5000 Kadro İstiyoruz

sayın site yönetiçileri buraya bu başlığı koyarak gercekten güzel birsey yapmıssınız ama anlamadığım birnokta var burdaki msj ları biz yazıp biz okuyoruz seslerimizi duyurmanın bir başka yolu olmalı lütfen artık birileri birsey yapsın bireysel yazılarla ses cıkarmayla hiçbirsey olmuyo yıllardır uğrasıyoruz biz sesimizi çıkarmadıkca herkes bu şekilde çalışmaya mahkum kalıcak artık neolur dur dıyelım güçümüz kalmadı ücretli ve ustaöğretiçilik yaparak kpss kazanmak nerdeyse imkansız yaklasık 20 bine yakın ustaöğretiçi ve ücretli öğretmen alınıyo bukadar açık var ve bize 1000 kadro veriliyo haklılar nıye versınlerkı bu şekilde çalışmayı biz kabul ediyoruz arkadaslar birşeyler yapmalıyız yoksa buralarda cok yazar sızlanırız...

betül bozdemir
okulöncesi öğretmeni

Yazılanlar tamamlandığında genel müdüre sunulacak o yüzden lütfen isim bilginizi giriniz aksi mesajları silmemiz gerekiyor.

kadro istiyoruzz artık duyun sesimizi........... K. Gül ALTUNTAŞ

bence lise mezunlarına haksızlık yapıyorsunuz lise mezunu olan öğrenci okul öncesi öğretmenliğini bitiren birinin yardımcısı sayılıyor suç onların değil suç devletin bunu lise mezunlarını çalıştırmamakla yapamaz sadece herkese olması gereken yeri göstererek yaparlar bunu o yüzden suç lise mezunlarının değil onlarında çalışmaya hakkı war ebru güler

yıllarca lisede bu branşın eğitimini aldık sonra günlerce uykusuz kalıp çalışıp didinip öss denilen engeli aştık.Bir çoğumuz 4 yıl boyunca evimizden ailemizden uzak gurbetlerde okuma çabasına gösterdik.Sonra kpss denilen engel çıktı onuda birşekilde aştık ama atanamıyoruz.Her yıl öss yerleştirmelerinde kontenjanlar artılırken mezun olan öğrencilerin yerleştirilemediği kadro bekleyen bir çok öğretmen olduğunu nasıl olurda gözardı edebilirsiniz ki? Biz sizlerden imkansız birşey istemiyoruz biz hakkımız olanı istiyoruz...saygılar.

Nevra KOÇAK

--------------------------------------------------------------------------------

okulöncesi öğretmenliğine duyulan ihtiyac herkes tarafından biliniyor. okuyosun unuversıte mezunu oluyorsun ama önunde bu seferde kpss engeli senlercede kpss için çaba sarfedıyoruz yada hakketmedıgmız ucretle anaokullarında çalışmak zorunda kalıyoruz. yetkililerin ilgilenmesi geekli heryerde okul öncesi öğretmene cok ihityac var ama atama yok. engel = kpss ......... SEMRA TİLAVER .......

Bu kampanyaya herkes gibi bende destek veriyorum.Hatta bu hususta 5000 kadroyu az bile görüyorum rakamlar herşeyi gösteriyor bugün okullarda usta öğretici adı altında 20.000'e yakın öğretmen çalıştırılabiliyorsa açık bu kadar büyük demektir bu açığın ilk elden kapatılabilmesi mümkün değildir belki ama başla olarak 5000 kadro isteğimize kulak verilmeli yoksa yakında usta öğreticilik için bile açıkta sıra bekler duruma gelicez bu kadarda olmamalı artık emeğe saygı gösterilmeli.
Öğretmenlik yapmak, birilerine bişeyler verebilmek, onlara yardım edebilmek için düzgün bir psikoloji gerekir ancak yakında bizler psikolojik anlamda yardıma muhtaç hale gelicez.Yüksek öğrenim görmüş kişiler olarak bu kadar acınası bir durumda olmak istemiyoruz sadece hakettiğimiz yerde olmak istiyoruz.ARTIK HAYALLERİN BİR ADIM ÖTESİNE "GERÇEKLERE" ADIM ATMAK İSTİYORUZ.

Saygılarımla;
TUĞBA DAĞLI

Kadro istiyoruz!...artık sesimizi yetkililer duysun..hergeçen gün geleceğimizden daha fazla kaygı duymaya başladık.bu kaygıyla yaşayan insanlar usta öğreticilik adı altında öğretmenlik yapıyor.Eğitimde kalite isteniyorsa buna bir son verilmeli herkes emeğinin karşılığını almalı.mutlu öğretmen=kaliteli eğitim...esra kaya

sayın yetkililer bizi daha ne kadar görmezlikten geleceksiniz... biz artık vaktimizi ve enejimizi alanımızla ilgili konularda kendimizi geliştirmek için kullanmak istiyoruz.ülkemi seviyorum ve ülkemin geleceği için çalışmak istiyorum lütfen buna izin verin verin ki başı boş fidanları lanet terör aşılamadan biz kurtaralım ülkem için hakkım olanı istiyorum saygılarımla!!!
DİLEK DİNLER/SAMSUN

sayın yetkililer bizi daha ne kadar görmezlikten geleceksiniz... biz artık vaktimizi ve enejimizi alanımızla ilgili konularda kendimizi geliştirmek için kullanmak istiyoruz.Acaba kadroya girecekmiyiz girmeyecekmiyiz diye düşünüp kpss'ye çalışarak vaktimizin çoğunu harcıyoruz biran önce mesleğimizle ilgili çalışmalara başlamak istiyoruz YETER ARTIK USTA ÖĞRETİCİ OLARAK ÇALIŞTIĞIMIZ mademki öğretmen ihtiyacı bu kadar fazla bırakında gönlümüz hoş olarak çalışalım KPSS engeli kalksın artık
SELMA GÜNAY

okul öncesi eğitimin kalitesinin artması için çocuklarımızın en verimli dönemlerini daha iyi değerlendirilmesi için 5000 kadro istiyoruz

okulöncesinin öneminin sırrı, insan beyninin %80'inin altı yaşına kadar gelişmiş olmasında yatmaktadır. İşte bu yüzden okulöncesi dönem bu kadar önemli. Ülkenin geleceği için, bilinçli, aydın insanlar için, okulöncesi eğitime önem verilmelidir. Bunun yolu da kadrosuz usta öğretici çalıştırmaktan geçmez. İyi şartlarda çalışamayan, hiçbir ağırlığı olmayan "usa öğretici" kelimesi dört yıl bu blüme emek vermiş eğitimcilerin gururunu kırmakta, kendini değersiz hissettirmektedir. Soruyorum bu duygular içinde bir eğitimci ne yapabilir!
Daha aydınlık bir Türkiye için 5000 kadro diyorum.
Emel Ersoy

ben sekiz seneden beri kadrosuz usta öğretici olarak büyük bir özveriyle görev yapıyorum anadolu üniversitesi mezunuyum milli eğitimle açıköğretim arasında imzalanan protokole uymama rağmen hakkım olan protokeldeki maddeler uygulanmadı sigortam tam ödenmediğinden 1tek günden (119gün) sigortada 8 seneden beri takip gördüğüm cilt kanseri için kontrole bile gidemiyorum hakkımızın verilmesini artık bizim sesimizin duyulmasını istiyorum

Selva CELASUN

Yıllardır öneminden bahsedilen ama bunun için bir adım atılmamış olan okulöncesi eğitiminin zorunlu olması daha kaliteli bir eğitim ve yaşam için gerekenli olduğunu düşünüyor bunun için teşekkür ediyorum.Bu eğitimi vermek için maddi manevi zor şartlarda bulunan usta öğretici olarak maduriyetlerinin giderilip saygınlığına ve eğitim sistemimize yakışır biçimde 5000 kadro verilmesini istiyorum. arzu kanat

kadro verilmeli fakat beşbin değil en az onbin. Üniversite mezunlarına hiç yakışmayan bir sıfat kadrosuz usta öğretici. Sekiz yıldır kadrosuz çalışan ve bu işe gönül vermiş biri olarak, iş güvencesinin olmayışı gelecek kaygısını artırmakdır. Çalışmaların karşılığı alınamadığından moral ve motivasyon olumsuz etkilenmektedir. Sigortalı olarak sekiz yılın karşılığı üç yıl civarında sigortamız yatmış görünmektedir, bu haliyle 85'li yaşlarda ancak emeklilik gözüküyor. Bu işi yapanalar küstürülmeden bir an önce, verimin artarak devam etmesi için yeterli sayıda kadro mutlaka hemen verilmelidir.
Saygılarımla,
Hatice Parlak

selçuk hocam çok önemli bir konuyu ele almışsınız. büyük bir sıkıntı oluyor tabi haliyle öss ye hazırlan 4 sene oku kpss ye hazırlan ama öğretmen olama. lise mezunları senin yerine öğretmenlik yapsın.ben emeğimin karşılığını ve daha kaliteli bir eğitim istiyorum.

Özlem Kanık

Evet arkadaşlar bende 6 yıldır usta ögretici olarak calısıyorum .SUNULAN DAR İMKANLARA RAGMEN SIRF COCUKLARIN SUCU NE MANTIGIYLA hareket ederek onlar için kendimi paralıyorum keske kadro kaygım gelecek kaygım olmasa kafam daha rahat olsada onlara daha cok seyler verebilsem .heryıl farklı okul farklı ortamlar hadi onuda gectim tam bir düzen kuruyorsun egitim ortamını olusturuyorsun dönem bitiyor hadiiiii baska yere .bune ya bizde insanız bukadar eziyet neden .duyun sesimizi kaliteli bir egitim güler yüzlü ahlaklı bir gelecek için kadro istiyorum

slm arkadaşlar.ben sözleşmeli çalısıyorum.hem okul hem kpss olmuyor. birini boşlamak gerek bende kpss yi boşladım geçen yıl ve yine 70 lerde bir puan aldım. şu anda 30 il de daha pilot uygulamaya geçiliyor ve her ilköğretimin bünyesinde hatta ortaöğretimlerde bile anasınıfı var. bazılarında iki üç şube bile var. ayrıca bağımsız anaokulları zaten giderek yaygınlasıyor. ama her ne hikmetse her atama döneminde 1000 i geçmiyor kadrolu atama.her okula lise mezunu usta öğreticileri doldurmuşlar , üniversite mezunu meslektaşlarımda ya rehabilitasyonlarda ya da boş ta geziyor.7 çok geç,6 yaşta anasınıfına gönderin diye bir sürü kampanya yapıyorlar ama hep AB uyum süreci için çakan yasalar bunlar. teoride var pratikte yok. ingilizce öğretmeni bile her atama döneminde 1600 civarında alınıyor. ama gelgelim kaç tane öğrencimiz ingilizce öğreniyor tartışılır. ben ''GELECEK OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN BEYNİNDEDİR ''diyerek okul öncesi eğitime gereken önemin verilmesini istiyor. bu alanın uzmanlarının atanmasını diliyorum. 5000 ATAMA İSTİYORUZ. Ali ÖZDEMİR

bende 5000 kadrolu istiyorum yazık devletimiz bu kadar mı önem veriyor okul öncesine lise mezunlarını öğretmn ilan ederek ruhan tuğ

okulöncesinin öneminin sırrı, insan beyninin %80'inin altı yaşına kadar gelişmiş olmasında yatmaktadır. İşte bu yüzden okulöncesi dönem bu kadar önemli. Ülkenin geleceği için, bilinçli, aydın insanlar için, okulöncesi eğitime önem verilmelidir. Bunun yolu da kadrosuz usta öğretici çalıştırmaktan geçmez. İyi şartlarda çalışamayan, hiçbir ağırlığı olmayan "usa öğretici" kelimesi dört yıl bu blüme emek vermiş eğitimcilerin gururunu kırmakta, kendini değersiz hissettirmektedir. Soruyorum bu duygular içinde bir eğitimci ne yapabilir!
Daha aydınlık bir Türkiye için 5000 kadro diyorum.
Emel Ersoy

arkadaşımmm sana içten ve sonsuz katılıyorum düşüncelirimi bu güzel dille benn akdaramazdım. yanı kısacası düşüncelerime tercuman olmuşsunn............... bende tekrar ediyorum 5000 kadro istiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri