Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sevgili OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ:mesleğimizle ilgili güzel sözler buraya!!

Tepki Skoru
0
'ÇOCUKLARIMIZI DİKENLER VE OTLAR ARASINA SIKIŞIP KALMIŞ CILIZ ÇİÇEKLER OLMAKTAN ANAOKULLARIMIZ KURTARACAKTIR.DİKENLERİ VE ZARARLI OTLARI USTALIKLA AYIKLAYAN ANAOKULU ÖĞRETMENİNE İNSANLIK ÇOK ŞEY BORÇLU OLACAKTIR.'

yanlış hatırlamıyorsam MONTESSORİ'nin sözüydü...

Tepki Skoru
0
(M.Kemal Atatürk)
Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir.
Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.
Öğretmenler!.. Sarsılmaz imanla sizi izleyeceğiz ve karşılaştığınız bütün engelleri kaldıracağız. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.
Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en fedakar ve saygıdeğer insanlarıdır.
Öğretmenler bir milleti kurtaran en büyük unsurlardır.
Yeni nesil en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.
Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben, öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım zaferler, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir.

(Arif Hikmet Par)
Öğretmen, taze ruhları işleyen ustadır. Nesiller yaratır; ülkeler değil, gönüller fetheder.

(Rufini)
Öğretmen kandile benzer. Kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

(Socrates)
Dünyada her şeye bir değer biçilir. Ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Onun eseri hem her şeydir ve hem de hiçbir şeydir.

(Cenap Şahabettin)
Herkesi aydınlatmak isteyen öğretmenler, mum gibi erimeğe razı olmalıdır.

(T. J. Carruthers)
İyi bir öğretmen, kendini yavaş yavaş gereksiz yapabilen biridir.  

(Benjamin Franklin)
Dünyada işlenmesi güç üç şey vardır: Elmas, çelik, insan ruhu.  

(Hz.Ali)
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.

(Alman atasözü)
Öğretmen nasılsa sınıf da öyledir.

(Atasözü)
Heykeltıraş mermere ne ise, öğretmen de çocuğa odur.

(Diyojen)
Yeryüzünde öğretmenlikten başka onurlu bir meslek tanımıyorum.

RUFFINI
Öğretmen kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

Tepki Skoru
0
ÖĞRETMENİM

"Öğrenci gözüyle öğretmen" adlı

yarışmada birincilik ödülü alan yazı.

Ben bir öğretmen çocuğuyum. İlk öğretmenim de annemdir. Öbür çocuklar gibi okula başlarken yabancılık çektiğimi söyleyemem. Yaşamım okulda başlamıştı. Ancak okula başlamamla yeni bir sorun önüme çıktı. Annemi öbür çocuklarla paylaşmak zorunda kalmıştım. Evde benim üzerime kanat geren, bana bir çiçek gibi özen gösteren annem, okulda ve özellikle sınıfımızda bambaşka biri oluyor, tüm çocuklar onunmuş gibi onlara da aynı sevgiyi gösteriyordu.

Dahası, onların sorunlarını eve de getiriyor ve hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyordu. Bu benim kıskançlığımı arttırıyordu. Özellikle "Ümmü" ile çok ilgileniyordu. Bu siyah saçlı, siyah gözlü, tombul yanaklı köy çocuğu pek konuşkan değildi. Teneffüslerde oyunlara da katılmazdı. İçine kapanık, sessiz bir tipti. Annem teneffüslerde "Ümmü" ile oynardı. Ümmü'nün sorununa çözüm bulabilmek için ailesi ile sıkı bir ilişki kurmuştu. Bu çalışma kısa sürede meyvesini verdi.

Ümmü oyunlara bizim çağırmamızı beklemeden katılıyor, çalışmaları ile de kendini gösteriyordu. Annemin sevinci sonsuzdu. Bir ödül almışçasına "Ümmü'yü kazandım" diye seviniyordu. Fakat sevinci uzun sürmedi. Talihsiz bir olay Ümmü'nün yaşantısını alt üst etti.

Soğuk bir kış günü evde yalnız kalan Ümmü, sobayı yakmak istemiş fakat yakamamış. Bakmış ki olmuyor, kızgın odunların üzerine gaz dökmüş ve kibriti yakmış. İşte ne oldu ise o zaman olmuş, sobadan fırlayan alevler Ümmü'yü sarmış. Dumanları gören komşular eve koşmuşlar. Ümmü'yü yarı baygın halde kurtarmışlar, yangını da bastırmışlar.

Ev kurtuldu. Fakat Ümmü geçirdiği korku nedeniyle konuşamaz oldu. Gösterildiği doktorlar Ümmü'yü ancak bir şokun konuşturabileceğini söylemişler. Annem Ümmü'yü sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmadı. Sınıfa getiriyor, onunla yine ilgileniyordu.

Aradan iki ay geçti. Annem kalp çarpıntısı geçirerek derste rahatsızlandı. Rengi sararıyor, nefes almakta güçlük çekiyordu. Babam bir taksi getirdi, annemi bir battaniye içinde sarsmadan arabaya yerleştiriyorlardı ki; kekeleyen bir ses işitildi. "Öğretmenim ne olur iyi ol, seni çok seviyorum." Hepimizden önce annem tanıdı sesin sahibini. Ümmü'ydü bu.

Annem kapalı gözlerinin ardından sızan yaşlarla, "Ah ne güzel Tanrım. Ümmü de konuştu." dedi.

Ben de Başöğretmen Atatürk'ümün eğitim ordusunda öğretmen olacağım.

Ben de bilgisizliğin karanlığına ışık tutacağım. Yurdumun çocuklarına bilgiden taç öreceğim. Öğrencilerimin gönüllerinde yaşayacağım.
:4:

Tepki Skoru
0
derya senin paylaşımında çok güzel sağol.
inan gözlerim doldu okurken:(
:4::4::4:

Tepki Skoru
0
rica ederim..ne güzel ya aynen bnm de gözlerim doluyo..en doğru mesleği seçmişiz ne mutlu bize...tekkr sağol cnm

Tepki Skoru
0
Sanma ki çocuk küçük birşeydir
Belki de çocuk en büyük şeydir...

___J. J. ROUSSEAU___

Tepki Skoru
0
.
-Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.
-Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.
-Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.
-Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.
-Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.
-Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.