Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Süper bir aile katılımı:)

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben geçen sene şöyle bir etkinlik yaptım. Çocuklara deyim ve atasözlerini öğretmek amacıyla her hafta cuma günü her çocuğa bir deyim yazdım(herkese aynı deyim) ve aileye yolladım. Bu deyimi öğrenmeleri,onlara anlatmaları gerekirse araştırmalarını söyledim.bu deyimi cümle içinde kullanarak öğretebileceklerini anlattım ve günlük hayat içinde bol bol kullanmalarını söyledim.Pazartsei çocuk okula geldiğinde herkes kendi deyimini anlattı(kendi tabiriyle tabi:) ve cümle içinde kullanmaya başladık.İnanın çocuklar bir süre sonra kendi aralarında konuşurken bile deyimleri kullanmaya başladılar ve ortaya o kadar şirin görüntüler çıktı ki:))etkinliklerimiz çok zevkli oldu.Deyimleri seçerken özellikle öykü ve çizgi filmlerde geçenleri seçmeye özen gösterdim.Üstelik ben bunu bir köy okulunda başardım.Deneyin derim:)

Tepki Skoru
0
tebrikler hocam paylaşımınız için teşekkürler güzel bir etkinlik hem bilişsel hem Türkçe dil

Tepki Skoru
0
Çok güzel bir fikir,paylaştığınız için teşekkürler..Denemek isterim ama 4 yaş grubu bu konuda zorlanır heralde değil mi?

Tepki Skoru
0
4 yaş grubu bana göre de zorlanır.Ama senenin sonuna doğru en kolay deyimlerden başlayabilirsiniz bir sonraki seneye hazırlık ve her hafta değil 2 haftada bir yaparsanız bence olur. Bu biraz da sınıfın seviyesine bağlı.

Tepki Skoru
0
guzel ve farklı bı fıkır ılerleyen zamanda kullanmaya baslamaya baslıycam tesekkurler

Tepki Skoru
0
hocam farklı bır calısma fakat 6 yas cocugunun gelısım donemını dusunursek bunu kaldıracagını pek dusunemıyorum...

Tepki Skoru
0
Bende her çocuğa bilmece öğrenmelerini söylemiştim kesin unuturlar diye düşünmüştüm ;ama benim bile bilmediğim bilmeceleri bile öğrenmişlerdi çok güzel bir çalışmaydı

Tepki Skoru
0
Tebrİkler ve paylaŞim İÇİn teŞekkÜrler

Tepki Skoru
0
hiç böle bişey aklıma gelmemişti çok beğendim ve çok yaratıcı ve eğitici bir aile katılımı etkinliği bence hocam eğer başka varsa böle değişik etkinlikler lütfen paylaşın bana mail de atabilirsiniz (tsakin@gmail.com) snıfımda uygulayacağım kesin :))

Tepki Skoru
0
sevgili arkadaşım paylaşımın çok güzel teşekkürler,deyimlerinide paylaşırsan çook sevinirim..

Tepki Skoru
0
hocam her öğrenciye aynımı ayrımı deyim verdiniz. Aynı deyimi verdiyseniz tek deyim öğrenmiş olmuyorlar mı

Tepki Skoru
0
her hafta bir deyim hepsine.Örneğin haftanın atasözü ya da deyimi dili tutulmak.bunu her çocuğa veriyorum öbür pazartesi başka deyime geçiyoruz.çok gülüyorlar komik oluyır:))

Tepki Skoru
0
TeŞekkÜrler hocam,gÜzel bİr fİkİr. Ben de en kisa zaman da denemeyİ dÜŞÜnÜyorum

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00