkadaşlar sizlerden ricam konumuzu tartışırken lütfen usluba dikkat edelim... kimsenin kimseyi küçük görmeye kimsenin de kimseye ukalık yapmaya hakkı yok... sonuçta hepimiz aynı görev için yola çıkmışız işin bu kısmını düşünelim...

el ele verip okulöncesini nasıl daha da ilerleteceğimizi düşüneceğimiz yerde adeta bir iç çatışma başlamış durumda... eleştirilerimizin dozunu iyi ayarlayalım ...

arkadaşlar sizlerden ricam konumuzu tartışırken lütfen usluba dikkat edelim... kimsenin kimseyi küçük görmeye kimsenin de kimseye ukalık yapmaya hakkı yok... sonuçta hepimiz aynı görev için yola çıkmışız işin bu kısmını düşünelim...

el ele verip okulöncesini nasıl daha da ilerleteceğimizi düşüneceğimiz yerde adeta bir iç çatışma başlamış durumda... eleştirilerimizin dozunu iyi ayarlayalım ...

hocam işte sizin aldığınız eğitim kendini göstermiş .uslubunuz ve bakış açınız harika. tşk

evet arkadaşlar nihai karar verildi. bu atama demek istiyorum ama inşallah bu durum farklı şekillere girip tekrar olmaz. Doğrusuda buydu şimdi ne olacak önemli olan orası bizleri atayacaklarmı yoksa sözleşmeli usta öğretici olarak çalıştırıcaklarmı en kısa zamanda açıklama yapılsa iyi olur. seneye 20 ilde zorunlu olacak

evet işin bir de bu boyutu var,lise mezunları ve açıköğretimde okuyanlar usta öğretici olarak çalışmayacak ama peki usta öğreticilik olmayınca lisans mezunları beklediği şartlarda mı çalışacak gerçekten,bir de bunu düşünün,adı usta öğreticilik kalktı olur ama çalışma şartlarında pek bir fark olmayabilir ücret konusunda,kadrolu mu-sözleşmeli mi-ücretli mi- devlet usta öğreticiliği kaldıracak ama maddi konuyu da mutlaka düşünmüştür...işe bu açıdan da bakmanız lazım...

Bu işten en zararlı çıkanlar çocuklardı malesef. İki lafı bir araya getirip konuşamayan arkadaşlar 6 yaşındaki çocuklara öğretmen diye görevlendirildi.Umarım daha fazla çocuk heder olmaz bu saçma devlet politikalarıyla, işini hakkıyla yapan gerçek öğretmenlerle yola devam etmek dileğiyle...

kaliteni ortaya koymuşsun öğretmenlere yakışmayacak bir itham utanıyorum siz gibilerden ya:)madem 2 lafı bir araya getiremiyoruz stajerler içerdeyken lak lak etmeye dolanıp gitmeyin çocuklar bişey öğrenemez sonra herşey ortada usta öğ.bazıları sizden kat kat kat daha iyi kendinizi küçültmeyin siz hakaret ettikçe artık bende yapcam lise mezunuysak da sizlerin bize hakaret etmeye hakkınız yok böyle bir hakareti sadece kendi şahsımıza değil eğitim aldığımız hocalarımıza ve ailelerimizede yapmış oluyosunuz yeter öğretmenlik statüsünü bu kadar ayaklar altına indirmeyin.........nesiniz ya siz hakaret etme hakkını nerden alıyosunuz...

ArkadaŞlar boŞuna tartiŞmayalim bakanlik bugÜn aÇiklama yapti 2009 2010 ÖĞretİm yilinda usta ÖĞretİcİ alimi devam edecekmİŞ lİse mezunu mu alirlar Önlİsans mezunum u lisans mezunumu alirlar orasi bellİ deĞİl herkezİn hakkinda hayirlisi bekleyİp gÖreceĞİz. Habere meb İn ve nemurlar net İn sİtesİndaen bakabİlİrsİnİz.

karmen o yazı meb in stesinde yok ayrıca danıştayın kararından önce gönderilmiş o yazı

karmen o yazı meb in stesinde yok ayrıca danıştayın kararından önce gönderilmiş o yazı

katılıyorum..

evet arkadaşlar o yazı önce geldi...yani bir işinize yaramıyor...danıştayınki geçerli..

Bence çok geç alınmış bir karar ama nihayet alındı.Umarım artık öğretmen alımları daha çok olur bizimde emeklerimiz boşa gitmez . Okulöncesi öğretmenliğide bir anlam kazanır okulöncesinin değeri anlaşılır. Teşekkürler hocam.

ben okul öncesi öğretmeniyim ve bu yıl lisede asker öğretmen olarak çalışıyorum tek derste fen- doğa serbest zaman,türkçe dil,okuma yazmaya hazırlık,oyun konularını vermeye çalışıyorum.bunları biz üç yılda aldık halada yeterli olmadığını düşünüyorum kaldıki tek derste gerekli yeterliliğe ulaşmak oldukça zor.ayrıca öğrencilerimi çok seviyorum ve emeklerinin boşa gitmesini istemiyorum ama bu kesinlikle bağımsız sınıf olmamalı.lisans mezunu arkadaşlarda yaptığı işn ve aldığı eğitimin hakkını verirlerse bu iş gerçek değerini bulur aksi durumda lise mezunu arkadaşlarr bu işi daha iyi yapıyoruz deme hakkını kendinde bulur

"Kız meslek liselerinin çocuk gelişimi, çocuk gelişimi ve eğitimi ile çocuk gelişimi ve bakımı bölümlerinden mezun olup, Bakanlıkça düzenlenecek en az 60 saatlik eğitim programında başarılı olanları başka bir değişle orta öğretim kurumlarından mezun olanlara öğretmen görev yetki ve sorumluluğu çerçevesinde bağımsız sınıf verilemeyeceği yönündeki Danıştay 2. Dairesinin 16 Şubat 2009 tarihli kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığının eğitim öğretim yılı ortasında yaklaşık 10 bin civarındaki usta öğreticinin işine son verip vermeyeceği, son vermeyecekse nasıl bir ara çözüm bulacağı merak konusuydu.

Yargı kararının bakanlığa tebliğinden itibaren yaklaşık 1 ay geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere Müsteşar imzalı bir yazı göndererilerek lise mezunu usta öğreticilerin bir yönetici veya öğretmen sorumluluğunda sınıflarda göreve devam etmeleri istenendi.

Yargı kararı gereği yaklaşık 200 bin çocuğun öğretmensiz kalması gibi bir durumla karşı karşıya kalan Bakanlığın, Danıştay'ın usta öğreticilerin bağımsız olarak sınıfta görev yapamayacağı yönündeki kararına da uygun olarak, uygulayabileceği başka da bir yol olmadığını düşünüyoruz.

Bu uygulamalar son yıllarda büyük bir ilerleme kaydeden Okul Öncesi Eğitimi alanındaki gelişmelere nasıl yansır zaman gösterecektir"

bu başka bir siteden alıntıdır site yönetiçisinin verdiği bilgidir ne kadar doğru bilmiyorum . ben meb giddiğimde henüz bize bir bilgi gelmedi dediler ..

doğru bir karar olmuş ama ben usta öğreticilerin kadrolu öğretmene göre daha azim ve istekle çalıştığını görüyorum çoğu ücretli çalışan arkadaşlar işinin hakkını vererek yapıyolar kadrolu çalışandan çok daha iyi iş yaptıklarına inanıyorumm.yalnış anlaşılmasını istemem kadrolu öğretmenler de çok iyi çalışıyolar zati genelleme de yapmıyorum fakat gördüğüm kadarıyla öyle...

ben bu yıl mezun oldum. gerçekçi olmak lazım lise döneminde verilen ,eser miktarda, özel eğitim dersine dayanarak bir kaynaştırma öğrencisinin sorumluluğunu almak hiç de sağlıklı ve adaletli bir davranış olmuyor. bu durum diğer konular için de geçerli. lisans mezunları "ben oldum" düşüncesiyle kendilerini yaymamalı, usta öğreticiler de mazeret bulmayı bırakıp kendini yetiştirmeye bakmalı. ama her iki durumda da yapıcı olmak elden bırakılmamalı.

EĞİTEK de meb N.ÇUCUKÇU Ağustos ve Kasım atamalarında okul öncesi öğretmenlerine daha fazla önem vereceğiz diyor.İlgilenen arkadaşlar konuşmanın 40. dakikasından sonra izleyebilirler.Ağustos ve kasım atamalarında pastanın büyük dilimi bize ayrılacak gibi görünüyor. Abartısız 10 bine yakın kadro olur gibime geliyor.Fazla karamsar olmayalım,iyi düşünelim iyi olsun

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri