60 saatlik kursa HAYIR!madem ihtiyaç var bizi atasınlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semoş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:12
attım mailleri arkadaşlar emeklerimizi çaldılar umarım hepimiz atanırız :)

Tamam millt o halde kimse elini taşın altına koymuyo muu??Benm şöyle bir fikrim var sizde yardım edinn hakkımızı yedirmicez diyenlerr..

netten illaki başvuru olmaz dava için fln pei nette klimlik nomuzu fln yazsak imza alsak sonra bir kişi gidip dava açsa ya da hiç bişey yapamıyosak öğrenelim nasıl oluyor bu iş herkes bulunduğu ilden dava açsın ses getirelim olmaz mı yalnız tanıdığı bişeyi avukat olan yok mu?Daha kolay olur işimiz??

Mezun bitti mi de alternatif üretiliyo??Ne kadarrrr ileri görüşlüler bunlar yaa.madem öyle niye boşta arkadaşımız var??Bu alım en fazla 3 yıl böyle olur sonra diğerlerinden farkımız kalmazzz...Tekrardan oturup illede çok yüksek alıcam diye çok çabalamak istiyosanız ki zatn bizim hakkımız olan bişeyi kaçıralım buyurunn..

antalya merkezde 6 saatlik seminer düzenlendi ve şu an lise çocuk gelişimi mezunları,sınıf öğretmenleri,resim,sosyal bilgiler ve birçok bölümden lisans mezunu olan kişiler ücretli öğretmen olarak görevlendirildi. bu yapılan haksızlık. usta öğrticiliği kaldırıp yine kılıfına uydurup lise çocuk gelişimi mezunlarının ücretli öğretmenlik yolunu açtılar. yazıklarr olsun. emeklerimize yazık. arkadaşlar lütfen birlik olalım ve bu adaletsizliğe dur diyelim. dava açmalıyız biran önce

bir iki kişinin söylenmesiyle birlik olunmuyo bu sitede birlik felan da kalmadı ben okuyup geçiyorum, birinin bize öncü olup fikirler sunmalı ve faaliyete geçmeliyiz berbat geçen bir yıl oldu evde oturup bekliyoruz, bizim yerimizede lise mezunları çalışıyo yazık yaa geçen sene birlik olmuştuk ve 10 bin atamaya büyük katkımız olduğuna inanıyorum şimdi çoğu arkadaş atandı ve az kişi kaldık nerdesiniz ey arkadaşlar siz bile bize sahip çıkmazssanız halimiz harap duyarlı olup el ele vermeliyiz bir an önceee

''10 BİN ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR''
Okul öncesinde en önemli sorunun öğretmen ihtiyacı olduğunu bildiren İnanlı, şunları kaydetti:
''Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmen sıkıntımız var. Normal kontenjanlarla bu açığı kapatmak mümkün değil. Geçen sene sözleşmelilerle birlikte 17 bin öğretmen ataması yapıldı ama bu sene de en azından 10 bin öğretmene ihtiyaç var. Üniversite mezunlarının 60 saatlik uyum kursundan geçirilerek, okul öncesine adapte edilerek ücretli öğretmen olarak başlatılmalarını istedik. Özellikle sınıf öğretmenliği branşından mezun olanları tercih ediyoruz. Bir tercihimiz de liseyi meslek lisesinde çocuk gelişimi bölümünde okuyanlar. Çünkü bu konuda ön bilgileri var. İller bunun duyurusunu yapıyor. Başvuranlara bizim gönderdiğimiz program çerçevesinde seminerler veriyor ve semineri tamamlayanlar haftada 30 saate kadar ücretli öğretmenlik yapabiliyor.''

http://www.egitimsen.org.tr/iletisim.php Eğitim-sen' bu adresten yazabilirsiniz.

bilgi@egitimsen.org.tr Buda mail adresi Lütfen yardım isteyin 2 , 3 cümle yeterli zaten onlarda ilgileniyorlar. lütfen destek olun. BURAYA MAİL ATAMADIM SENDIKAYA UYE DEGILM DEDIM MESAJ GITMEDI BIRDE SUBE ISTIYOR​

Okul öncesinde en önemli sorunun öğretmen ihtiyacı olduğunu bildiren İnanlı, şunları kaydetti:
''Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmen sıkıntımız var. Normal kontenjanlarla bu açığı kapatmak mümkün değil. Geçen sene sözleşmelilerle birlikte 17 bin öğretmen ataması yapıldı ama bu sene de en azından 10 bin öğretmene ihtiyaç var. Üniversite mezunlarının 60 saatlik uyum kursundan geçirilerek, okul öncesine adapte edilerek ücretli öğretmen olarak başlatılmalarını istedik. Özellikle sınıf öğretmenliği branşından mezun olanları tercih ediyoruz. Bir tercihimiz de liseyi meslek lisesinde çocuk gelişimi bölümünde okuyanlar. Çünkü bu konuda ön bilgileri var. İller bunun duyurusunu yapıyor. Başvuranlara bizim gönderdiğimiz program çerçevesinde seminerler veriyor ve semineri tamamlayanlar haftada 30 saate kadar ücretli öğretmenlik yapabiliyor.''

Diplomalarımızı en iyisi çöpe atalım biz çünkü işimize yaramayacak artık... Mesleğimiz çoktan elimizden alındı bunu da şuradan anlıyoruz; mezunlar dururken böyle saçma sapan seminerler açıp bunun sonunda da görevlendirmelerin yapılması... açığı kapatmak mümkün değil deniyor evet mümkün değil mezun öğretmenleri görmezden geldikleri için açığı kapatmak mümkün değil...

az para veripte ücretli calıstırmak tabıkıde işlerine geliyor ama usta öğreticilk çıktıgında okulu bıtırın sızı kadroya alıcaz dıye kandırmıslardı BIZE O KADAR UMUT ETTIRDILER ben 11 yıldır calısıyorum ılk defa puanlar bu kadar dustu ondada yarım puanla kacırdım hakkımı kesınlıkle helal etmıyorum ALLAH BILDIGI GIBI YAPSIN

Diplomalarımızı en iyisi çöpe atalım biz çünkü işimize yaramayacak artık... Mesleğimiz çoktan elimizden alındı bunu da şuradan anlıyoruz; mezunlar dururken böyle saçma sapan seminerler açıp bunun sonunda da görevlendirmelerin yapılması... açığı kapatmak mümkün değil deniyor evet mümkün değil mezun öğretmenleri görmezden geldikleri için açığı kapatmak mümkün değil...

ben remzi inanlıdan bize sahip çıkmasını destek olmasını beklerdim.bizim bölümden herkesin atanmasını sağlayacağı yerde bizlerin atanmaması için elinden geleni yaptı neyseki gitti

arkadaşlar bu haksızlığı ancak eğitimsen düzeltebilir.en iyisi hak savunmak için bulundugunuz yerlerdeki eğitimsen bürolarına giderek onlara anlatmak ve yardımcı olmalarını istemekle geçer.bizleri dinlemezler bunlar.

60 saatlik kursa da 2 yıllıkların sınavsız lisans tamamlamalarına da kesinliklee HAYIR !!!! diyorum HAYIR.....

mersinde 3. kez 60 saatlik başladı. bizi atasınlar artık ya.

arkadaşlar pardon bu 60 saatlik kurs nedir benim haberim yok ayrıca 2yıllıkların sınavsız lisans tamamlamalarına bende hayır diyorum gerçekten bizlere haksızlık hem sınavsız önlisans oku sonra hop lisans tamala oldu ne güzel ya:congratulationscut4:congratulationscut4:congratulationscut4:congratulationscut4

m.e.b okulöncesi müdürlük internet sayfasında 60 saatlik kurs düzenleyerek okul öncesi olmayan diğer branşlardaki öğretmenleri kurs sonucunda ücretli olarak görevlendiriyorlar 60 saatlik mevzu bu

m.e.b okulöncesi müdürlük internet sayfasında 60 saatlik kurs düzenleyerek okul öncesi olmayan diğer branşlardaki öğretmenleri kurs sonucunda ücretli olarak görevlendiriyorlar 60 saatlik mevzu bu

iyide bu adamlar ne yapmaya çalışıyor kurs açıldığına göre ihtiyaç var neden bekleyenleri atamayıp böyle birşey yapıyorlar anlamıyorum gerçekten bunaldım insanı dinden imandan çıkarıyolar başka birşey degil yani

devletimiz herşeyi kılıfın auyduruyo işte okul öncesini bu kadar önemsiyorlar.ütfen bu düzeltilmeli okul öncesi bu kadar basit olmamalı herkes işini yapmalı tam anlamıyla eğitimini alan kişler başa geçmeli eğitimsiz l,se mezunlrının sertifikalı öğreticilerin işi olmamalı.........
Eğitimâ–sen: Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen İstihdamı ile Kriz Fırsatçılığı Yapıyor Eğitim -Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın KPSS Skandalını Ücretli Öğretmenlik İstihdamı ile Fırsata Çevirmeye Çalışıyor" Dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın KPSS skandalını ücretli öğretmenlik istihdamı ile fırsata çevirmeye çalışıyor" dedi.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Başkanı Zübeyde Kılıç, yaptığı yazılı açıklama ile ücretli öğretmenlik konusuna ilişkin görüşlerini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim-öğretim yılında okullarda ücretli olarak görevlendirilecek okul öncesi öğretmenlere yönelik yaptığı açıklama üzerine Kılıç, "İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda daha önce "ücretli öğretmenlik' uygulamasını hayata geçirmek için oluşturulan öğretmen sayısının yetersiz olması halinde öğretmenlere 30 saate kadar ek ders görevi verilebileceği hükmü yer almaktadır. Öğretmen atamalarının ertelenmesi üzerine bakanlık bu durumu fırsata çevirerek kadrolu öğretmen ataması yapmak yerine çocuk gelişimi alanında kız meslek lisesi, lisans ve ön lisans mezunları ile ataması yapılmayan sınıf öğretmenlerinin 60 saatlik seminer eğitimi ile okul öncesi eğitim alanında ücretli öğretmen olarak istihdam edilebileceğini İl milli eğitim müdürlerine bildirmiştir" dedi.
-BAKANLIK ÖĞRETMEN AÇIĞINI "ÜCRETLİ ÖĞRETMEN' UYGULAMASI İLE AŞMAK İSTİYOR-
"Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimde öğretmen istihdamı ile kriz fırsatçılığı yapmaktadır" diyen Kılıç, şöyle devam etti: "Binlerce okul öncesi öğretmen kadrolu olarak atanmayı beklerken öğretmen açıklarını işsiz, güvencesiz, düşük ücretli ve her türlü haktan yoksun olarak çalışacak "ücretli öğretmen' uygulaması ile aşmak istemektedir. Bu uygulama merkezi, yerel ya da okul düzeyinde yaşanan ücretli öğretmenlik uygulamasının Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel yönelimli olduğunu göstermektedir."(ANKA)

size katılıyorum 60 saatlik kursa ve iki yıllıkların lisans tamamlamalarına hayır. madem herşey bukadar basitleşti bizide atamaları kolay olsun. bizi atamaları basit olmuyo ama zorluyorlar.neden çünkü işin içinde para var aylık alcaz ya devletten para çıkçak neden çünkü 700 milyonla ücretli geçiştirmek varken 1.500 verip zararagirecek bizim hakkımızla kendi işlerini görüyorlar.......

arkadaşlar adliyede çalışan bir tanıdığımdan bilgi aldım. herkes kendi bulunduğu ildeki adliyeye gidip sadece bir dilekçe ile başvuracak. avukat tutmaya yada duruşmaya çıkmaya gerek yokmuş. sadece dilekçenin sonuna sonucun yazı ile bildirilmesini istyorum yazacakmışız. idare mahkemesine başvuracakmışız. toplu şekilde başvurulması yasal değilmiş herkes kendisi dilekçe ile başvurmalıymış. çok masraflıda değilmiş damga,pul ücreti fln ortalama 25,30 lira tutarmış. ama bu şekilde hızlı sonuç alamayabilirmişiz. herkes kendi bulunduğu ilde 3-5 kişi toplanıp eğitim sen e gidip mağduriyetini dile getirmeli. sendika aracılığıyla mahkemeye verilirse çok daha çabuk ve olumlu sonuç alınırmış. biran önce harekete geçmeliyiz lütfen duyarsız kalmayın !!!

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri