[size=medium][align=center]merhaba herkese
toplumsal yaşam ile ilgili nasıl bir drama etkinliği uygulatabilirim
cevaplarınızı bekliyorum[/align][/size]
başlığını ilk okuduğumda toplumsal yaşamla ilgili engellilere yardım konusu geldi gittiğim drama seminerinde böle bir uygulama yapmıştık.çocukları 2 li eşliyorsun.sonra biri gözünü kapatıyor diğeri açık gözle ona yardım ediyo istediği yöne götürüyor sonra rolleri değişiyorlar.daha sonra herkes tek başına gözünü kapatıp belirlenen alanda tek başına yürüyor sonra çocuklarla sohbet ediyorsunuz ilk durumdakendini nasıl hissetti sonra nasıl hissetti diye bölece sonuca birlikte varabiliyorsunuz.umarım anlatabilmiş ve yardımcı olabilmişimdir.
BEN HAYVANLAR ARASI YARDIMLAŞMA İLE İLGİLİ BİR DRAMA YAZMIŞTIM. BİR DÖNEM TV DE TURKUAZ SUYUN BİR REKLEMI VARDI, ONDAN ESİNLENMİŞTİM. SÜREKLİ BİR YARDIM SİLSİLESİ. YAZILI KAYNAK YOK ELİMDE AMA BİR DÜŞÜNEYİM. İLGİNÇ ŞEYLER BULURSAM, İLETİRİM.
toplumsal yaşamda hangi konuyu almak istiyorsunuz. onu belirtirsen daha ayrıntılı yardımcı olabilriim sanırım
meslek çalışmak istersen mesela; mesleklerin resimli kartlarını bir poşete koyup çokcuklarden tek tek bir kart çekmesini ve diğer arkadaşlarına onu bedeniyle anlatmasını sözel ifade kullanmamasını isteyebilirsin. daha sonra her çocuktan kafasında bir meslek belirlemesini hangi işte çalışmak istiyorsa büyünce o olabilir, onla ilgili hareketler yapması istenebilir. sende lider olarak çokcukların yanına gidip işi ile ilgili olarak çeşitli diyaloglar oluşturabilirsin. mesela dişçi olan çocuğun yanına dişim ağrıyor diyerek gidebilirsin. veya hiç sen seçmeden o çocuğu ben dişim ağrıyor çocuklar ne yapmalıyım hanginiz yardım edebilirsiniz bana gibi bi soru ortaya atarak diğer çocuklarında dikkatini çekebilirsin.
bunlar şimdi hemen aklıma gelenler umarım anlatabilmişimdir sen daha fazla geliştirisin. umarım yardımcı olabilmişimdir.