Anasınıflarında Aidatlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emelozkptn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:55
Bugüne kadar 10kuruş bile aidat toplamadım. Eldeki imkanlar dahilinde birşeyler yapmaya çalışıyoruz, zaten köy okulunda çalışıyorum, köylülerin maddi olanakları sınırlı birde onlardan aidat toplayamam...

biz yardımcımız için para topluyoruz onun dışında para toplamıyoruz. ufak tefek eksik olursa veliden istiyoruz şikayet etmeden getiriyorlar sağolsunlar.eğer müdürün böyle bir uygulama yapıyorsa velilerinle konuş şikayet etsinler müdürü.anasınıflarını ticari amaç olarak kullanamazlar.

İLLERDE TOPLANAN ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TARAFINDAN BELİRLENEN ÜCRETLER ANASINIFLARINDA UYGULANIR. BU ÜCRETLER ANAOKULU, UYGULAMA SINIFI VE ANASINIFLARI İÇİN AYRI AYRI BELİRLENİR. ÜCRETSİZ VE ZORUNLU HALE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR ANCAK HALEN ÜCRETLİ. KÖYLER DIŞINDA İLK DEFA DUYDUM ÜCRET TOPLANMADIĞINI

arkadaşım anasınıfları için aidat toplama zorunluluğu yoktur.gerekli malzemeleri de velilerin kabul ederse eğer yapacağın veli toplantısında kararlaştırır ve çevre desteği başlığı adı altında temin edebilirsin.tabi veli toplantında bu konuyla ilgili bir madde açman ve veli imzasını mutlaka alman kaydıyla.ve veilerce teslim edilenleri de teslim tutanağı karşılığında alırsanız sorun yaşamazsınız.başarılar dilerim.

ben iki yıldır calısıyorum ama aidat falan yok

gerçekten de çok sinir bozucu,benim sınıfta okulumda çalışan öğretmenin çocuğu var,ne yazık ki aidat,yemek,araç-gereç vs.yani her konuda sorun yaratıyor ve üstelik 3 yaşından beri benim sınıfa geliyor,bilinçli veli bunu yaparsa diğerleri napsın.bence de idareden kaynaklanıyor.çünkü ana sınıfını pek önemsemiyorlar.öneminin farkında değiller.umarım en kısa zamanda gereken önemi verirler

Bu aidatları yatırmaları zorunlu mu acaba?Durumu çok kötü olan veliden almıyorum ben aidat.Düzensiz yatırıyor hemen hemen hepsi ama biliyorum ki durumlarından dolayı geciktiriyorlar,o yüzden sıkıştırmıyorum.Bir problem yaratır mı acaba aidat vermeyen veliler...?

dramaqueen' Alıntı:
Bu aidatları yatırmaları zorunlu mu acaba?Durumu çok kötü olan veliden almıyorum ben aidat.Düzensiz yatırıyor hemen hemen hepsi ama biliyorum ki durumlarından dolayı geciktiriyorlar,o yüzden sıkıştırmıyorum.Bir problem yaratır mı acaba aidat vermeyen veliler...?
arkadaşım okul öncesi eğitim ücretli ve zorunlu olmayan bir eğitim.genel müdürlüğümüzün okul ile aile arasında şartları belirleyen sözleşme örneği var ilgili sayfadan bakılabilir.veli ücretini ödeyerek dekontunu okul yönetimine bırakmakla yükümlüdür.ayrıca ücret alınmayan çocukların özel durumlarının hangileri olacağı da yönetmelikte belirtiliyor.bu durumda yönetmelikte yer alan ek 5 formunu öğrenci seçme komisyonu ile doldurmalı ve gerekli incelemeyi yapmalısınız.aksi takdirde sorumluluk size ait olur.

valla arkadaşlar biz almıyoss köy okulu ve de okulöncesi mecburi olmadığından.ne kitap var ne dergi.etkinlikler için elimden geldiği kadarıyla ihtiyaçları ben karşılıyorum.bu da önemli değil bi yerde ama bir de plana uygun ve de dörtdörtlük şartlara uygun etkinlik hazırlamalıymışızzzzz.gelde çıldırma

çok teşekkür ederim nevertheless..

rica ederim arkadaşım.hiç bir arkadaşımın zor durumda kalmasını sorun yaşamasını istemem.zaten bin bir emek harcıyoruz bir de iyiniyetimizin kaşılığında sorunlarla karşılaşmayalım.başarılar dilerim arkadaşım

arkadşlar bu konuda o kadar çok dertliyim ki. ben bu sorun sadece benim başımda mı diye düşünüyordum. veli toplantısında her ayın başında vereceklerine söz veren veliler ay sonu oluyor iste iste vermiyorlar.bende onların bu vurdumduymazlığına sinir oluyorum. malzeme bitince haber gönderiyorum alınmıyor. etkinlikler aksıyor çok üzülüyorum. benim ilk yılım. tecrübeli arkadaşlardan bu konuda fikir istiyorum

Biliyorum yapılan sözleşmede yarıyıl ve haziran aylarında aidat tam ödenecek yazıyor velilerimde başta kabul edip imzaladılar.
Bu sene müdür bey bana bir hafta erken kapanacak dedi, haziran ayı sadece bir hafta gelmiş olacağız. Ve bizim okula masraf adına hiç bir yükümüz yok bu sene ne beslenme verildi nede başka birşey oyuncak ve malzemeleri kendi türlü uğraşlarımla aldım müdürle karşı karşıya gelmeyi göze alarak. Son aidatların verilmesinin bu seneki çocuklara bi faydası olmayacak zaten okula girerken 50 ytl yatırmışlar ve o hala orda birdaha vermelerini haksızlık olarak görüyorum sizce müdür dışında beni haklı bulacaklar olur mu derdimi anlatabilir miyim tecrübeli öğretmenlerimizden yardım bekliyorum

biz de meltem hocamlar gibi yaptık.yarıyılı tam aldık .haziran da almıyoruz.

haziranda almıyoruz şubatı tam topladık çünkü. gerçi sözleşmeyi pek umursamıyolar çünkü kaç ay yatırmayan velimiz var bu mesleğin en sevmediğim yönü diğerlerine haksızlık oluyor.napıyım yatırmıyor

biz her yıl yaptığımız gibi bu yılda haziran ayında aidat topmayacağız...şubat ayında tam aldık...

Arkadaşlar Okul Öncesi Yönetmeliği gereğince

Madde 37- (Değişik: 20.2.2006/26086 RG)Eylül ve haziran aylarında okulun eğitime açık olduğu günlerin ücreti alınır. Yarıyıl tatilinde ise aylık aidat tam olarak tahsil edilir. Yangın, doğal afet, salgın hastalık, iklime dayalı olağanüstü durumlarda; mülkî makamların ve hıfzıssıhha kurulunun gerekli görmesi ve aralıksız 15 gün veya daha fazla süre ile okul öncesi eğitim kurumlarının kapatılması durumunda, önceden alınan ücret bir sonraki ayın ücretine sayılır.

Sözleşme yaparken de buna dikkat etmeniz gerekir.

denisse' Alıntı:
Yalnız arkadaşlar biz şubat tada tam topladık. Müdür öyle istedi. Yoksa başkasının hakkını mı yedik? Çok üzülürüm. Böyle olması gerekiyor demişti müdür!
denizcim yönetmelik gereği sömestr tatilinde ücret tam alınır.eylül ve haziran aylarında okulun açık olduğu süre göz önünde bulundurularak aidat hesaplanır ve ödeme yapılması sağlanır.yani haksızlık yok yapılan uygulamada.

bizde eylül ayını ve yarıyılı tam almışlar bu yüzden haziranı almayacaklarmış bende yeni öğrendim .velilerin bazılarında sorun oldu.

aynı sorunla hepimiz karşılaşıyoruz galiba benim sınıfımd bu durumda iki öğrnci vardı dönem başında yapılan sözleşme gereğince kayıtları silindi böylece diğer veliler ödemek zorunda kaldı ayrıca 1.sınıf kaydında bu parayı alacaklar. bunu sen değil müdürün takip etsin sen güzel canını sıkma biz ÖĞRETMENİZ MUHASEBECİ DEĞİLİİİİİİİİİİİİZZZZZZZZZZ.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri