Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sürekli şikayet eden çocuk

su2

Tepki Skoru
0
hepimizin sıklıkla karşılaştığı bir durum.her yıl çocuklarımız değiştiği için sınıf da bir yıl ŞİKAYETTE başarı sağlasak gelecek yıl yine başka grup da yine böyle sorunlar yaşayabiliyoruz.
..
Olumlu davranışı ödüllendirme olumsuzları çocuğa davranışa göre görmezden gelme ,bunlar genel ifadeler biliyorum.
Bazen çocuklara göre çözümler olabiliyor..Sizi çok seven çocuğunuzu öpmek,ev ziyaretinde bulunmak,seninle gurur duyuyorum demek ,kendilerine güvenmelerini biraz daha az hırçın olmalarında bir adım oluyor.
Bazen çiçekler takıyorum eve götürüyorlar..genelde söz ile söylemek onları mutlu ediyor.Özelliklede öğretmenlerini sevdikleri için takdir hoşlarına gidiyor...
ŞİKAYET çocuklar niye vazgeçmiyor bundan anlıyamıyorum.TOPLUM olarak şikayet etmeyi seviyoruz belki anne baba öğretmen abla...Arkadaşlarına arkadaşım dergini biraz çeker misin demek yerine öğretmenim dergisi benim dergime geliyo gibi küçük şikayetlere bile bayılıyorlar...ONLARIN ÇÖZEBİLECEĞİNE inandığım sorunlara karışmamaya çalışıyorum.Dönem başlarında bununla ilgili canlandırmalar yapıyoruz.Arkadaşına söyleyebilirsin,oyunun kurallarını beraber kurabilirsiniz gibi konuşmalar geçiyor genelde aramızda.
İLGİ ÇEKMEK ,BAŞKASINDAN DESTEK ALMAK,GÜÇLÜ OLMAK HOŞLARINA GİDİYOR

Tepki Skoru
0
Ev ziyaretleri ve davranışı övme gerçekten işe yarıyor
ama şikayetlerin artmasında sıkılganlıkta olabiliyor, çocuk sıkıldım demeyip herşeye bahane buluyor, en basit şeyleri bile problem edip şikayette bulunabiliyor.

Tepki Skoru
0
duyma bence arkadaşım.ben öyle yapıyorum işe yarıyor.gerçi benim öğrencilerim söz dinleyen tipten ama):şaka biyana görmezlikten ve duymazlıktan gelme çok işe yarıyomuş anladım bunu.ben yeniyim en çok bunu deniyorum şimdilik

Tepki Skoru
0
Bende şöyle bir yöntem deniyorum. Tabi önce konuştuk her şey şikayet olarak öğretmene söylenmez bazı sorunları kendi aramızda çözmeliyiz. Bu uyarıyınsık sık yapıyorum birde günde 3 ten fazla şikayet ederse oyun saatinde onu cezalandırıp 1 yada 2 tur onu oyuna katmıyorum bu işe yarıyor dene bakalım belki sen dede yarar ama taviz yok.

Tepki Skoru
0
benim de çok sık karşılaştığım bir sorun.ben daha çok aile ile işbirliğinden yanayım.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle