Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

yukarı aşağı etkinlik planı 3

Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
1,255
Tepki Skoru
4
Puanları
0
Ders Adı: Okul Öncesi Dönemde Matematik Eğitimi

Etkinlik Adı: Fen ve Doğa Etkinliği Suyun Kaldırma Kuvveti

Yaş : 5-6 yaş

Süre: 30 dakika

Gelişim Alanı: Bilişsel , Sosyal -Duygusal ve Psikomotor Alan

Bilişsel Alan

Amaç 7: Nesne durum ya da olayları çeşitli özelliklerine göre sıralayabilme.

Kazanımlar 2: Sıralanmış nesne grubu içinde nesnelerin yerini gösterir.

Amaç 3: Dikkatini toplayabilme

Kazanımlar 1: Dikkat edilmesi gereken nesneyi olayı fark eder.

2: Dikkat edilmesi gereken nesneyi olayı söyler.

Amaç 12: Mekanda konum ile ilgili yönergeleri uygulayabilme

Kazanımlar 1: Nesnenin mekandaki konumunu söyler.

Sosyal- Duygusal Alan

Amaç 9: Yaşamın iyileştirilmesinde ve korunmasında sorumluluk alabilmek

Kazanımlar 1: Yaşamın sürdürülebilmesi için gerekli olan kaynakları verimli kullanır.

Psikomotor Alan

Amaç 2: El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme

Kazanımlar 2: Nesneleri kaptan kapa boşaltır.

Yöntem ve Teknikler: Gözlem Yapma , Deneyle Uygulama

Materyaller: üç adet aynı büyüklükte plastik şişe ve kapakları, bir adet çay bardağı , 12 adet boncuk , oldukça derin bir kap ve su.










Uygulama : Deneye geçmeden önce öğretmen çocuklarla beraber su hakkında sohbet eder. Öğretmen çocuklara insanlar için su hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır der. Suyu içeriz , ellerimizi yıkarız, dişlerimizi ,yüzümüzü , vücudumuzu temizlemekte kullanırız. Meyve sebzeleri yıkarız . Ayrıca hayvanlar içinde önemlidir. Ayrıca çocuklara suyu başka nerelerde kullanabileceklerini sorar onların görüşlerini alır ve suda yaşayan hayvanlarıda söyler. Daha sonra öğretmen çay bardağını içine bir tane bocuk atar ve sonra bardağı suyla doldurur. Çay bardağının içindeki suyu şişeye koyar. Daha sonra bu olayı tekrarlayarak şişenin bir tanesini tamamen doldurur diğerini yarısına kadar doldurur diğerini ise boş bırakır. Bu şişeleri daha sonra su dolu bir kaba boşaltır. Şişelerin hangisinin battığı hangilerinin yüzdüğü öğrenilir. Su dolu kabın içindeki şişelerin konumları konuşulur. Tamamen su dolu olan şişenin battığı yarısı dolu olanın ve boş şişenin yüzdüğü gözlenir. Son olarak çocuklardan şişelerin su içindeki sıralaması yapılır hangisini yukarda hangisinin aşağıda olduğu sorulur ve şişeler çıkarılır.

Değerlendirme: Bu etkinlikte çocuklara suyun kaldırma kuvvetinin yanı sıra aşağı yukarı kavramları bir deneyle anlatılmıştır. Aynı zamanda ilk verilen gündelik bilgilerle suyun önemi anlatılmıştır. Hayatımızın vazgeçilmezi olan su ile yapğılan bu deney etkili bir öğretme öğrenme sürecini oluşturmuştur.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst