Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıf içi sorunlarımız

Tepki Skoru
0
Sınıf içinde karşılaştığınız sorunları en çoktan en aza doğru sıralayabilir misiniz?

Not: Yazdıklarınız bir araştırmaya yön verecek.

Tepki Skoru
0
asla söz dinlemeyen bir, daha da kötüsü birkaç çocuk
tenefüssüz çalışma
sınıf mevcudu
sınıf mevcuduna bağlı olarak çocuk başına düşecek alanın küçük olması
materyallerin kısıtlı olması
her zaman yoğun olan(!), her şeye cevabı olan, idare ile sıkı bir bağı olan temizlik görevlisi

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim. ancak öğrencilerin yaptığı istenmeyen davranışlara ihtiyacım var. szin değindiğiniz konular da ayrı bir önem önem taşıyor tabi.

Tepki Skoru
0
o zaman şöyle diyeyim.
öncelikle etrafındaki tüm çocukları yönlendiren yaramaz bir çocuk.
hareket ve sözle(küfür) şiddet uygulayan çocuklar
serbest zaman etkinliğinde oyuncakları farklı ve kötü amaçlarla kullanan çocuk(fırlatma, arkadaşının canını yakma)
belirli gıdaları tüketmek istemeyen çocuk.

aklıma şimdilik gelenler bunlar. eğer bir anketiniz varsa veya şıklarınız o şekilde de yardımcı olabilirim. iyi çalışmalar.

Tepki Skoru
4
hocam mesela etkinliği yapmak istemeyen öğrenciler tam etkinlik yaparken yapmayıp diğerleri bitirince yapamaya kalkan ve bu süre zarfında diğer öğrenciler etkinliğini bitirdiği için sınıfta gezinmeye başlayan öğrenciler.etkinliği yarısına kadar yapıp sonrasını yırtıp atan öğrenci
çok inatçı olan bir öğrenci
oyunlara katılmayıp diğerlerinin dikkatini de dağıtan bir öğrenci daha aklıma gelirse yazarım hocam lütfen sizlerinde böyle problemleriniz varsa paylaşın bende merak ediyorum aslında :)

Tepki Skoru
3
bizim sınıftaki öğrenci sorunları : tüm etkinliklerde,etkinlik dışı herşeyle meşgul olanlar...müzik etkinliği esnasında,tam şarkının ortasında şevkle kendimi kaptırmışken,"öğretmenimmm,kırmızı balık göööölde şarkısını söylee" diyenler...ağzı bozuk olanlar...iştah problemini abartıp,sırf yemek yememek için bilerek (afedersiniz) istifra edenler...boyama çalışmalarında,pastel boyayla yaptırıyorsam,kuru boya isteyenler...ve kuru boyayla çalışma yapıyorsak,pastel isteyenler...hikaye anlatırken,"öğretmenim bugün taktığın yüzük çok güzelmiş ya da sen evli misin.vss.....diyenler... daha çok çıkar da,ilk etapta bunlar geldi aklıma :)

Tepki Skoru
4
tubacan hocam şu kuru boya ve pastel boya meselesine canı gönülden katılmaktayım size :))

Tepki Skoru
0
türkçe dil etkinlikleri sırasında bütün çocuklar pür dikkat dinlerken bir tanesi başlıyor ya rüyasını anlatıyor, ya benim giyisilerim hakkında yorum yapmaya başlıyor vb.
sanat etkinliği yaparken ben yapmak istemiyorum diye oturuyor sonra diğerlerini rahatsız ediyor ve diğerleri bitirmek üzereyken bende yapmak istiyorum diye tutturuyor
hangi boyayı kullanacaksak o boyası kayboluyor...

Tepki Skoru
0
:)ben yeni başlayan bir öğretmenim de...bu sorunlarımı sadece benim yaşamadığımı burda olsa da görmek mutlu etti beni:)

Tepki Skoru
4
aynen lyno hocam :) aynı sorunların yaşandığını bilmek mutlu ediyor insanı yoksa insan kedisinde bir problem arıyor öyle değil mi yani bende öyle olmuştu :)

Tepki Skoru
0
evet hocam haklısınız:)çok şükür ki yalnız değiliz:)artık bunu biliyorum ve daha iyi hissediyorum:)

Tepki Skoru
0
sizlere katılıyorum hocam hepimizde benzer problemler olduğunu bilmek rahatlatıyor insanı... birde oyun etkinliği sırasında oynamıcam diye kenarda oturuyolar ama orada kendi aralarında oynuyorlar oradakileri görenler bizde oynamak istemiyoruz diyorlar etkinlik falan kalmıyor:))

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar çok güzel noktalara değinmişsiniz. Hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Yazdığınız önerilere göre bir anket formu hazırlanacak sonra da bu formu yurtiçi ve yurt dışında uygulayacağız inş. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler. =)) Sınıf içi sorunlarınızın mümkün olduğunca aza inmesi dileğiyle :)

Tepki Skoru
0
öğretmenim anket sonuçlarını da bizlere bildirirseniz mutlu oluruz değil mi arkadaşlar:D

Tepki Skoru
3
gerçekten,aslında hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz :) ama birşey itiraf edeyim mi ? geçen gün çocukların çoğu hastaydı,sınıf mevcudu nerdeyse yarıya indi,tabii aynı oranda da sessizleştiler...herşeyi sakin sakin yaptılar.ama açıkçası hiç zevkli birgün geçirmedik,yani o sorunlar aslında sınıfı çok çok renklendiriyomuş :)

Tepki Skoru
0
Tabi öğretmen87 seve seve paylaşırım =)) Tubacan yazdıklarına katılıyorum. Hepsi sınıfın bir parçası. Gelmedikleri gün sınıf eksik kalıyor. Eksik bir resim gibi... :) Sevgiler... Bu arada başka davranış yazmak isteyen olursa mutlaka bekliyorum :)

Tepki Skoru
0
Kesinlikle renklendiriyor bazen komik durumlar bile ortaya çıkıyor ama asıl sinekten yağ çıkarırcasına sizi acımasızca eleştiren ve sıkıştıran veliler hemde siz çok çok fedakarca çalışıp o çocuklara emek vermişken. Benim bütün derdim çocukların işe yaramaz hasta ruhlu arızalı aileleri

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle