Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıfta küfür:(

Tepki Skoru
0
arkadaşlar çocuklarım sınıfta küfürlü konuşuyorlar ve buna engel olamıyorum.Birbirlerine kızdıklarında başlıyorlar bildiklerini saymaya:(
Söylediklerinin ne olduğunu bilmiyorlar fakat çevrede sürekli duyuyorlar anladığım kadarı ile bu yüzden gördüklerini de aynen yansıtıyorlar...ne yapabilirm sizcee?

ben sürekli olarak bunların güzel kelimeler olmadığını bu yüzden bu şekilde konuşmamaları gerektiğini söylüyorum ama ...

Tepki Skoru
0
bence aileleriyle gorus durumu anlat onlara da bi de ben cocuk egitimiyle ılgili bi kitapta okumustum cocuk boyle kufur edince sonme teknı adı verile bi yontem denıyodu aynanı karsısında cocuga sürekli kufur etmesini istiyodu ve gün geçtikce artık sürekli telefuz etti için cocuk için onemınnı yitiricenı soyluyodu umarım işine yarar sevgiler

Tepki Skoru
0
evet dediğin tekniği biliyorum,bıktırma da deniyor..Ama daha önce hiç kullanmadığım için ne kadar işe yarar bilemiyorum yani açıkcası ters tepki yapmabından korkuyorum..
Ama hatırlattığın için teşekkür ederim:)

Tepki Skoru
0
okuduğum kitapta çocuk küfürlü konuştuğunda sakın uyarmayın,bir daha duymayacağım gibi kelimeler kullanmayın.küfür ettiğinde duymazdan gelin.küfürlü konuştuğun zaman çok üzüldüğünüzü söyleyin diyordu.birde çocuk küfürlü konuşmadığı zamanlarda övün deniyordu.oğlum bir ara kötü sözler kullanıyordu.çok üzüldüğümü söyledim ve kötü söz kullanmadığı zaman onu övdüm ve bazen kötü sözlerini duymazdan geldim.çünkü dikkat çekmek içinde küfürlü konuşabiliyorlar.ben oğlumda başardım umarım sende başarırsın.

Tepki Skoru
0
velilerle görüşmüştüm ama sanırım bir kez daha görüşmemde fayda var..mehtap dediğini denememde yarar var..sınıfımın yaş grubu karma,az çocuk olsa da baş edemiyorum zaman zaman..dikkatim dağıldığı anda fırsat bilip biri otururken biri kalkıo..dedğim gibi söylediklerinin güzel olmadını söylediğimde küsüp eve gitmekle tehdit ediyorlar beni..
inşallah faydalı olurum onlar için...

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Bazan babaları ogullarına küfür öğretiyorlar.(Dayısıda olabilir)
İlkin iş ailede bitiyor.Ailede küfürlü konuşan abi veya baba olabilir.Aile ile öncelikle bir görüşün derim ben.Bazı kişilere göre küfür eden çocuk erkek olmuş oluyor :) bunla karşılaştım bazı yerlerde.

Tepki Skoru
0
selçuk bey haklısınz gerçekten..4. sınıf öğrtemeni(okulun sorunlarından biri küfür) veli ile konuştuğunu küfür için çocuğunu uyarması gerektiğini söylemiş veliye..velinin cevabı şöyle olmuş:Küfretsin küfretsin erkekliğini göstersin olmuş...çok şaşırmıştım...
Benim acileten velilerle toplantı yapmam lazım sanırım:(

Tepki Skoru
0
arkadaşım tabiki faydalı olursun.şu anda bizden yardım istemem bile çok güzel.bence öğrencilerin çok şanslı.yanlız sabırlı olman gerekebilir.sana kolay gelsin.

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim..karagöz arkadaşım mailini almadım..ama bir kez daha bakiiim

Tepki Skoru
0
Benim sınıfımda da küfür sorunu var.Veliler le görüştüm ama kabul etmek istemiyorlar.sokakta öğrenmiştir arkadaşından öğrenmiştir gibi bahaneler öne sürüyorlar.halbuki çocuk babsından öğrendiğini açıkça söylüyor.Şu an duymamazlıktan geliyorum.Bakalım Sonuç ne olacak.

Tepki Skoru
0
o da bişeymi benimkilerden biri - biz evde hiç konuşmayız arkadaşlarından da böle konuşan yok ,,nerden öğreniyo bu çocuk bunları demiştiiiiiii :))))))))) çok tüküren çocuklar için sürekli tükürtme tekniğini kullanıyoduuk bi arkadaş sürekli küfür ettirme şeklinde benzer bişey sölemiş bende de böle bir iki çocuk var şimdi konuşarak sölediklerinin doğru olmadığına ve nezaket sözcükleri kullanan çocukları överek çözüm arıyorum olmadı tükürtmeyi kullanmayı düşünüyorum. duymamazlıktan gelemek pek işe yaramıyo çünkü aa nasıl olsa ikaz etmeyolar bişey diyen yok demek ki doğru yoldayım diye düşünüp devam ediyo çocuk. fazla üstüne de gitmemek lazım bu sefer ilgi için kullanıyo. fakat bu çocuklar da genelde başka problemler oluyo çoğu zaman yani çocuk eğer kullandığı kelimelerin yanlış olduğunu bile bile devam ediyosa altta başka bişeyler arıyorum. mesela kardeş kıskançlığı eşittir dikkat çekme kendine güvensizlik , kendini bu yolla kanıtlama güçlü gösterme eğilimi gibi daha bu çok sey ... konu hakkın da daha deneyimli bilgili olan varsa paylaşırsa memnun olurum..tükürme işini düşünüyorum o teknik sürekli tükürenler de çok işe yarıyodu burda da yararmı acaba..

Tepki Skoru
0
hülya arkadaşım ben -bakalım yeni olarak beni Söylediklerin üzdü,arkadaşlarına sor bakalım yaqtığın doğru mu diye soruyorum..arkadaşlarına soruyor-onlardan da aynı şeklinde tepkiyi alınca kesio..kendilerine sebebini soruyorum neden güzel olmadığını yaptıklarının,sebepleri kendileri bulunca yavaş yavaş doğruyu öğreniyorlar(şimdilik öyle görünüyor)..ama dedğin gibi devam da ettirebiliyorlar eğer altında başka neden varsa...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle