Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yoğunluk ve Suyun kaldırma kuvveti ile ilgili "Batmayan çay" deneyi...

Tepki Skoru
0
.....

1 bardak sıcak su , 1 bardak sıcak çay , çay kaşığı , 2-3 tatlı kaşığı ya da 5-6 çay kaşığı şeker gereklidir.

Sıcak su dolu bardak iki farklı bardağa bölüştürülür. (Eğer daha sıcak suyunuz varsa bardakları 2/3 su ile doldurunuz.)
Sulardan birine şekeri atıp şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırınız.
Sonra önce şeker atılmamış bardağa çayı ilaveü ediniz. (İlave ederken çay kaşığını suya temas edecek kadar alçaltıp çayı , çay kaşığına dökünüz.)
Sonra aynı işlemi şekerli suda gerçekleştiriniz. (Çay kaşığı yardımı ile döküyoruz çünkü yüksekten gelen ççay suyla karışabilir. Karışma anında çayın hızlı inip suya karışmasını engellememiz gerekiyor)

Sade su çay ile karışacaktır. Fakat çay şekerli suya karışmayacaktır. Şekerli suyun yoğunluğu arttığı için çay'ı kaldırır ve aynı yağ'ın batmadığı gibi çayın da batmasını engeller.

1 saat kadar birbirlerine karışmazlar. Fakat zaman geçtikçe yavaş yavaş birbirine karışmaya başlarlar. (Etkinliği okul başlarken yaparsanız okulun sonuna kadar baya karışmış oluyor. Fakat hala dibinde bir miktar çay karışmamış su kalıyor.)

Ekli dosyalar

Tepki Skoru
0
Çocuklar için oldukça ilginç ve bütün dikkatlerin yoğunlaşabileceği bir deney,çok teşekkürler.

Tepki Skoru
0
Ben teşekkür ederim.

Bu arada Yazmayı unutmuşum aynı gün birbiriyle alakalı 4-5 deneyi bir arada yapmıştık. Ve çocuklara neredeyse hiçbir şey anlatmadan onların anlamaları için sorular sormuştum. Ve günün sonunda bütün deneylere uygun dönütleri almıştım. Diğerlerini de boş vaktim oldukça ekleyeceğim.

Tepki Skoru
1
Ben teşekkür ederim.

Bu arada Yazmayı unutmuşum aynı gün birbiriyle alakalı 4-5 deneyi bir arada yapmıştık. Ve çocuklara neredeyse hiçbir şey anlatmadan onların anlamaları için sorular sormuştum. Ve günün sonunda bütün deneylere uygun dönütleri almıştım. Diğerlerini de boş vaktim oldukça ekleyeceğim.

kendi adıma söylüyorum heyecanla bekliyorum paylaşımlarınızı hocam çok teşekkürler:))bu güzel paylaşımlarınız için

Tepki Skoru
0
hocam teşekkürler benimki olmadı yaw rezil oldum Allahtan öğrenci yoktu yanımda :)

Tepki Skoru
0
Aaa neden olmadı hocam? Suya şekeri az mı attınız acaba? Ya da çayı kaşık yardımıyla dökmediniz mi? Çok yavaş dökmeniz gerekiyor. Bir ara olmazsa videosunu da çekerim. :)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

23 Yıldır Sizlerle