Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Üçgen Öğretimi

Tepki Skoru
0
:10:

arkadaşlar üçgen kavramını çocuklara nasıl öğretebilirim? bildiğiniz etkinlikler var mı? şimdiden teşekkrler....:36_3_12:

Tepki Skoru
0
cnm mesela yapboz şeklinde werebilirsin.tamamıyla puzzle şeklinde değil mesela bir ewin çatısı,ew we çatı birbirinden ayrı olur.(o şekilde yap boz)
weya bir kalem we kalemin ucu...
Farklı üçgenler kullanırsın,farklı nesnelerde bu şekilde.Çocuğun böyle daha çok aklında kalabilir.
bilmiorum aklıma böyle bi fikir geldi :)

Tepki Skoru
0
Arkadaşım ben sınıfta üçgen köşesi yapıyorum. elime geçen üçgen nesneleri köşeye yerleştiriyorum. daha önceden çocuklarada söylüyorum ,üçgen şeklinde iki nesne getirin diye.köşede 1hafta sergiliyorum üçgenleri.bu benim şekil köşem sayı köşem ve bnz.oluyor.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar teşekkrler. önerilerinizi değerlendircem.

Tepki Skoru
0
ya arkadaşlar bence çok basiten alıyorsunuz bence, bu kadar zor öğrenmiyorlar etkinlikler içinde zaten bu kavram ve geometrik şekilleri öğreniyorlar benmi yanılıyorum

Tepki Skoru
0
üçken şekli çizip,çocuklar kesebilir,evin catısı yapılır,dörtgenide çatının altına yerleştirilebilir.üçken şeklinde pencereler yapılabilir.aklıma gelen bunlar.

Tepki Skoru
0
bedenimiz üçgen dramasını yaptırabilirsin...önce üçgeni tanıt...havada üçgen çizsinler, elleriyle üçgen şeklini yapsınlar, bedenlerinde üçgene benzer yerler bulsunlar..vb. daha sonrada yerde üçgen şekli yapsınlar...

diğer şekillerde de uygulayabilirsin çocukların çok hoşuna gidiyo..biraz geç oldu ama kusura bakma..:)

Tepki Skoru
0
geometrik şekillerle ilgili tekerleme bulamıyorum yardımcı olursanız sevinicem

Tepki Skoru
0
biz sınıfta;
dört tane kare
üç tane üçgen
iki uzun iki kısa dikdörtgen .
caillunun topu ( sınıfta resmi varo yüzden caillouyani :) ) daire
bunu söylüyoruz söylerken aynı anda çizim yapıyorum tahtaya çok faydalı ben buldum :D öhöö öhhö

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle