Artık lise mezunları usta öğreticilik yapamayacak.İşte ayrıntılar...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mahmut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:20
harika bir haber3. sınıfım seneye kpss gireceğiz bu haber uygulanırsa ve tüm illerde okul öncesi eğitim zorunlu olursa atanma şansımız artar inşallah :) çok yerinde bir karar olmuş inşallah devamında da güzel haberler gelir.

peki biz iki yıllıklar ne durumda?

Sınıfta kesinlikle bir okul öncesi öğretmeni bulunacak.Nasıl bir fark yok dersin anlamıyorum.Yardımcı abla -yardımcı öğretmen değil- sınıfta ders işlemez.yemek saatinde,etkinlik yapmalarında yardımcı olur.Bizim 4 sene gördüğümüz dersleri kız meslekte mi gördüler yoksa halka eğitimin açtığı ne olduğu belli olmayan kurslarda mı?Lütfen arkadaşlar herkes yerini bilsin...

bu banaydı sanırım ben herhangi bir kurstan çıkma değilim lisede aldım bu eğitimi farkı yakında anlayıp aaaa evet dediği oldu dersiniz neler olacak bekleyelim ve görelim ben de 4 yıllık eğitimi savunuyorum bunu kimde inkar edemez ama siz usta öğreticileri o kadar rencide edecek cümleler kullanıyorsunuz ki benim u.öğ.belgem var ama ben görev için başvurmadım çalışmayıda düşünmüyorum ama meslek lisesi mezunlarının hakkını daima savunurum bende öss mağduruyum benim hakkım nerde tek haksızlığa uğrayan sizlesiniz

ılgın sıkma canını bosver bence çunku sende bende kendını boyle savunanların cocuk üzerindeki otorıtelerını cok ii biliyoruzz konussun dursun arkadaslar kendınce

arkadaşım senin durmunuda çok iyi anlıyorum şuan okulöncesi 3.sınıfım ama bende girmek için çok ugraştım herkez birbirine kızıyo sende düzlise mezunu olupta senin girecegin kadroları dolduranlara kız en iyisi ne tecrübelri var ne başka biley kreşlerde görüyoruz hiçbişey yapamıyolar yardım istiyolar sürekli.sende onlara kız herkez nasılsa birilerine kızıyor.
bu banaydı sanırım ben herhangi bir kurstan çıkma değilim lisede aldım bu eğitimi farkı yakında anlayıp aaaa evet dediği oldu dersiniz neler olacak bekleyelim ve görelim ben de 4 yıllık eğitimi savunuyorum bunu kimde inkar edemez ama siz usta öğreticileri o kadar rencide edecek cümleler kullanıyorsunuz ki benim u.öğ.belgem var ama ben görev için başvurmadım çalışmayıda düşünmüyorum ama meslek lisesi mezunlarının hakkını daima savunurum bende öss mağduruyum benim hakkım nerde tek haksızlığa uğrayan sizlesiniz

Bende bunu söylüyorum ya her yerde var bir haksızlık bu kadar rencide derecesinde yok yeni yetme bilgisiz gibi cümleler nie ya öss de yerleşme imkanım vardı yerleşemedim ben sırf o anadolu ve düz lise mezunlarının 2.alanı yapma koruları yüzünden.........kızgınım bu konuda bizi bilgisiz ve beceriksiz gördükleri için bazıları çok becerikliki sanat etkinliğinde çocukları nasıl sustururum die soru soruyor çocuklar susturulmaz dikkatlerini kendine doğru çekersin inş bu soruyu yanlış şekilde sormuştur ve 4 yıllık mezunu değildir ya daha böyle çok saçma şeyler usta öğretici kavgası yapacağınıza birbirinizden bişeyler öğrenin hem daha büyük sorunlar var sadece bu değil ki ne güzel zorunlu oldu fakat:
1:okulların yeterli sınıf sayıları yok
2:ilçelerde veya illerdeki bir çok okulda bile yeterli eşya oyuncak yok
3:devlet eşya yardımını köylere pek yapmıyor okul sıralarını süsleyip sıra yapılıyor zorunlu hale gelincek 4 yıllık öğretmenler artık u.öğ tartışacağına bu eşya oyuncak kitab konularında ne yapacaklarını tartışsınlar velilerinde bu konularda ki tebkileri malum para toplama konularında

Bende bunu söylüyorum ya her yerde var bir haksızlık bu kadar rencide derecesinde yok yeni yetme bilgisiz gibi cümleler nie ya öss de yerleşme imkanım vardı yerleşemedim ben sırf o anadolu ve düz lise mezunlarının 2.alanı yapma koruları yüzünden.........kızgınım bu konuda bizi bilgisiz ve beceriksiz gördükleri için bazıları çok becerikliki sanat etkinliğinde çocukları nasıl sustururum die soru soruyor çocuklar susturulmaz dikkatlerini kendine doğru çekersin inş bu soruyu yanlış şekilde sormuştur ve 4 yıllık mezunu değildir ya daha böyle çok saçma şeyler usta öğretici kavgası yapacağınıza birbirinizden bişeyler öğrenin hem daha büyük sorunlar var sadece bu değil ki ne güzel zorunlu oldu fakat:
1:okulların yeterli sınıf sayıları yok
2:ilçelerde veya illerdeki bir çok okulda bile yeterli eşya oyuncak yok
3:devlet eşya yardımını köylere pek yapmıyor okul sıralarını süsleyip sıra yapılıyor zorunlu hale gelincek 4 yıllık öğretmenler artık u.öğ tartışacağına bu eşya oyuncak kitab konularında ne yapacaklarını tartışsınlar velilerinde bu konularda ki tebkileri malum para toplama konularında

Seni kutluyorum gerçekten bütün söylemek istediklerimi yazmışsın ılgın bazı insanlar okuyor ama eşşeklikleri baki kalıyor insanları küçümseyen saygısızlık yapan birinden ne beklersin ki az önce ki konuda olduğu gibi üniversite mezunu diyip duruyorlar tamam tabi ki üniversite çok önemli ama kimse keyfinden bu durumu çekmez hem bir çok usta öğretici normal öğretmenden daha çok çalışıp daha çok zaman,emek sarf ediyor Kimsenin kimseye burda laf söylemeye hakkı yok herkes tabi ki yerini bilecek madem sen okumuşsun çok üstün bi insansın neden yeni bitme usta öğreticilerle muhattap oluyorsun..Ağzınızdan çıkan cümlelere dikkat edin eğitimden okumaktan bahsediyorsunuz yapmayın ya..Gelecek böyle geri düşünceli öğretmenlerin elinde olmasın..

ya arkadaşlar benım tam olarak anlamadığım bişiy var ben önlisan çocuk gelişimi mezunuyum bende şuan usta öğretiicilik yapıyorum. bu kanun sadece lise mezunları kapsıyo değilmi? önlisans okuyupta usta öğreticilik yapanların elınden bu hakkı almıyorlar değilmi?

şimdilik liselerin çocuk gelişimi bölümünden mezun olanlara ayrı bir sınıf verilemeyecek deniyor...yani onlara ayrı bir sınıf yok...

Seni kutluyorum gerçekten bütün söylemek istediklerimi yazmışsın ılgın bazı insanlar okuyor ama eşşeklikleri baki kalıyor insanları küçümseyen saygısızlık yapan birinden ne beklersin ki az önce ki konuda olduğu gibi üniversite mezunu diyip duruyorlar tamam tabi ki üniversite çok önemli ama kimse keyfinden bu durumu çekmez hem bir çok usta öğretici normal öğretmenden daha çok çalışıp daha çok zaman,emek sarf ediyor Kimsenin kimseye burda laf söylemeye hakkı yok herkes tabi ki yerini bilecek madem sen okumuşsun çok üstün bi insansın neden yeni bitme usta öğreticilerle muhattap oluyorsun..Ağzınızdan çıkan cümlelere dikkat edin eğitimden okumaktan bahsediyorsunuz yapmayın ya..Gelecek böyle geri düşünceli öğretmenlerin elinde olmasın..

kimsenin sizi aşaladığı,küçümsediği yada size laf söylediği yok. 4 yıl pedogojik formasyon,alan dersleri ve seçmeli bir sürü dersin yanında anasından babasından kilometrelerce uzaklıkta tek başına kendi ayakları üzerinde durup kaliteli eğitim vermek için çalışıp çabalayan öğretmenlere sizlerin söylediklerinize bakın. bu ülkede bu kadar basitmi öğretmenlik. herkes yerini bilecek.insanlar ilköğretim ortaöğretim dirsek çürütmüş öss için gecesini gündüzüne katmış üniversitede binlerce zorlugun yanında eğitim miferliği için çaba sarf etmiş kpssyle boğuşmuş sonrada lise mezunlarıyla denk tutulmuş olcak işmi. dünyanın hangi yerinde var bu. kalkıp sizlerede siz şöylesiniz böylesiniz denmiyor sadece sizden istenilen bağımsız sınıf yönetmemeniz. hiçbir şey bilmiyorsunuzda denmiyor sizlere ama uzman değilsiniz. milli eğitimin öğretmen tanımını okuyun yeter.
lise ve üniversite denkmi yapmayın allah aşkına bu kadarda aşşalamayalım okulöncesi eğitimi. okulöncesi eğitimin önemini anlatıncaya kadar gezmediğimiz il müdürlük bakanlık kalmadı şimdide lise üniversite farkınımı anlatalım.
öğretmenlik ayaklar altına alınacak bir meslek değil!!!!!!!!!
karar yerinde ve çok doğru yeni eğitim miferleri gözünüz aydın okulöncesi eğitiminin öneminin anlaşılmasıyla eğimde kalitede geliyor:36_7_8:

blostk tesekkur ederız hıslerımıze tercuman oldun.GOZUMUZ AYDINNN.meslegımız ogretmenlık.krıterıde unıversıte mezunu olmaktır........

blostk tesekkur ederız hıslerımıze tercuman oldun.GOZUMUZ AYDINNN.meslegımız ogretmenlık.krıterıde unıversıte mezunu olmaktır........

rica ederim ozgulplt gerçekleri yazmaya çalıştım. tüm ÖĞRETMENLERİN tekrar gözü aydın!!!

Bu güzel bir adım olmuş arkadaşlar, umarım yakında yüksek okul mezunlarıda bu uygulamaya dahil olurlar. Çünkü ancak o zaman okul öncesi öğretmenliği yerini bulabilecek ve açığımız usta öğretici saçmalığı ile kapatılamayacak. Umarım zorunlu eğitime bu saçma uygulama ile gidilmez. Düşünsenize bu açığı kapatmak için sayısı azımsanmayacak yüksek okul mezunu var. Sonuçta bu iyi bir adım olmuş ama devamı gelmezse :(((

EĞİtİm sen teŞekkÜrler artik bende ustaÖĞretİcİlİk yapmİcam okulÖncesİ ÖĞretmenlİĞİmezunuyum tanidiĞim en az 20 arkadaŞ Özel eĞİtİme geÇmeyİ dÜŞÜnÜyor

ArkadaŞlar okulÖncesİ tÜm mezunlar Çelİk okulÖncesİnden fazla alim yapmazsa topluca protesto edİp seneye bİzlerde ustaÖĞretİcİlİk yapmayalim bakalim hÜkÜmet bu aÇiĞi nasilkapatacak haydİ bİrlİk olma zamani

Merak edİyorum acaba bakan ve mİlletvekİllerİ Çocuklarini lİse mezunu bİr ustaÖĞretİcİye teslİm ederlermİ hİÇ sanmam onlarin parasi Çok onlar Özel kolejlere gÖnderİrler ama fakİr fukaranin Çoluk ÇocuĞunuda lİsemezunlarina emanet ederler ee madem bu İŞler bÖylede yÜrÜrdÜ nİye bİz 4 yil okuduk???????????????????????????????????????

bizler için çok güzel bir haber.inşallah çok alım olur ve puanlar düşer arkdslar.hepimizingözu aydın

arkadaslar dogru soluyorsunuz herkes yerını bılecek ve usta ogretıcılık sacmalıgıda bıtecek:) bu karar hayırlı olsun ınsallah bu sene alım cok olur ...aslında unıv mezunları yerlestırılır sonra onlısans yada lıse bos kalan yerlere yarlestırılır bızde ıse ılk önce lise mezunları sonra unıvler haksızlık bu :(bu karar herkese hayırlı olsun

arkadaşlar usta öğretiçilik kaldırılacak yazmıyor yasada. lise mezunları yapamayacak yazıyor devledte bütce olmadığına göre ya sözleşmeli yada usta öğretiçi olarak çalıştırmaya devam eder.

evt ben arkadasa katılıyorum bızden mezun cok herhalde lısans mezunlarını usta öğretıcı olarak calıstırırlar ama ıs bızde bıtıyor kesınlıkle bole sacma sapan seylerı kabul etmeyelım adam akıllı atanıp mesleğimizi kadrolu olarak ıdame ettırelım ne bu ya öğretmenlık kendı arasında dallara ayrıldı yok ucretlı yok vekıl yok usta öğretici yok sozlesmelı olmaz bole ya dedığim gıbı ıs bızde bıtıyor ark herkese kolay gelsın

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri