Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Tenefüs

Tepki Skoru
0
buarada arkadaşlar birde anlıyamadığım şey şu okul öncesi öğrencileri (anasınıfı) diyelim niye tenefüse çıkamaz? tabiki öğretmenleride ? çocuklar küçük olduğu içinmi? bunun içinse 1. sınıf öğrencileride sadece bunlardan 1 yaş büyük değil mi? benim ve birçoğumuzun çalıştığı ilçe,belde,köy gibi yerlerde çocuklar okuldan çıkar çıkmaz evin dışarısında akşama kadar oynamıyor mu? veya tenefüs hakkımızın olmamasının sebebi etkinliklerin bölünmememisi için mi? ki zaman zaman buda imkansız olmuyorm mu istesekte istemesekte etkinlikler bölünüyor. çocukların ilgileri çok dağınık.
ayrıca dünya 'nın hiçbiyerinde yok diye bizim ülkemizde de mi uygulanmamısı gerekiyor?
başka ülkelerde uygulanan herşey bizim ülkemizde uygulanmıyorki..

Tepki Skoru
0
Ben bunu daha öncede yazmıştım ama hiçbir yorum gelmemişti.Ben okulöncesi eğitim için 5 saatin çok olduğu düşüncesindeyim.Daha doğrusu 25 kişilik bir sınıfta bir öğretmenin hem temizlik hem eğitim yapmasının mümkünatı olmadığını düşünüyorum.Bu şartlarda bizim yaptığımız farklı bişey.2,5 saat yeter bence. sonra güzel bir ara ve ardından bir 2,5 saat de başka öğrenciler diyorum.Tabi bu durum ailesinden biri evde olan öğrenciler için geçerli. Ha çalışıyormu o zaman tam gün ücretli bir okula vermesi gerekecek .Tenefüs istemiyorum ben.Yardımcı personel istiyorum .Bu ihtiyaç duyduğunda dinlenmek demek zaten.Ama biliyosunuz sigortasız hiç kimseyi çalıştıramıyoruz . Diyeceğim şey pes etmek yok ve birlik olmalıyız.AMA KISA VADEDE DİYEBİLECEĞİM UMARIM ANLAYIŞLI MÜDÜRLERLE KARŞILAŞIRSINIZ.Böylelikle en azından bir yardımcı tutulabilir.

Tepki Skoru
0
Bu arada 2,5 saat uygulaması ingilterede uygulanıyor.

Tepki Skoru
0
yaa zaten hakkımız 5 saat değil 4 saat niye diğer öğtemenlere 40dk lık ders saati uygulanırken bize 50 dk lık uygulanıyor bunu hala anlamış değilim. yada niye biz 1 saat daha fazla ücret almıyoruz?

Tepki Skoru
0
bencede ama nasıl toplu hareket şart arkadaşalar

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bir iki çalışan arkadaşalr değil bu konuda şöle bi 4 yılı deviren sınıf mevcudu 15in üzerinde olan arkadaşalr bu konuda daha iyi fikir belirtebilir.
... bu konuda toplu hareket edebileceğimiz yada bi çözüm bulabileceğimizi ne yapabileceğimizi bilen bi arkadaş varmı yoksa sadce yakınır dururuz.

Tepki Skoru
0
çok haklısınız hepinize katılıyorum bende tenefüs istiyoruuuuum

Tepki Skoru
1
tenefüs olması ihtimali yok ama ek ders düzenlemesi ve iyi bir yardımcı şart biz nefes alıp rahatlayamazsak çocuklara ne verebiliriz ki biz mutlu olursak onlar da mutlu olur

Tepki Skoru
0
arkadaşlar çok merak ediyorum acaba burda bu isteklerimizi duyabilen ve bunun için bişeyer yapacak bir yetkili varmı.sanmıyorum ek ders felan ki törene katıldığımız resmi bayramların günlerni maaşdan kesiyolar bide teneffüs için ek ders vercekler!! ayrıca şunu belirtmeliyimki anasınıfı öğretmeni teneffüs yapmadığı için diğer öğretmenler onlara bi tuhaf bakıyolar ben yaşadım çünkü sanki onları istemiyomuşuz gibi bi hava dolaşıyo ortalıkta laf sokuyolar daha neler neler. bu konuda çok dertliyiz yazık bize ama ne olursa olsun kimse umrumda değil şahsım adına konuşuyorum İŞİMİ ÇOK SEVİYORUM, ÇOCUKLARIMIDA

Tepki Skoru
0
bende katılıyorum sizlere..madem 5 saat çalışıyoruz bizede fazladan ek ders versinler..teneffüs vereceklerini sanmıyorum.

Tepki Skoru
0
gerçekten çok haklısın ben stajer öğrenci olduğum halde bu durum benide rahatsız ediyor..öğretmen olduğumda daha da rahatsız olucam bu duruma bence bi an önce çözüm bulmaları lazım..

Tepki Skoru
0
ya ben özelde staj yaptım orda 8 ders vardı ılk derse sınıf ogretmenı gırıyo 2 derse ing ögretmenı gırınce sınıf ogr. tenefıse çıkıyodu bazen sınıf ogretmenı 1 saat ders verıyodu bir suru der alıyodu çocuklar... boylelıkler sınıf ogrç hep dınleıyodu.... :) devlette de ing ogr. farklı olsa her gun de dersı olsa sız de dınlenebılırsınız...

Tepki Skoru
0
katılıyorum. diğer öğretmenler çay sigara derken on onbeş dk.
ara veriyorlar biz insan değilmiyiz bazen 5 dk bile ilaç gibi geliyo dahaverimli çalışabiliyosun.

Tepki Skoru
1
tabiki mesleğimizi severek yapıyoruz başka türlüsü çekilmez zaten.
ama dinlenmeye ihtiyaç duyuyoruz...
elden ne gelir ki bilmiyorum.. defalarca dile getirdik ama ciddiye alınmıyor.. aslında onları bir gün öğretmen yapmak var.. bakalım ne olacak???

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bu sene yardımcım vardı ve bazı etkinliklerde 8serbest zaman,boyama etkinliklerinde9öğretmenler odasına kaçamaklar yaptım.Stajyer öğrenci olduğunda da yaptım.Bizde insanız tuvalet ihtiyacımız olmasınmı

Tepki Skoru
0
çok haklısınız.birlik olup hakkımızı aramalıyız

Tepki Skoru
0
bunlara çare bulmak için okul öncesi eğitim genel müdürünün bizim branşımızdan olması bizi anlaması gerekiyor fakat malesef alakasız bir branştanmış.

Tepki Skoru
1
Arkadaşlar Trt 4 Te öğretmenlerin Sorularini Cevaplayacaklar Haftaya Dile Getirbiliriz Aslinda Sikintilarimizi..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle