Merhaba ,ben geçen sene ,komik gelecek şimdi ama:36_1_21: hani şu asker şortlarından ve fanilyalarından (yeşil olanları) kızılderili kıyafeti yaptım. Fanilyaları kesip tüylerle ve boncuklarla süsleyip kızılderili kadınının kıyafetini yaptım, erkeklerin de üstü çıplaktı ,alttaki şortları da aynı şekilde süsledik, deve kuşu tüyü, tavuk tüyü ne bulduysak bantlarına , kıyafetlerine diktik. Herkes hazır zannetmişti kostümleri. Tabi bir de çocukları boyadık, her yanlarını. Çocukların sahneye gelişlerinde ve çıkışlarında küçük havai fişekler patlattık, kızılderili müziği eşliğinde.
Aslında tamamen çocukların yaratıcılıklarına kalmış bir gösteriydi.
Çocuklar ellerinde iplerle sahneye çıktılar, her ipin ucu büyük sınıflardan bir çocuğa bağlıydı, O onların esiriydi. Onun etrafında kızılderili dansıyla dönerek ipleri bütün vucudunu saracak şekilde bağladılar, kızlar da yan tarafta dans ettiler. Aslında çok komik bir gösteri oldu, çünkü çocuklar dönerken kendilerini bağladılar. Gösterinin sonunda da kızılderililerin 10 emri söylendi.
Belki bir fikir verir size, kızılderili müziklerini de internetten bulabilirsiniz. Çocuklar gerçekten çok eğleniyor ve sadece bir hareketi yapmak ya da ezberlemek zorunda kalmıyorlar, içlerinden geldiği gibi oynuyorlar ve en çok da o güzel oluyor zaten. Keşke gösteriyi yükleyebilseydim ama maalesef...
Umarım bunlar birazcıkta olsa yardımcı lur size. iyi çalışmalar:36_15_4: