Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Tavsiye Edebileceğim Kitaplar... Bir Kaçini Aldim Hiç Pişman Olmadim...

Tepki Skoru
0
yazar: Kevin Leman
kitap:Akıllı Gençler Aptal Seçimler
Sayfa Sayısı : 191

Çocuklarınızın ergenlik denen o fırtınalı ve vahşi sulardan sağ salim geçmelerine yardım etmek istiyor musunuz? Öyleyse çocuklarınızın sizin gerçekte kim olduğunuzu anlamasına izin verin.
Ancak o zaman gerçekten zor konularda onlara yardımcı oabilirsiniz:
Arkadaş baskısı, flört, seks, aşk, alkol ve uyuşturucuya hayır demek gibi.
Onların özel dünyalarına girmek için ilk adımı, önce sizin atmanız gerekir. Bu da, bir işbirliği ve eşitlik ruhu yaratmaktan geçer.
Çocuklarınıza karşı gerçek ve dürüst olun.
Çocuklar, sizi bunun için sevecekler ve belki -evet, belki-de söyleyeceklerinizi bile dinleyeceklerdir.

yazar:Süleyman Ateş
kitap:Çocuklar Neden Başarısız Olur?
Sayfa Sayısı : 191

"Çocuklar neden başarısız olur?" sorusu ilk anda başarısızlığın nedenlerini çocuklarda aramayı amaçlayan bir soru gibi çıkıyor karşımıza. Ancak John Holtun sorunu bambaşka bir yerde, velilerin akıllarının ucundan bile geçiremeyecekleri bir yerde aradığını çok geçmeden anlıyoruz: Okullarda.
Aslında okullarda verilen eğitimle, velilerin eğitimden bekledikleri şeyler arasında pek bir fark yoktur Holt"a göre. Hatta okulları öğretmenlerle veliler arasındaki danışıklı döğüşün alanı gibi görür. Kendisi de öğretmendir, ama öğretmenlerden çok öğrencilerin yanındadır. Çünkü öğrencilerin sorunlarının giderilmesinin ancak onları anlamakla, onları kendi dünyasında tanımakla mümkün olduğunu düşünür. Öğrencilerinin yaptığı ve birçok yetişkine komik gelebilecek hataların kaynağını analiz ederken, aslında çoğu insanın günlük yaşamında varolan becerisizliklerin kaynağına iner, yani zekâya. Bu anlamda mevcut eğitim sisteminin zekâyı geliştireceği yerde adeta sakatladığını, ideal bir eğitim sisteminin zekayı geliştirmeye yönelik olması gerektiğini savunur.
Samimi bir dille yazdığı ve günlüklerden oluşan bu kitabında John Holt, baştan sona eğitim sorununu kendi deneyimlerinden yola çıkarak herkese tanıdık gelebilecek örneklerle gözler önüne seriyor...

yazarı: Atalay YÖRÜKOĞLU
kitap:Değişen Toplumda Aile ve Çocuk
sayfa sayısı:277

Yetmişyedi yıllık bir geçmişi olan Türkiye Cumhuriyeti sözün tam anlamıyla genç bir toplumudur: Nüfusun yüzde 48'ini on sekiz yaşından küçükler oluşturuyor. Ülke kalkınıyor, sanayileşiyor ve kentleşiyor. Kentlerde yaşayanlar, neredeyse köylerde yaşayanlara sayıca eşitlendi. Nüfus hızla artıyor; gelir ve eğitim düzeyi yükseliyor. Toplumumuz sürekli bir değişme içinde; sanki kabuk değiştiriyor. Bu görünür gelişmeler yanında, ailede ve başka toplumsal kurumlarda da sessiz ve derinden bir değişme gerçekleşiyor...

yazarı: Haluk YAVUZER
kitap:Ana-Baba Ve Çocuk
sayfa sayısı:262
Günümüzde çocuk önemle ele alınması gereken bir bireydir. Özellikle uyum ve davranış bozukluğu gösteren ve suça itilen çocukların giderek artması, ana-babası ve eğitimcilerin ''Çocuk Eğitimi'' konusunda daha dikkatli ve bilimsel bir yaklaşım içinde olmalarını zorunlı hale getirmektedir. Günümüz anne ve babası artık geleneksel çocuk terbiyesi metodlarının yetersizliğinin bilincinde olduğu gibi, çağdaş kitle iletişim araçlarının olumsuz etkilerinden de haberdardır. Bu durum, ana-babaları ''en sağlıklı eğitimm koşulları'' konusunda bir arayışa itmektedir.
Ana - Baba ve Çocuk adlı kitabımız bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla hazırlanmıştır. Vu kitapta sade ve anlaşılır bir dil kullanılmaya özen gösterilerek, çocukla iletişim kurma teknikleri ve çocuğu yönlendirmede ailenin rolü açıklanmaktadır.
Her ev, her aile ve her eğitimci için vazgeçilmez bir kaynak.

1 ) Çocuk Eğitimi El Kitabı (Kitap), Haluk YAVUZER
2 ) Ana-Baba Okulu (Kitap), Haluk YAVUZER
3 ) Çocuk ve Suç (Kitap), Haluk YAVUZER
4 ) Çocuk Psikolojisi (Kitap), Haluk YAVUZER
5 ) Çocuğunuzun İlk 6 Yılı (Kitap), Haluk YAVUZER
6 ) Resimleriyle Çocuk (Kitap), Haluk YAVUZER
7 ) Okul Çağı Çocuğu (Kitap), Haluk YAVUZER
8 ) Çocuğu Tanımak ve Anlamak (Kitap), Haluk YAVUZER

HALUK YAVUZER in tüm kitaplarını tavsiye ederimmm... ayrıca tüm hocalarımın tavsiyesi olan bir yazardır...

yazar:Doğan CÜCELOĞLU
kitap:Başarıya Götüren Aile
sayfa sayısı:
Sınava Doğru, Anababa Kılavuzu!
Bu kitap,çocuğunun başarılı olması için, "Çok çalış oğlum/kızım," demenin ya da tüm maddi olanaklarını seferber etmenin ötesinde bir şeyler yapmak isteyen anababalara yol göstermek amacıyla yazıldı.
Her anababa, okul başarısı için çocuğuna yardımcı olmak ister. Ama öğrenme sürecinin bilimsel temellerini kavramadan atılacak her adım, iyi niyetli de olsa, çocuğu engelleyebilir.
Başarıya Götüren Aile,sınav döneminde çocuklarına destek olmak için doğru ve etkili yöntemler arayan tüm anababalara kılavuzluk edecek.

kitap ismi:Çocuklarda Kendine Güven
yazar:paula STATMAN
sayfa sayısı:268
Kitabımın üzerinde son dokunuşlarımı yaparken kendimi bu kitabın nasıl meydana geldiği hakkında düşünürken buldum. Bu kitabı bizim zamanlarımızın bir işareti, ebeveynlerle ilgilenen diğer yetişkinlerden yararlı ve pratik bilgi için gelen talebe bir cevap olarak görüyorum. Bugünün ebeveynleri, örneğin, bir tuşla çocuklar için emniyet tavsiyelerini inceleyebilirler. Ev bilgisayarı kullanıcıları on-line bilgi hizmetleriyle '' Çocuklar için 8 emniyet tavsiyesi'' ni arayabilirler ya da kayıp çocuklar bilgi bankasına girebilirler. Bilgi otobanı üzerinde çocuk güvenliğinin ulaştığı nokta bize, toplum forumlarının ve belgelerinin ilk hallerinden böyle uzak bir yere nasıl yolculuk ettiğimizi anlatır.
Bu kitap, benim çocuklarımıza emniyetli, güçlü ve uyanık olmayı öğretebileceğimiz inancımı yansıtırken bildiklerimi de ebeveynlere aktarmada bir araç konumundadır. Sayfalarında içerdiği şeyler benim çocukken öğrendiğim ve hala bir anne olarak artı bir kişisel güven öğretmeni olarak öğrenmekte olduğum şeylerin çoğudur. Düşüncelerimi aşağıya yazmak sadece birkaç ayımı alırken, yıllarımı onları toplayarak geçirdim. Umarım onlar size faydalı olacaktır.

NOT:bunlar bildiğim yazarlar ve arkadaşlarımın da tavsiye ettiği birkaç kitap... elimde liste var ancak okudukça tavsiye edebilirim...:)) UMARIM BEĞENİRSİNİZ...

Tepki Skoru
0
TeŞekkÜrler Tavsİyeler İÇİn...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00