60 saatlik kursa HAYIR!madem ihtiyaç var bizi atasınlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semoş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:12
Türk Eğitim Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Oecd'nin 2010 Eğitim Raporu'na Göre, Oecd Ülkelerinde İlköğretimde Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısının 21

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, OECD'nin 2010 Eğitim Raporu'na göre, OECD ülkelerinde ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 21.6 iken, bu sayının Türkiye'de 32 olduğunu bildirdi.

Koncuk, OECD ülkelerinde öğrenci başına yapılan harcamanın ilköğretimde yıllık 6 bin 741 Dolar, Türkiye'de ise bin 130 Dolar olduğunu belirtti.

2010-2011 eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklama yapan Koncuk, bu eğitim-öğretim yılında da 'sorunların katlanarak büyüdüğünü' ileri sürdü. Okulların 'KPSS'de yaşanan skandal' ile eğitim-öğretime başlayacağını öne süren Koncuk, konuyla ilgili soruşturma sürerken, Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarının ertelendiği anımsattı. 'Bu skandal nedeniyle öğretmen adaylarının ve öğrencilerin mağdur olduğunu' savunan Koncuk, 'Okullar öğretmen açığı sorunu ile açılacak. Bakanlık bu süreçte, öğretmen açığını gidermek amacıyla ücretli öğretmen alacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kadro bekleyen öğretmenleri ücretli olarak istihdam etmesi fırsatçılıktır. MEB'in KPSS'yi bahane ederek, ücretli öğretmen istihdamı yapmayı planlaması vurgundan pay alma çabasıdır' dedi.

Bugün bakanlığın tahsis edilen 70 bin öğretmen kadrosu bulunduğunu belirten Koncuk, 'Türk Eğitim-Sen olarak KPSS soruşturmasının en kısa sürede sonuçlanmasını ve bunun ardından KPSS'de yaşanan mağduriyetin giderilmesi için MEB'in 70 bin boş kadroya atama yapmasını istiyoruz' açıklamasında bulundu. 30 bin öğretmen atamasının öğretmen açığını gidermeye yetmeyeceğini savunan Koncuk, '70 bin öğretmen atamasının yapılması, hem KPSS'de mağdur olan öğretmen adaylarını bir nebze olsun rahatlatacak hem de öğretmen açığı sorununa çare olacaktır. MEB, KPSS'yi bahane ederek, ücretli öğretmen çalıştırmamalıdır. KPSS sonuçlarına bağlı olmayan kurumlararası ve açıktan atamalar ise bir an önce yapılarak, öğretmenler ihtiyaç olan bölgelere gönderilmelidir' diye konuştu.

Koncuk, Türkiye'de atanmayı bekleyen 370 bin öğretmen adayı olduğunu ifade ederek, öğretmen atamalarının belli bir plan dahilinde, ihtiyaçlara ve beklentilere uygun şekilde yapılması gerektiğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun sözleşmeli öğretmenlere verdiği sözün üzerinden tam 450 gün geçtiğini kaydeden Koncuk, bu süreçte sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmadığı gibi, sözleşmeli öğretmen alımına da devam edildiğini ileri sürdü.

İsmail Koncuk, 'Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir an önce sözünü tutmalı ve tüm sözleşmeli öğretmenleri herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın kadroya geçirmelidir' dedi.

- 'DERSLİK SIKINTISI'-

Öğretmen açığının yanı sıra derslik açığının da çözümlenemediğini savunan Koncuk, okul öncesi eğitimin Türkiye geneline yaygınlaştırıldığı düşünüldüğünde, tekli eğitime geçilmesi ve çağ nüfusunun tamamının okula gitmesi durumunda öğretmen ve derslik açığının daha da artacağını ileri sürdü.

'OECD Bir Bakışta Eğitim 2010 Raporu'na göre; OECD ülkelerinde ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 21.6, bu rakamın Avusturya'da 19.3, Danimarka'da 19.6, Yunanistan'da 16.8, İtalya'da 18.7 olduğunu bildiren Koncuk, 'Türkiye'de ise ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 32'dir. Bu rakam İstanbul'da 46, Ankara'da 36, Bursa'da 38, Adana'da 39, Van'da 45, Şanlıurfa'da 53'tür' şeklinde konuştu.

Yine bu rapora göre, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ülkeleri ortalamasının ilköğretimde 16.4, ortaöğretimde 13.7 olduğunu belirten Koncuk, Türkiye'de ise öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 22, ortaöğretimde 18 olduğunu kaydetti. Okullaşma oranlarına da değinen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, okul öncesinde okullaşma oranının yüzde 38.55, ilköğretimde yüzde 98.17, ortaöğretimde ise 64.95 olarak belirlendiğini belirtti. OECD ülkelerinde öğrenci başına yapılan harcamanın okul öncesinde ortalama yıllık 5 bin 447 Dolar, ilköğretimde 6 bin 741 Dolar, ortaöğretimde 8 bin 267 Dolar, yükseköğretimde 12 bin 709 Dolar olduğunu ifade eden Koncuk, 'Türkiye'de öğrenci başına düşen harcama miktarı yıllık ilköğretimde bin 130 Dolar, ortaöğretimde yıllık bin 834 Dolar, yükseköğretimde Ar-Ge faaliyetleri hariç 4 bin 648 dolardır' dedi.

- 'OKUL BOYKOTU'-

'BDP'nin ana dilde eğitim için bölgede okulların bir hafta boykot edileceği' yönündeki açıklamasını anımsatan Koncuk, şunları kaydetti:

'Velilerin çocuklarını 20-25 Eylül tarihlerinde okula göndermeyeceklerini söyleyen zihniyet, çocukların eğitim hakkını engellemeye çalışmaktadır. Çocukların eğitim hakkının engellenmesi anayasal bir suçtur. Bu zihniyet öteden beri çocuklar üzerinden siyaset yapmaktadır. Çocukları kullanan, onları kirli emellerine alet edenler, bu kez başarılı olamayacaklardır. Biz ailelerin böyle bir komplo içinde yer almayacağına inanıyoruz.'

Helal olsun Türk Eğitim-sen Bizim hakkımızı savunuyor. Arkadaşlar lütfennnn hakkımız aranırken sizde mail atın şu anda eğitim-sen'e siz ses çıkarmazsanız kimse branşınıza sahip çıkmaz. Kimse hakkınızı aramaz. Lütfen destekkkk olun

Bakan Çubukçu: Vekil Öğretmen İstihdamı ile Dersler Boş Geçmeyecek KPSS'deki Kopya İddialarından Sonra Öğretmen Atamaları Ertelenmesi Üzerine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yeni Eğitim Öğretim Yılına Sorunlu Başlanılmadığını ve Vekil Öğretmen İstihdamı ile Derslerin Boş Geçmeyeceğini Açıkladı.

KPSS'deki kopya iddialarından sonra öğretmen atamaları ertelenmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yeni eğitim öğretim yılına sorunlu başlanılmadığını ve vekil öğretmen istihdamı ile derslerin boş geçmeyeceğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu 2010-2011 eğitim-öğretim yılındaki ücretli öğretmen atamalarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
"2010-2011 eğitim-öğretim yılının hiçbir dersin boş geçmemesi için tüm tedbirleri aldık. Savcılığın soruşturmayı sonuçlandırarak ÖSYM'nin de bu konuda bir karar vermesini bekliyorum. Bu karar doğrultusunda bizde işlem yapacağız dolayısıyla bu sürecin kısa olacağını düşünüyorum. Üniversite mezunu olup istihdam katılım heyecanı ile sınava girmiş başarılı olmuş ve öğretmen atamalarını bekleyenlen adayların hepsi bunun bir anca sonuçlanmasını istiyorlar. Bu yargıya intikal etmiş konu, kısa sürede sonuçlanacağını umuyorum." Çubukçu ayrıca, 70 bin civarında vekil ücretli öğretmen istihdamı olduğunu belirterek, "Kadrolu olarak atayamadığımız, atama olanağımız olmadığı öğretmenler yerine de istihdam ediyoruz" dedi.(ANKA)
ne kadar pişkin yaa kadrolu atayamadığını ücretli alıyomuş 300 liraya kölelik yaptırıyorum desne allahım aklımı oynatcam yaa bune adilik böle

Sen ben gibi lisans mezunları gitmiyor arkadaşım. Okuyanı, önlisans mezunu, kurs belgesi olan sınıfçılar ve hatta emekli olmuş öğretmenlere de o kurs belgesini vermişler. Gözünüzü açın kimse ücretliye gitmez diye bir şey yok. Biz gitmezsek onlar gidecek. Sen bir mezun olarak Eğitim-Sen'e mail at ve yardım et. Pembe gözlükleri çıkartın. Sen ücretli doldurmazsan onlar koşa koşa doldurur. Senin sözleşmeli hayallerinde suya düşer.Eğitim-Sen'e mail atın destek olun. Hazır bizim hakkımızı savunurken sesiniz çıksın.

Sen ben gibi lisans mezunları gitmiyor arkadaşım. Okuyanı, önlisans mezunu, kurs belgesi olan sınıfçılar ve hatta emekli olmuş öğretmenlere de o kurs belgesini vermişler. Gözünüzü açın kimse ücretliye gitmez diye bir şey yok. Biz gitmezsek onlar gidecek. Sen bir mezun olarak Eğitim-Sen'e mail at ve yardım et. Pembe gözlükleri çıkartın. Sen ücretli doldurmazsan onlar koşa koşa doldurur. Senin sözleşmeli hayallerinde suya düşer.Eğitim-Sen'e mail atın destek olun. Hazır bizim hakkımızı savunurken sesiniz çıksın.

ben attım biraz önce mail hocam ve senin gibi düşünüyorum ücretliyi biz doldurmasak bile onlar dolduracaklar saçma sapan insanlarla ben de bekledim son güne kadar ama artık bugün gidip başvurumu yapcam ücretliye en azından bişeyler düzelene kadar yapacak bişey kalmadı malesef...

http://www.egitimsen.org.tr/iletisim.php Eğitim-sen' bu adresten yazabilirsiniz.

bilgi@egitimsen.org.tr Buda mail adresi Lütfen yardım isteyin 2 , 3 cümle yeterli zaten onlarda ilgileniyorlar. lütfen destek olun.​

Sayfayı güncel tutun arkadaşlar. Eğitim-Sen'in mail adreslerini sık sık yenileyelim sayfalarda. Lütfen destek olun hazır hakkımız aranıyorken. Senin benim gibi bilinçli insanlar gitmiyor hocam ama diğerleri koşa koşa köleliğe gidiyorlar. Hakları olanı aramıyorlar. Uyumayın OKULÖNCESİ MEZUNLARI destek verin sesimiz yazılı basında duyurulmaya başladı. Begüm Hocam önceki konularda yardımcı oldunuz, neresiniz gelin yeniden birleşelim

arkadaşlar arıyorum ama numara yanlış diyorlar:(

arkadaşlar lism eezunu çocuk gelişii mbitirenler bile öğretmen olarak ücretli okul öncesine şuang örevlendiriliyor.10000 ihtiyaç var okul öncesin diyor.ve okul öncesi için ücretliye çağrı yapıyorlarr. .geçen sene sendika adva açtı kazanıldı ve li esmezunları iptal edildi yeri en10000 sözleşmeli okul öncesi mnataıştı.busenede olabilir gad eneva açtıralım. nereye başvumamrız lazım. birşeyler yalaımpyız .yoksa kesinlikle ataanmıyycazzz.ücretlileri dolduroyularrrrrrrr

arkadaşlar bizden madem ihtiyaç çok adam gibi alsınlarr..dava açalım bana burda da dedi bir kurumda müdür dava açalımm...toplanıp hakkımızı arayalım

arkadaşlar geçen yıl usta öğreticilerle ilgili dava açılılıp bu dava kazanılmış ve 10 bin okul öncesi öğretmeni atanmıştı. yine böyle bir dava açılırsa böyle bir atama yapılabilir bunun için ne yapmalı nereye başvurmalıyız bilgileri paylaşalım

arkadaşlar bizden madem ihtiyaç çok adam gibi alsınlarr..dava açalım bana burda da dedi bir kurumda müdür dava açalımm...toplanıp hakkımızı arayalım

tamam da nereye nasıl açılacak bu dava hemen harekete geçelim geç olmadan

bende dava açmaktan yanayım.bu ne saçmalık sınıfçı,hemşire vs.yapabilirmi bu işi bu ne saçmalık böyle yaw ya bizim emeklerimiz ne olacak öncelik denilen birşey var değilmi.

davayı nereye nasıl ve kim aracılığıyla açabiliriz daha önceki dava danıştay tarafından mı açılmıştı

Arkadaşlar bikaç hafta önceden vermiştim danıştay2. daire Esas No:2009/4055 Başkan:A.çetin zöngör, Üye:Ahmet Başpınar,Üye:Sin2an Tunca,Üye:Günay Erden,Üye:Nilgün İpek alınan karara göre ücretli öğretmenlik 2009-2010 yılı için durdurulmuştur ve;MEB Genel Müdürlüğü Sayı:B.08.0.PGM.0.23.01.04.56-52/4153 07-01-2008 tarihli yürürlülükte Remzi İnanlı sınıf öğretmenleri okul öncesi branşına AATTTAAAANNNAAAMMMAAAAAZZZZ......

TÜm bİlgİler bİlgİsayardan bakilabİlİr arkadaŞlar

Link olarak tam hatırlamıyorum ama tarihli kararlar veya isimleri girip çıkan sayfadan seçme yapabilirsiniz.Ben şimdiye kadar hep böyle aramalar yapıp pekçok bilgiye ulaştım.

ücretlilier çalışıyor ama hala.bende attım arkadaşlar eğitimsen e devam...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri