Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıfta ödülü mü cezayı mı daha çok kullandığınızı, kullandıgınız yöntemin hangisinin

Tepki Skoru
0
sevgili öğretmenlerim ödül ve ceza ile ilgili anket yapıyorum bunu bir ödevde kullanacağım.sizden sınıfta ödülü mü cezayı mı daha çok kullandığınızı, kullandıgınız yöntemin hangisinin sınıf yönetimini daha kolaylaştırdıgını  yazmanızı istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

Tepki Skoru
0
arkadaşım tabi sinirlendiğimiz anlar oluyor ama ben ödül ve teşvik etme olayını daha çok kullanıyorum. olumsuz davranışında yaptığın beni ve arkadaşlarını üzdü diyorum. olumlu davranışları olursa tüm sınıfın içinde söyleyerek onurlandırmaya çalışıyorum. ödül daha etkili bana göre

Tepki Skoru
0
evet çok bunaldığımız anlar oluyor ama cezayı bende pek tercih etmiyorum.cezayı hakeden çocuğu görmezlikten gelip istediğim işi yapan öğrencimi onure ediyorum.etkinliklerle ilgili malzemeleri dağıtmak (makas,yapıştırıcı,kağıt..) çok hoşlarına gidiyor.bunu da kullanıyorum ödül olarak.maddi ödülleri de tecih ediyorum.diğerleri de ödül almak için aynı işi yapıyor.eğer görmezlikten gelinmeyecek bir davranışsa sevdiği şeyden mahrum bırakıyorum. mesela bahçeye çıkmama,bilgisayara gitmeme(haftada bir saat bilgisyar dersi var),kek almama (okul her gün kek dağıtıyor)...v.s.ceza sözünü de fazla kullanmıyorum.pek çok çocuk zaten evden ceza sözüne alışkın olrak geliyor.ceza değil ödül daha etkili bence.

Tepki Skoru
0
öğretmenlerimmmmm :)teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.bu bilgilerden en iyi şekilde yararlanacağım

Tepki Skoru
0
Ben şahsen ceza kelimesini agzıma bile almıyorum.Dinlenme kelimesini kullanıyorum daha etkili oluyor. Kanepeye geçip dinlenmesini istiyorum. Tabiki çok zorda kalırsam ödül olarak sınıfta kral ve kraliçe seçiyorum. Olabilmek için çaba gösteriyorlar.

Tepki Skoru
0
ben de ödül kullanıyorum özaellikle de okulun başladığı ilk günlerde. fakat bişey konusunda hala treddütteyim. ödül çok işey yarıyor ama çocuğa sadece ödül verip yağtığı davranıkşın güzel olduğunu görmesi yeterli olmuyor.
yaptığı güzel davranışların ev yada arkadaş ilişkilerinde de yararlı olduğunu görmesi gerekiyor. aksi halde sadece ödül için güzel davranış sergileyebiliyor. bunun için de aile ile sürekli işbirliğği halinde omak gerekiyor.

Tepki Skoru
1
genelde ödül kullanıyorum. davranış elmalarım var onları boyuyorum. buna bayılıyorlar ve yarışıyorlar adeta. cezanın anlamını bilmeleri gerekiyor bence ama az kullanılmalı nedeni muhakkak bilinmeli yoksa kabullenmez ve düşmanınız olur. çocuklara bakarken şunu düşünmem yetiyor BEN ÇOCUĞUMUN BÖYLE BİR ÖĞRETMENİ OLMASINI İSTER MİYDİM? anahtar cümlem bu ....

Tepki Skoru
0
Açıkçası ben kesinlikle ödüllendirmeden yanayım.Ancak şu bir gerçek stajdan beri diğer meslektaşlarımın cezayada başvurduklarını biliyorum.Sınıf ortamında mevcut fazla olunca yönetimin zorlaştığı anlarda ceza yöntemine başvuruyorlardı.Maksat düzeni sağlamaksa ceza yöntemi çok etkili.Gözlemim bu ama ben bu yönteme tamamen karşıyım.Sebebide "Ceza" sınıf ortamındaki olmazsa olmaz bir unsuru " NEŞE " unsurunu tamamen yok ediyor.Benim öğrencilerim neşeli olmalı ve gülücükler saçmalı.Cezaya bu nedenle karşıyım.Ödüllendirme de ise sözlü ödüllendirme en benimsediğim yöntem.Bazen onlara istedikleri çizgi film karakteri şeklinde renkli rozetler çizip yakalarına yapıştırıyorum.Bun bayılıyorlar ve sizi takip edip dinliyorlar.Hepimizin içinde bir çocuk var.Bende içimdeki çocuğa soruyorum.Ödül mü Ceza mı...Kesinlikle Ödül Ödül Ödül diye coşkuyla bağırıyor o...

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar benim bugünlerde yaşadığım bi çatışma durumu var ben sınıfta demokratik ortam yartmak istiyorum ödül beraberinde ceza yıda getiriyor ama çocuklara açıklşadım bitti olmuyor ödülsüz olmuyıor ya kızıp susturmam gerekiyor etkinlik için yada ödül vermem ..ne yapmalıyım emel hocam övücü ve destekleyici cumlelerin işe yarayacağını söylemişti etkisi oldu..tecrübeli arkadaşlarım yardımınısı bekliorum şimdidedn teşekkürler...:)

Tepki Skoru
0
Tecrübesiz, daha ilk senesinde olan bir arkadaşınız olarak sizi çok iyi anladığımı ve hemen hemen aynı şeyleri yaşadığımı söylemek isterim Fezsin Örtmenim.

Tepki Skoru
0
teşekkürler ben 3.yılımdayım ama hala çözemdim bu durumu
nerde çalışıosunus?

Tepki Skoru
0
ben uslu duran arkadşlarına fızıksel olarak zarar vermeyen(bu sorun sınıfmda cok fazla)öğrencilerin yakalrına gun sonunda gülen yüz,yıldız vb renkli sekıller takıyorum.haftada birde küçük şekerler verıyorum.bu cok hoşlarına gıdıyor...

Tepki Skoru
0
çok yaramazlık yapanları yani sınıfın uyumunu bozanları kendi sandalyeme oturttup sen şimdi burda otur ve bizi izle ordan nasıl görünüyoruz diyorum sanırım bu eğitimde ara verme diye geçiyor. ve yıldız listemiz var kim güzel davranışlarda bulunursa yıldız atıyoruz isminin karşısına sonrada aylık hediyelerimiz oluyor bu çocuklara .. ama bazen insanı çıldırtan şeyler oluyor ve bağırıyorum beni üzüyorsun diye :)

Tepki Skoru
0
ben ödülü sıkca kullanıyorum ..
gectiğimiz dort ayda dort kez cezayı kullanmamışımdır.
ödül işimi çok kolaylaştırıyor.sınıfımda davranış bozukluğu olmuyor.birde ek olarak çocuklarla aramda sıkıca bir duygusal bağ kuruluyor.

Tepki Skoru
0
ödül olarak neleri kullanıyorsunuz arkdaşalr merak ettim,çünkü ödülün bi süre sonra şekli değiştirilmediğinde etkisi çabuk azalıyor..

Tepki Skoru
0
Ben de ödül olarak şeker kullanayım dedim ama çok kötü bişey oldu.
Çocuklara şeker vermiştim(bonbon olanlardan) Sınıf hakkında sohbet ediyorduk, eşyaların adlarını filan soruyordm çocuklara. İşte şeker yerlerken aynı anda büyük bir hata yapıp onlara soru sordum. Çocuklarımdan birinin boğazına şeker kaçmış, bir anda gözlerinden yaşlar boşandı, kızardı.- Allah'tan tüm olarak yemek borusuna kaçmış. Nefes borusuna kaçsaydı...
Şeker yerken dikkatli olmamız gerek ve bu esnada çocukları hiçbir şekilde konuşturmamak gerek.
Küçük bir nokta ama hatırlatmak istedim.

Tepki Skoru
0
ben çocuklara ödül olarak oyun saatlerini uzatıyorum
ama bazende çok koşup çocuklar hasta olabiliyorlar o yüzden kötü bişiy oldugunu anladım

Tepki Skoru
0
İkisinin de tartıldığı zmn terazideki ağırlıkları ayne bnce.Eğitimde cezanın da eyri var,ödülün de.Bn ceza olarak,yatığımzı etkinlikten mahrum bırakıyorum ve koridorda biryere duavra dönük şekilde oturmasın ıve yaptığ ıhatayı düşnümesini istiyorum.En az on dakika mutlaka tutuyorum.Zetn on dakika bitince yanıma geliyor ve bn de neler hissettiğini bütün sınıfa açıklattırıyorum.Bu şekilde birbirimzie karş ıempati kurmayı öğreniyoruz.Ödül olarak ise,her gün kız ve erkekelrdne kim usl udurduysa onlara çeşitli renkli yaldızlı çıakrtmalar hediye ediyorum ve onları yardımcım ilan ediyorum.böylece örğemtnein nası lbir durumda olduğun uda anlıyorlar...

Tepki Skoru
0
Ben de ödül olarak şeker kullanayım dedim ama çok kötü bişey oldu.
Çocuklara şeker vermiştim(bonbon olanlardan) Sınıf hakkında sohbet ediyorduk, eşyaların adlarını filan soruyordm çocuklara. İşte şeker yerlerken aynı anda büyük bir hata yapıp onlara soru sordum. Çocuklarımdan birinin boğazına şeker kaçmış, bir anda gözlerinden yaşlar boşandı, kızardı.- Allah'tan tüm olarak yemek borusuna kaçmış. Nefes borusuna kaçsaydı...
Şeker yerken dikkatli olmamız gerek ve bu esnada çocukları hiçbir şekilde konuşturmamak gerek.
Küçük bir nokta ama hatırlatmak istedim.
Aman Allah korumuş hocam...Evet bu hep aklıma geliyor ve ya küçük şekerlerden ya da yumuşak şekerlerden dağıtıyorum :)
Ayrıca ben mevcut grafiğimi tavşandan yaptım, güzel davranışta bulunanların tavşanlarının göbeklerine yıldız stecker yapıştırıyorum.Bazende eve giderken yanaklarına.Yanlış davranışta bulunan da doğru dinlenme köşesine gidiyor, yaptığı davranışı ve sonucunda ne gibi zararlar göreceğimizi düşünüyor.Hatasını kendi dile getirmiş oluyor.

Tepki Skoru
0
ikisini de kullanmamaya calsııyorum zaten ceza dıye bır kavram yok bende odul de cok nadır.bence dogru olan da bu. sureklı odullendırırsek cocuk yaptıgı her seyde beklentı ıcıne gırer. odulden zıyade bayram ve uzun tatıl donuslerınde cocuklara kucuk hedıyeler alıyorum.cocuk ıyıyse de kotuyse de benım ogrencım ıllakı her seyı mukemmel yapmasına gerek yok. dogru sekılde egıtım verıldıkten sonra zaten cocuk bunlara gerek duymaz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle