2 bin yeni alım mevzu..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan istanbullum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:08
olacak mı olmayacak mı????????????? bu kadın kendi ağzıyla söyledi ya eş durumundan boşalan yerlere yeni 2bin tane sözleşmeli alım yapıcam diye şimdi ne oldu niye bu sessizlik. meb i arayınca yok böyle bir atama dediler ta ki kılavuz yayınlana kadar.herşey işkence yapmıyacaksa niye böyle söyledin be kadın sabır küpü olduk çıktık daha ne kadar bekliyeceğiz lanet olsun sana sanki çocuk kandırıyorlar

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, atanamayan öğretmenlerle ilgili en önemli sorunun 'gerekli olmayan alanlarda' öğretmenlik bölümü açılması olduğunu söyledi. TARİH 18/02/2011
Mezunların tepkisine yol açan bu durumu düzeltmek için eğitim fakültelerinin kontenjanlarını azaltacaklarını belirten Çubukçu, "Bazı bölümler azaltılacak, bazı bölümler kapatılacak." dedi. İhtiyaç duyulan bölümlerin kontenjanını artıracaklarını duyuran Bakan, "Bir tarafta atanamayan bazı branş öğretmenleri var. Diğer tarafta atanması gereken ama öyle bir alanda eğitim görmüş öğretmen olmadığı için atayamadıklarımız var. Okulöncesi alan öğretmenliğine çok fazla ağırlık veriyoruz. Engelli çocukların eğitimine yönelik branşlarda da öğretmen ihtiyacı var." diye konuştu.
Çubukçu, eğitim fakültelerinin sorunlarını masaya yatırmak üzere YÖK Genel Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıya başkanlık eden Çubukçu, gazetecilere, YÖK ile başta eğitim fakültelerinin durumu, öğretmen yetiştirme niteliklerinin artırılması, bazı yeni alanların belirlenmesi, bazı alanların kontenjanlarının azaltılması veya tamamen kaldırılması konusunda çalışma yürüttüklerini anlattı. Eğitim fakültelerinin Türkiye'nin ihtiyacının çok üstünde öğretmen yetiştirdiğine dikkat çeken Bakan, şöyle devam etti: "Atanamayan öğretmenler, gerekli olmayan alanlarda veya istihdam edilemeyecek bölümlerin açılmış olması ve bu alanda çok fazla sayıda öğretmenin mezun verilmesiyle ilgili bir problemdi. Bu sorunu çözmek için YÖK, MEB ve diğer bakanlıkların görüşünü alarak çok kapsamlı ve detaylı bir çalışma yürütüyoruz."
YÖK Genel Kurulu toplantısında, eğitim fakültelerinde açılmasının teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması gereken programlar ile öğrenci kontenjanlarının azaltılması veya kontenjan verilmemesi gereken programlara yönelik Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'yla birlikte çalışma başlatılması kararlaştırıldı. Eğitim fakültelerinde program yeterliklerinin gözden geçirilmesi ve mezunların niteliğinin yükseltilmesi için kapsamlı bir çalışma başlatılması için düğmeye basıldı. Ayrıca eğitim fakültelerinde yaygınlaştırılması düşünülen programlar için öğretim üyesi yetiştirmeye yönelik tedbirler alınacak.

Biri bi koşu gidip Nimete sorsun 2000 alım olaca mı diye :36_11_6:

arkadaşlar bizim bölümden çok alım yapacaklarını sanmıyorum.bu hafta 2kişiden aynı şeyi duydum 60saatlık kurs alanlardan el altından atama yapmışlar şubatta. ne kadar doğru bilmiyorum duyduklarım bunlar sizlerle paylaşmak istedim güzel haber vermek isterdim

2000 lik alımı şubat ayı içinde yapmazlar gibi geliyor bana :( mart başı belki !

arkadaşlar bizim bölümden çok alım yapacaklarını sanmıyorum.bu hafta 2kişiden aynı şeyi duydum 60saatlık kurs alanlardan el altından atama yapmışlar şubatta. ne kadar doğru bilmiyorum duyduklarım bunlar sizlerle paylaşmak istedim güzel haber vermek isterdim

BUNLAR EL ALTINDAN ATAMA YAPTIĞI SÜRECE BİZE SIRA GELMEYECEK

Birçok haksızlık oluyor ama 60 saatlik sertifikayla atamayı yaptılar haberinin kaynağının doğruluğuna inanmıyorum ha net isim okul versinler belki ama bu kadar tepki varken atamayı yaptıran ve yapan kisilerin gözünü çok karaymış olması lagzim el altı atama için hocam kaldı ki böyle bir haber veriyorsunuz kaynak kisi net adres versin biz icabına bakalım hakkımızı yedirtmeyelim ama yok açıklamıyor ise bizide bu kadar sıkıntı icinde depresyona sokmayın lütfen! :(

2bin alım kesin ama kesin diyorlar haklılarda ek alım değil bu o yüzden iptal değilmiş :emot20: ama sanki olmaz belki de olur kim bilir belkide olmaz belki geç olur marta sarkar oofff ama hemen alacagız demişti sadece bakan :emot115: iyice dengem şaştı 66 ile bekliyorum beklesem mi acaba yoksa artık kitap alıp başlamanın zamanı geldimi yoksa geç mi kaldım ya da bilmiyorum artık ya hiç bir şeyin garantisi yok kadın önce söylüyor sonra yalanlıyoa bilemiyorum ki napsam zaman ilerliyor ne yapacaksa yapsın artık :emot67: yapmıyacaksa bunuda yapmam desin vazgeçtim banane işte banane bunuda yapmam desin bende işime içim rahat bir şekilde yapayım:504xn:

arkadaşlar belkide emekli olacak olanlardan oluşacak açığı tespit edip 2000 lik alımı arttırmak için uğraşıyorlardır.18-23 şubat tarihleri arasında diye okumuştum sanki emekli olacakları.yarın da bi açıklama olmazsa cumaya kadar bekleriz gibi geliyo bana.oda olmazsa artık allah kerim mart mı olur,nisan mı, mayısmı bilemem artık nimet hanımın keyfi nezaman gelirse ozaman :ggggdw::ggggdw:

2000 bin alım kesin olucak heralde pazartesi salı gibi belli olur duyuru yaparlar ama emekli olanların yerine kontenjanları arttırıcağını hiç sanmıyorum ,çocuk gibi zıtlaşıyor bizimle yapıcağı varsada yapmaz iş inada bindi ama son söz nimette değil tayyib erdoğanda biter arkadaşlar buda bir gerçek

Arkadaşlar 60 puanın üstünde olan arkadaşlarım atandılar. Hatta bi arkadaşım 56 ile kars'a atandı. Bazı arkadaşların atanamaması beni şaşırttı.Sanırım tercihleride bilinçli yapmak gerekiyor.
Herşey gönlümüzce olsun..

tercihleri bilinçsiz yapmaktan değil hocam istediğin şehre atanmakla ilgili bnmde puanım 60 üstü doguyu tercih etmedim 26yıda açmayınca hep dogu olan kadrolardan bir yer gelmiyor dogal olarak

yarın bir açıklama yapılır inş:emot68:

Arkadaşalar 2000 alım olacakmış memurlar nette okuduğuma göre bi arkadaşa şöyle mail gelmiş:
Sizde biliyorsunuz ki KPSS de ve öğretmen atamalarında tüm adaylar birbiriyle yarışmaz, aynı branştaki adaylar birbiriyle yarışır. Onun için (A) branşına 90 puanla atama yapılırken (B) branşına 50 puanla atama yapılması haksızlık değildir. Mevcut Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 2011 yılından itibaren öğretmen atamaları yılda bir kez ve Ağustos ayında yapılacaktır. Bakanlığımız Sözleşmeli Öğretmenlerin özür durumu nakillerinden kullanılmak üzere Maliye Bakanlığından kadro talebinden bulunmuş ve ilgili bakanlık, bakanlığımıza 2 bin kadro tahsisi etmiştir. Bu kadrolara önce özür durumu nakilleri, nakillerde boşalacak pozisyonlara da sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır. Atama takvimi yakında açıklanacaktır. Ayrıca, 2011 KPS Sınavından önce bir atama yapılması konusunda gelen tüm talepleriniz bakanlığımızın ilgili birimlerine rapor edilmektedir. Mutlu yarınlar diliyoruz.
Acaba yeniden tercih alırlar mı? yoksa önceki alınan tercihlerden mi atama yapacKlar?

tercih almak zorundalar yazdığımız bütün okullara yerleştiler neye göre atama yapacak

sabah ola hayrola :36_11_12:

hadi artık güzel bişey olsun:congratulationscut4

meb te sözleşmeli öğretmenlerin güncelleme başlığı hala duruyoken yeni sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili bi haberin olmaması beni delirtiyoooooooooo.yeter artık çin işkencesinden beter durumdayız ya.şu bir kaç güne de bi açıklama yapılmazsa pesssssssssss artık yani pesssssssssssssssssssssss.....

bu haftada bekliyecem 2binlik alım için yoksa ümidimi kesecem artık :emot88:

bende malesef ki :( bu hafta son artık pes :(

Bende artık pes ettim.kötü olanb şu ki canım ders çalışmak dahiistemiyor.güvenm kalmadıbu sisteme.artık iyi bir özel okularıyorum .o da seneye artık olur sanırım.bu saaten sonra kim öğretmen arar..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri