Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

yardım..

Tepki Skoru
0
Merhaba,
özel bir özel eğitim ve rehabilitasyon kurumuna başvurdum ve görüşmek için çağırdılar, ancak daha önce bu alanda bir deneyimim olmadığı için ve okul öncesi öğretmenliği bölümünden yeni mezun olduğum için ne gibi şartlar isteyeceğim konusunda hiç bir bilgim yok, görüşme sırasında her hangi bir durumla karşılaşmak istemıyorum..bu nedenle aşağıdaki soruları cevaplayabilirseniz çok sevinirim..
1.Eğer işi kabul edersem, atamam olursa işi bırakabiliyor muyum? sözleşmeyi buna göre mi yapmalıyım?
2.Rehabilitasyon merkezlerinde hangi sıfatla çalışmalıyım yani kimileri ücretli, kimileri sözleşmeli, kimileri de kadrolu giriyor?
3.her özel eğitim kurumunda sigortanın 30 iş günü üzerinden yatırılması mı gerekıyor?
4.bölümüm nedeniyle 0-6 yaş arası çocuklarla ilgilenmem mümkün mü?
5.özel bir kurumda stajyerliğin kalkması, atandığım zaman devletteki stajyerliğin kalkmasını da sağlar mı?
6.haftalık ders saati üzerinden mi ücret ödeniyor? aylık ücretli stajyerle, ders ücretli stajyerin farkı nedir?
7.özel eğitim kurumlarındaki ücretler ortalama ne kadar?
8.görüşme sırasında sormam gereken başka ne gibi sorular olabilir veya taleplerin ne olmalı?
cevaplarınızı beklıyorum..

Tepki Skoru
0
sayın hocam sorularınıza tek tek cevap vereyim 1 sorunuza bakalım eğer işi kabul ederseniz kurumunuzla anlaşmadan önce muhakkak şu konuyu belirtin eğer atanırsam işi bırakırım kabul etmek zorundalar kanunlarda da mevcuttur bu hakkınız atanınca onlar sözleşmenizi feshetmesse zaten otomatik olarak sözleşmeniz sonlanmaktadır.
2.sorunuzun cevabı kadrolu olarak başlayın sebebi şudur stajyerliğiniz kalkar atanana kadar kalkmazsa meb bunyesınde zaten stajyerlıgınız kalakacağı için işinizi erkenden halletmiş olursunuz sizin yararınıza bir durumdur gereksiz prosedürlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız
3.sorunuz ewet her özel kurumda sigortanız tam ay yatırılmak zorunda
4.sorunuz size sadece öz bakım becerileri toplumsal uyum psikomotor dil konuşma öğrencileri verebilirler bunlar sadece 0-6 yaş grubu değil büyük öğrencilerde olabilir.
5. sorunuzun cevabını yazdım yukarda ewet stajyerlıgınız kalkar
6. sorunuzun cevabıhiçbir farkı yok anlaşma koşullarınıza bağlı bir durum ne kadara anlaştıysanız o kadar alırısınız piyasa ne kadarsa o kadar ucret alırsınız hocam yan bende çalışıyorum benım aylığım 2500 mesela günlüğüm 83 tl ye gelmekte
7.sorunuzun cevabı hocam bölgelere göre değişiyor şuan en yüksek doğu ve güneydoğudur 1400 tl den başlayıp 3250 tl ye kadar alan arkadaşlar var ben şırnak cizrede çalışıyorum 2500 alıyorum
8. sorunuzun cevabı hocam maaş konusu ve atanınca bırakma konusu ve izinleriniz çalışma koşulları ve öğrenci durumlarını sorabilirsiniz kolay gelsin

Tepki Skoru
0
5.özel bir kurumda stajyerliğin kalkması, atandığım zaman devletteki stajyerliğin kalkmasını da sağlar mı?

Sağlamaz hocam. Özel eğitimde çalışırken, Özelde stjerliğimizin kaldırıldığında, devlete atandığımızda; aday eğitim seminerlerinden muaf olacağımızı, bu eğitimlerin sınavlarına girmeyeceğimizi ancak adaylığın kaldırılması için 1 seneyi yine de bekleyeceğimizi söylemişlerdi. ben 9 ay çalıştım, benim stajerliğim kaldırılmadı kurumda. ancak benimle aynı kurumda çalışmış, stajerliği özelde kaldırılmış, 4 sene çalışmış olan arkadaşlarımla aynı anda atandık ve aynı aday eğitimlerine birlikte gittik. aynı sınavlara girdik. yani kısacası; özelde stajerliğinizin kaldırılması devlette size artı bir özellik kazandırmıyor.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle