bunca yıldır okul öncesi eğitim şart,zorunlu olmalı kesinlikle her çocuk okul öncesi eğitim almalı diyoruz. bunun için hemen hemen her üniversitede okul öncesi öğretmenliği,çocuk gelişimi vb bölümler açılıyor.önce öss
denen malumunuz sınava giriyoruz.3,5 saat ter döküp büyük
ümitle ve azimle soruları çözüyoruz.sonra heyecanına yenilmeyen,
çalışanlar arasından sınavı kazanıyoruz ve üniversite macerası
başlıyor.bi yığın emek,masraf,bazen hasretlerle,uykusuz gecelerle
4 yıl bitiyor ama bu da yetmiyor.neden???? verilen eğitimin sanırım
yetersiz olduğunu düşünen zihniyetler aaaa 4 yıl okumakla öğretmen mi olunur
diye düşünüdükleri için önümüze KPSS denen başbelası bi sınavı
çıkarıyorlar ve buyrun siz okul öncesi öğretmenliğini bitirdiniz ama
bunun yanında mutlaka anayasa,coğrafya,tarih,türkçe,matematik bilmeniz gerek haaaaa bunlar da yetmez rehberlik,ölçme değerlendirme,program geliştirme,gelişim ve daha bi çok dersleri de bilmeniz gerek.çünkü siz alanınızda görmüş olduğunuz eğitim+bu derslerle anca öğretmen olmaya ADAY insanlarsınız diye düşünüyo birileri.yine o birileri bizi süper sanıp 2 saatte 120 soruyu(ferman gibi olsada)çözebilirsiniz yetmedi o kadar stres 2.5 saat aradan sonra 2.5 saatlik bi 120 soru daha hazırlayıp ki stres hat safhada bunu da çözün bakalım deyip ve -bu soruları da kim hazırlıyo bilmiyorum ama kendide kesinlikle sorular gibi garip bi insandır kanaatindeyim -bizi bi makineye benzetip HHAAAHAHAA BU SORULARI ÇÖZÜN BAKALIM ÇÖZEMEZSENİZ ÖĞRETMEN SEÇİLEMİYOSUNUZ diye gülüp insanların senelerce emeğiyle,maddi manevi her yönden hırpalayarak üstüne bi de bu sorularla dalga geçer gibi HAK yiyerek yaşamaya çalışan bu insanların gözünde MALESEF hiç bi kıymetimiz yok ki!!!!!!!
5000 10000 100000 kadro istesekte bizi kadroya almamak için ellerinden ne geliyorsa yaparlar. KPSS biter kazanırız YETMEDİİİİİİİİ bunu kazanmakla da iş bitmiyo deyip mutlaka bişey daha bulurlar.yüce meb önce şu zihniyetinizi değiştirin sonra eğitim sistemini.bi silkelenip önce kendinize bakın sonra seçtiğiniz insanların kalitesine bakın. fark o zaman anlaşılır.bizden her alanda üstün başarı gösterip bi yerlere gelmemizi istiyorsunuz ve resmen seçmeceeee bunlar diyorsunuz sizin elinizde sadece sorumlu olduğunuz 1 alan var daha siz bu tek alanda başarı sağlayamıyorsunuz.
evet okul öncesi eğitim şart çünkü bu minicik ama kocaman yürekli çocuklar büyüdükleri zaman sizi örnek almamalı.demokratik ve insana değer veren yeni bir nesil yetişmeli,yetiştirmeli...
Esra Denlier