- Tepki Skoru
- 25
Çocuk için okula başlamak (ister okul öncesi ister ilkokul olsun), bir sürü yeni deneyim elde edeceği yeni bir dünyaya girmek anlamını taşır. Bu dönemde alınacak bilinçli kararlar, çocuğun öğrenim yaşantısı ve diğer pek çok alanlardaki yazgısını belirleyeceğinden oldukça önemlidir. Bu karara varmamızda etkin olacak iki ayrı boyut vardır. Bunlardan biri çocuk diğeri aile boyutu. Burada çocuk boyutu ile kastedilen, çocuğun gideceği okulu seçmesi değildir. Bu yaştaki çocuk böyle önemli bir kararı alabilecek sosyal ve zihinsel olgunlukta değildir. Çocuk boyutu ile kastedilen, okulun yapısının, eğitim felsefesinin çocuğun özelliklerine ve ihtiyaçlarına yanıt verip veremeyeceğinin belirlenmesidir. Çocuğu tanımak ; onu doğru yönlendirmek, yolunda gitmeyen durumlar ile ilgili erken önlem almak, özel ilgi ve yeteneklerin keşfedilmesi ve değişen çocuk davranışları karşısında değişiklikler yapmak açısından önemlidir. Bundan sonra çevremizdeki okullar ile ilgili net bilgiler içeren detaylı bir araştırma yapılmalıdır.

BİR OKUL İLE İLGİLİ ALACAĞIMIZ BİLGİLER
-Okulun belirli bir kurumdan lisansı yani izni var mıdır? Yani yasal mıdır?
-Okulun sponsoru var mıdır? Kimler tarafından işletilmektedir?
-Okulun Yöneticisi kimdir? Eğitimi nedir?
(Okul öncesi eğitim kurumlarında Psikolog, Çocuk Gelişimci, Sosyal Hizmet Uzmanı gibi eğitim almış kişiler yönetici olabilir. Yönetici vasfındaki kişilerin sürekli okulda bulunup bulunmadıklarını kontrol edin. Sadece bir psikoloğun diplomasını kullanarak çalışan okullara karşı dikkatli olun.)
Çocuk için okula başlamak (ister okul öncesi ister ilkokul olsun), bir sürü yeni deneyim elde edeceği yeni bir dünyaya girmek anlamını taşır. Bu dönemde alınacak bilinçli kararlar, çocuğun öğrenim yaşantısı ve diğer pek çok alanlardaki yazgısını belirleyeceğinden oldukça önemlidir. Bu karara varmamızda etkin olacak iki ayrı boyut vardır. Bunlardan biri çocuk diğeri aile boyutu. Burada çocuk boyutu ile kastedilen, çocuğun gideceği okulu seçmesi değildir. Bu yaştaki çocuk böyle önemli bir kararı alabilecek sosyal ve zihinsel olgunlukta değildir. Çocuk boyutu ile kastedilen, okulun yapısının, eğitim felsefesinin çocuğun özelliklerine ve ihtiyaçlarına yanıt verip veremeyeceğinin belirlenmesidir. Çocuğu tanımak ; onu doğru yönlendirmek, yolunda gitmeyen durumlar ile ilgili erken önlem almak, özel ilgi ve yeteneklerin keşfedilmesi ve değişen çocuk davranışları karşısında değişiklikler yapmak açısından önemlidir. Bundan sonra çevremizdeki okullar ile ilgili net bilgiler içeren detaylı bir araştırma yapılmalıdır

BİR OKUL İLE İLGİLİ ALACAĞIMIZ BİLGİLER
-Okulun belirli bir kurumdan lisansı yani izni var mıdır? Yani yasal mıdır?
-Okulun sponsoru var mıdır? Kimler tarafından işletilmektedir?
-Okulun Yöneticisi kimdir? Eğitimi nedir?
(Okul öncesi eğitim kurumlarında Psikolog, Çocuk Gelişimci, Sosyal Hizmet Uzmanı gibi eğitim almış kişiler yönetici olabilir. Yönetici vasfındaki kişilerin sürekli okulda bulunup bulunmadıklarını kontrol edin. Sadece bir psikoloğun diplomasını kullanarak çalışan okullara karşı dikkatli olun.)
Çocuk için okula başlamak (ister okul öncesi ister ilkokul olsun), bir sürü yeni deneyim elde edeceği yeni bir dünyaya girmek anlamını taşır. Bu dönemde alınacak bilinçli kararlar, çocuğun öğrenim yaşantısı ve diğer pek çok alanlardaki yazgısını belirleyeceğinden oldukça önemlidir. Bu karara varmamızda etkin olacak iki ayrı boyut vardır. Bunlardan biri çocuk diğeri aile boyutu. Burada çocuk boyutu ile kastedilen, çocuğun gideceği okulu seçmesi değildir. Bu yaştaki çocuk böyle önemli bir kararı alabilecek sosyal ve zihinsel olgunlukta değildir. Çocuk boyutu ile kastedilen, okulun yapısının, eğitim felsefesinin çocuğun özelliklerine ve ihtiyaçlarına yanıt verip veremeyeceğinin belirlenmesidir. Çocuğu tanımak ; onu doğru yönlendirmek, yolunda gitmeyen durumlar ile ilgili erken önlem almak, özel ilgi ve yeteneklerin keşfedilmesi ve değişen çocuk davranışları karşısında değişiklikler yapmak açısından önemlidir. Bundan sonra çevremizdeki okullar ile ilgili net bilgiler içeren detaylı bir araştırma yapılmalıdır