Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Tenefüs

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bizim mesleğimizde teneffüs yok,bu işi seçerken bunu biliyorduk...Ama gamze81 arkadaşımın dediği gibi herkes kendine uygun çözüm üretebilir.Örneğin ben yemekten sonra çocukları yemekhanenin girişinde15-20dk serbest oynatıyorum,böylece onlar enerjilerini atmış oluyor,ben de dinlenmiş oluyorum.Ayrıca siz( ilköğretimde çalışıyorsanız)diğer sınıflardan15dk erken çıabilrsiniz,ben öyle yapıyorum,hem sınıf temizleniyor hem de çocuklar kargaşaya kalmadan erken çıkmış oluyor.Benim gördüğüm pek çok okulda da böyle yapılıyor.Ama ek ders yönetmeliğimiz belli,bizim ders saatimiz50dk olarak belirtilmiş,teneffüs yoktur diye de belirtilmiş,yani yasal olarak haksızlık yok

Tepki Skoru
0
bencede yardımcı şart üstüne üstlük bir de stajer de yok bu yıl durumumuz vahim

Tepki Skoru
0
AŞKIN ARKADAŞIN BULDUĞU ÇÖZÜMLER ÇOK GÜZEL UMARIM DİKKATE ALAN BİRİLERİ ÇIKAR.Stajerimiz sınıfta olduğu sırada tenefüse çıkmamıza müdür izin vermiyor üstelik nöbet tutururum tenefüse çıkarsanız diye tehdit etti.Ayrıca ilköğretimde görev yapan sabahçı öğretmenim ben 7.00 da okula geliyorum çocukların tam olarak gelmesi 8.30 da buluyor.Okadar erken kalkamadıkları için diğer etkinliklere geç geçiyoruz buda ayrı sorun oluyor.

Tepki Skoru
0
evet arkadaşlar ya teneffüs ya da ekders bunu yetkililere nasıl duyurabiliriz.bunu bir çözüme kavuşturmanın zamanı geldide geçiyor bile.BİZ İNSAN DEĞİLMİYİZ BİZİ SINIFA KAPATAMAZLAR.......

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar, Tenefessüz çalişmak öncelikle Verimi Düşürüyor. Insan Doğasina Aykiri Bi Defa.300 Saat Boyunca En Az 20 çocukla Ayni Ortamda Bulunmak , 5 Dakika Bile Dinlenmeden Kesinlikle Sağlikli Değil Hem Bizim Açimizdan Hemde Verdiğimiz Eğitim Açisindan. Teneffüz şart.

Tepki Skoru
0
haklısınız arkadaşlar,biz birbirimizi anlıyoruz, ama çevremizde bizi farklı görenler var. hatta okulöncesini gereksiz görenler var. hal böyle olunca nasıl duyuracağız sesimizi.

Tepki Skoru
0
Katılmamak mümkün mü? Hepimizin ortak çilesi.........

Tepki Skoru
0
Ahhh ahhhh ben bu konuyu açalı neredeyse 2 yıl olacak bir arpa boyu yol ilerleyemedik.Eski tas eski hamam ne zaman ciddiye alınacağız çok merak ediyorum.Kimse sesimizi duymuyor mu bizim, nasıl bi öğretmenlik yapıyoruz,üst mevkiden vatandaşa kadar herkes hala bu branşın öneminin farkında değil hala bakıcıyız biz bıktım artık çok soğudum bu işten,herkes gibi bizimde dinlenmeye ihtiyacımız var bu bi gerçek biz makina değiliz lütfen yetkili kişiler bu konuda hakkımız olan dinlenme hakkını bize versin.

Tepki Skoru
0
Hem tenefüs yapamıyoruz hende + ücret ödenmiyor.Lavaboya bile anacak veli gelince gidebiliyoruz.Çok büyük haksızlık Bizde öğretmeniz bizimde tenefüs hakkımız olmalı yada yardımcı tutmamıza olanak tanınmalı

Tepki Skoru
0
arkadaşlar teneffüsü unutun ama yardımcı neden alamıyosunuz ben onu anlamıyorum arayın beni benim okulumda bir değil iki tane var artık genel müdürümüz bile bu işe sıcak bakıyo artık arayın beni nasıl alınacağını anlatayım sigorta işlerini falan....... genelde müdürler bundan korkar sigortanın bile kolay olanı var

Tepki Skoru
0
on cocugu olan sınıflara bir, yirmi çocuğu olan sınıflara iki yardımcı lazım arkadaşlar..,
bu şekilde olursa tenefus ihtiyacı da nisbeten azalır..
ama bunlar kadar önemli olan bir şeyde bizim ücretlerimizi gözden geçirsinler artık..
ama burda biz çalıp biz oynuyoruz gibi geliyor bana..
bizi duyan da yok duymak isteyen de yok :(
ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ BİLE KUTLANMADI..ÇOK YAZIK ÇOK

Tepki Skoru
0
onlar sadece kendi çıkarını düşünen kişilerrr bunun içinnn yukarıdaki kişilerden bişey beklemekk miiii ne değişcekk hiç bişiiiii

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben hepinize yardımcı almayı öneririm ben bulunduğum ilde ilk defa okula yardımcı aldım hala devam ediyorum her sene yardımcı almaya parasını da neyse ödüyoruz....

Tepki Skoru
0
Tabiiki olmalı ben şanslıyım yardımcım var ve istediğimde çıkabiliyorum tenefüsten önce yardımcı konusu bence daha acil, anasınıflarında mutlaka yardımcı olmalı, yardımcı olunca tenefüste sorun olmaz bence.

Tepki Skoru
0
bende 25 öğrenci ile çalışıyorum 2 tane kaynaştırma öğrencim var, bırakın yardımcyı stajerimiz bile yok..

Tepki Skoru
0
ben köy okulundayım 19 öğrencim var ve sınıfım bu öğrencileri kaldıracak kapasite değil.sınıfımda doğru düzgün plastik masalarım sınıf için gerekli eşyalarım bile yok okulum çok eski ve anasınıfı olarak kullandığımız yer eski bir idare odası...çocukları etkinlik yaparken ve beslenmede görmeniz lazım;tarif edilmez yaşanması gerekir..bazılarınıza 19 öğrenci az gelebilir ama sınıf gerçekten sınıf anasınıfına hiç uygun değil ...bunlar yetmezmiş gibi ders saatleri 50 dk olması ara verilmemesi gerçekten çok zor bizim için.
köy okulu olunca yardımcı bana çok uzak sınıfımı her zaman kendim temizliyorum yeri gelince sobamıda kendim yakıyordum.çok yıpranıyoruz ek ders felan istemiyorum sadece beynen rahat olmak ve çocuklara daha verimli olmak istiyorum.yönetmelikler umarım bir an önce değişir ve 50 dk lık ders olayı biter.4 saatlik çalışma yeterlidir.2 yıldır çok yıprandığımı düşünüyorum:(Şartlarımız gerçekten çok ağır...tüm arkadaşlara sevgiler

Tepki Skoru
0
Köy okulunda çalışıyorum. Çocukların malzeme parasını bile velilerden toplayamadığımız için aidat hayal. Veliler sınıf yardımına gelemiyor çünkü eşleri göndermiyor ya da gelmek istemiyorlar. Sınıf içindeki işlere koşuştururken çocukları eğitmeye çalışıyorum. Bu da yetmiyor, İlçe Milli eğitim bazen denetime geliyor ve sınıfta bir minder azıcık eğri dursa "bu minderlerin hali ney hoca hanım?,..." daha neler neleeeer,
Bazı öğretmenler üst sınıflardan kız öğrencilere sınıf temizletiyorlar ama bu iş bana hiç hem de hiç hoş görünmüyor. Böyle bir şeyi yapmak istemiyorum. Devlet az da olsa bir sigorta ile 250 ytl para verse çalıştığım köyde bu işe girebilecek bir çok kadın var.
Sahi bu anasınıflarına yardımcı kadın tutmanın bir yolu yok mu?

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar çözüm için bir şeyler yapmalı kendi aramız konuşmakla hiç bir şey halledemiyoruz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle