Anasınıflarında Aidatlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emelozkptn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:55
merhaba arkadaşlar ben ilçede çalışıyorum bu yıl 30 ytl toplayacağız.kırtasiye veliye ait

arkadaşlar yardımcı yasaklanmadı ancak sigortasız çalıştırdığın yakalanırsa vay halimize.Bir de yeni bir düzenlemeye göre yardımcı çocuk gelişimi kökenli olmallıymış.Nasıl olacak bilmem.

Benim okulumdada şubatta tam aldı haziranda almadı

merhaba ben diyarbakırdan suzan.ilçeye bağlı köyde görev yapıyorum.sınıfımda 20 öğrenci var ve biz bir ay önce çocukların kırtasiye malzemeleri için 5 ytl istedik hiçbiri getirmedi.bizde kendi cebimizden boyama kitapları,boyalar,kartonlar,makaslar aldık.ve 2 gün önce boyama kitaplarını verdik.ve bazıları yaklaşık 10 tane öğrencim paraları getirdi.bende yanlışmı yaptım bilmiyorum ama o an aklıma başka şey gelmedi.para getirmeyen öğrencilere boyama kitabı vermedim çünkü para getiren çocukların durumu getirmeyenlerden kötü.sizden bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.böyle durumlarda nasıl davranmalıyım.inanın o an içim çok acıdı ama dedim ya en azından para getirirler diye düşündüm

Bence hocam para konusunda sonuna kadar haklısınız. Biz eğitimcileri bakıcı gibi görüyorlar ve önemsemiyorlar. Çocuk başımdan gitsinde bende rahat rahat geziyim derdindeler. Ben Şanlıurfa da çalışıyorum bende para topladım. Tabiki ihtiyaçlar alınacak. Üstelik 5 ytl toplamışsınız. Bu çok az bir ücret. 5 ytl yi veremeyecek durumda olamazlar. İnanmayın bu adamlar pöfür pöfür sigara içiyorlar. Bir paket sigara parası ya. Bence para konusunda ısrarcı olun. Neler yapacaklarınızıda anlatın yani velileri de eğitin. Üzülmenizi anlıyorum. Bu tamamen sizin iyi niyetinizi gösteriyor. Zaten bu kadar duygusal olmasaydık bu mesleği yapamazdık..... Başarılar

bizim de 7buçukdu yeni yazı geldi 5 edüşürdüler

Arkadaşlar aldığınız aidat paralarını nerde ve nasıl kullanıyorusnuz?şayet yardımcınız varsa ve parasını aidattan karşılıyorsanız neye dayanarak yada nerden karşılıyorsunuz?birde parayı toplama topladıktan sonra banka olmayan yerlerde bankaya yatırma ve çekme işleriyle sizlermi ilgileniyosunuz ?
Yönetmelikte bunla ilgili benim gözden kaçırdığım maddeler varsa yazarmısınız?

aidat topluyoruz.ve ne yazıkkı 3 yıldır ben ilgilenıyorum bu işle.tahakkuk memurlugu normalde müdür yardımcısının işidir.ama bizim müdürlerimiz saolsun bu işide bizlere yıkıyor.bende yardımcı var ve temizlikçi var.yarırm gün cocuklardan 20 ytl alıyoruz sabahcı ve öğleci 58 öğrenci var.çalısanların ücretleri dısında kalan para genelde okulun farklı bölümlerine harcanıyor.bu yasak ama müdür öyle deyınce sesimiz çıkmıyor

aslında asıl merak ettiğim yardımcı parası neye dayanarak ödeniyor belgelendirmeler nasıl yapılıyor;?
birde sevil öğretmenim ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz ve yardımcınız varmı?

biz aylık 8 ytl. alıyoruz.(alabilirsek tabii) 14 öğrencim var, yardımcım yok. aidatları maalesef ben toplamak zorundayım çünkü bulunduğumuz bölgede banka şubesi yok. velilere zahmet olmasın diye öğretmen toplayıp yatırsın diye bi karar alınmış benden önce ve ben de bu karara uymak zorunda kaldım. ama bu çok sorun yaratıyo. bazı veliler bu aidatları ben aldığım için benim ücretim falan sanıyo. ne kadar anlatsam da bu kafalarına böyle yerleşmiş..
aidatlardan sınıfın temizlik malzemeleri, kırtasiye ihtiyaçları, kitaplar.. vs. gibi ihtiyaçları karşılıyoruz. ne kadar ihtiyaç varsa söylüyorum müdüre, para çekme yetkisiyle gidip bankadan çekip, fiş-fatura karşılığında harcama yapıyorum. onun dışında yine müdürün uygun gördüğü yerlerde anasınıfı aidatları kullanılıyo maalesef..
komşu okulların yardımcıları var. biliyosunuz sigortasız işçi çalıştımak yönetmelikçe yasak ama diğer okullarda aidat+yardımcı parası alınıyo. bu da şöyle açıklanıyo : "veliler kendi aralarında konuşup anlaştılar, bir yardımcı tutmaya karar verdiler. onun içinde aidat dışında şu kadar para görevli veli tarafından toplanıp yardımcıya verilmektedir." şeklinde. yani top velilere atılmış durumda ama bu işi organize eden tabii ki müdürler...

aidatlar anasınıfı hesabına yatırılır.Para çekme siz ve müdür yaredımcısının ortak imzasıyla gerçekleşir.
Sınıfın bütün ihtiyaçlarını faturalandırarak bu paradan harcayabilirsiniz.
Ancak bakıcı parasını karşılayamazsınız.Bakıcı çalıştırmak zaten yönetmeliğimizde yok yani yasal bir şey deyil.
Hatta burada çalıştıran arkadaşlar müfettişin geleceği gün bakıcıyı okula çağırmıyorlar.
Sadece anaokullarında yardımcı abla ibaresi geçiyor o da sigortalı olmak şartıyla
Bakıcı parasını bildiğim kadarıyla herkes elden topluyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

bizde malesef aylık 15 ytl topluyoruz. banka olmadığı içinde ben topluyorum ve bankaya anasınıfı hesabımıza yatırıyoruz ben veya müdür yardımcımız. sınıfta yardımcım yok. ayrıca aidatları teslim aldığıma dair velilere tutanak tutuyorum. bunu yapmak zorundaymışız yönetmelikte yazıyormuş. müfettişte uyarmıştı mutlaka tutanak tut diye. ayrıca gelir gider defterimiz var. gelir bölümüne tutanak tuttuğumuz kişinin adını paranın miktarı vs yazıyorum. gider bölümünede yaptığımız harcamalarda kesilen faturaları işliyoruz.

aidat parasını temizlik,fotokopi ve snıfın ihtiyaçlarına harcıyourz

Bizde de aylık 15YTL aidatlar banka hesabına yatıyor,hesaptan parayı çekme yetkisi bana ait,tabiki müdürün de imzasıyla,bütün alınacaklara ben karar veriyorum,ödemelerini de bu hesaptan ben yapıyorum,gelir-gider defterlerini ben tutuyorum.Yardımcı yasal olmadığı için bu paradan ödenmiyor,velilerden toplanan paralarla ödeniyor ücreti,müfettişler bu durumun farkında oluyorlar ama gözüne sokmazsan görmemezlikten gelebiliyorlar.Aidat paralarıyla bu sene sınıfı parke yaptırdık,badana yaptırdık,dolap aldık,oyuncaklar aldık,hikaye setleri aldık,yazı tahtası,müzik aletleri,temizlik malzemeleri....vb aldık,gerekli gördüğümüz her türlü eksiği bu şekilde karşılıyoruz..

Bu arada ben müfettiş geldiğinde,bu gelir gider defterlerini bizim tutmamız mı gerekiyor...vb gibi sorular sorduğumda,bunları yapmam gerektiğini söyledi,ama sanki yönetmeliklerde olduğu için değil de,anasınıfının hesaplarının benim kontrolümde olmasının daha iyi olacağından dolayı yapmam gerektiğini kastetti..Bu da bir yerde doğru.Bu işler çok zamanımı alıyor hatta tam olarak doğru yapamıyorum,çoğu zaman eksik kalıyor işler ama en azından yetki senin elinde oluyor,sınıfa bir şey alınacağında daha çok sözün geçiyor...Bir çok arkadaşım bu işleri müdür yardımcısının yaptığını ama aynı zamanda sınıfa hiçbir şey aldıramadıklarından yakınıyorlar,bu aidatlar okuldaki başka ihtiyaçlar için kullanılabiliyor..

çok saolun arkadaşlar çoğu merak ettiğim yerleri aydınlatmışsınız ?Peki velilerden yardımcı parası adı alınan para için tutanak vs tutuyomusunz birde yardımcınız sınıfınıznişleri hariç okulun başka işlerini yapıyormu?

"komşu okulların yardımcıları var. biliyosunuz sigortasız işçi çalıştımak yönetmelikçe yasak ama diğer okullarda aidat+yardımcı parası alınıyo. bu da şöyle açıklanıyo :

"veliler kendi aralarında konuşup anlaştılar, bir yardımcı tutmaya karar verdiler. onun içinde aidat dışında şu kadar para görevli veli tarafından toplanıp yardımcıya verilmektedir."

şeklinde. yani top velilere atılmış durumda ama bu işi organize eden tabii ki müdürler..."

bu tür bir açıklama ile karar defterinde yer alıyor bildiğim kadarıyla. yardımcı sadece anasınıfı işleriyle görevli oluyor...

ben geçen yıl ilköğretimdeydim müdürüm gider faturası dıye bir matbu vermişti,yardımcı parasını oraya işleyerek aidatlardan karşılıyorduk.mesajları okudum da bizim velıler çok zengin galiba komısyon sene başında 30_50 ytl arasında alınabilir diye karar almış okul müdürü istediği kadar alıyor 30 ytl alan okulda var 45 ytl alan okulda var tabı böylelikle mevcut da düşüyor kısacası burada ilköğretimde okul öncesi öğretmenı olmak çok rahat(bahsettiğim yer tirebolu tayin isteyecekler düşünebilir)

sabahçılardan dönemlik 20 ytl öğlencilerden donemlik 40 ytl bankaya yatırılıyor...sınıfta ihtiyacımız olan dolap minder köşe malzelerini vb. müdür yardımcısına bildiriyoruz bankadan para çekip gerekli yerlere veriyor...bunun karar defteri müdür yardımcısında bizim elimize para geçmiyor aidatlardan...
ayrıca yardımcımız var ama sadece öğleden sonra geliyor 1.5 saat gibi bir sürede sınıfı ve tuvaleti temizliyor...onun içinde 5 ytl yi mecburen biz topluyoruz velilerden...bundan öncekş yıllarda bankada kalan parar hiçbi zaman okul için harcanmamış bir sonraki yıl için anasınıfına harcanmış...müdürümüz bu konuda çok duyarlı saolsun...

biz aidat parasını bile zor topluyoruz aslında bu konuda dönem başında çok sıkıntı yaşadım amirimle yine ihale bana kaldı tabi istemiyorum ama kurtulamıyorumda ve yardımcı gibi bir sorunda olduğu için....ama anladığım her müüdr bir yol tutturmuş suya sabuna pek dokunmuyor...

aslında asıl merak ettiğim yardımcı parası neye dayanarak ödeniyor belgelendirmeler nasıl yapılıyor;?
birde sevil öğretmenim ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz ve yardımcınız varmı?

Ayda 20 ytl banka aracılığı ile topluyorum. Sınıfımda çalışan kişi yardımcı değil hizmetli olarak çalışıyor. Temizlik işlerini yapıyor parayı ise bankadan çekip tutanak karşılığı teslim ediyorum müfettişlerinde bu durumdan haberi var.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri