Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

SENE BAŞI VELİ TOPLANTISI

Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
17
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
çok sağol arkadaşım bende toplantı yapacağım düşünüyordum nasıl olacağını yardımcı oldun tekrar tşk
 
Katılım
14 Eyl 2009
Mesajlar
1
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
2008-2009ÖĞRETİM YILI


ANA SINIFI SENE BAŞI VELİ TOPLANTISI

TOPLANTI TUTANAĞI


TOPLANTI TARİHİ : 10/09/2008

TOPLANTI NO : 1
TOPLANTI YERİ : ANA SINIFI

TOPLANTI SAATİ : 11:30

TOPLANTIYA KATILANLAR : SİBEL DERDİYOK,VELİLER

GÜNDEMMADDELERİ

1. Okul öncesi eğitimin amaç ve programın özellikleri hakkında bilgi verilmesi
2. Çocukların gelişim özelliklerinin söylenerek bu doğrultuda sorumluluk verilmesinin öneminin vurgulanması
3.Sınıf annesi ve yardımcısı seçimi yapılması
4.Sınıf Telefon zincirinin oluşturulması ve işleyişi hakkında bilgi verilmesi
5. sınıf kuralları hakkında bilgi verilmesi
6..Beslenme saatleri ve listeleri hakkında bilgi verilmesi
7. Sınıf da kullanılacak malzemeler hakkında bilgi verilmesi
8. Aidatların zamanında yatırılmasının öneminin vurgulanması
9.Velilerden kullanmadıkları evcilik köşesinde kullanılacak eşyaların(çanta,şapka,mutfak önlüğü v.s) ve artık materyallerin istenmesi
10. Çocukların giriş-çıkış saatlerine uyulmasının görüşülmesi
11. Okul –Aile işbirliğinin öneminin vurgulanması,Aile Katılım Çalışmaları nın açıklanması
12.Veli görüş ve önerilerinin dinlenmesi
13.Dilek ve temenniler


.













2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM

VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı 10.09.2008 günü saat 11.30 da Anasınıfında başladı.
• Toplantıya okul öncesi eğitimin amaçlarından bahsedilerek başlandı.
Okul öncesi eğitimin amaç ve görevleri, Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçlarına ve Temel İlke¬lerine uygun olarak;
1. Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak;
2. Onları ilköğretime hazırlamak;
3. Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak;
4. Çocukların Türkçe yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.
Okul öncesi programlarının çocuk merkezli ve esnek olduğundan bahsedildi.Sınıf etkinlikleri hakkında bilgi verildi.Etkinliklerin,Serbest Zaman Faaliyetleri,Sanat Etkinlikleri,Oyun Etkinlikleri,Müzik Etkinlikleri,Türkçe Dil Etkinlikleri,Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmalarından oluştuğu söylendi ve içerikleri hakkında kısaca bilgi verildi.
• 6 yaş çocuklarının gelişim özelliklerini gösteren kağıtlar verilerek çocuklara bir takım sorumluluklar vermenin önemi üzerinde konuşuldu.
• Sınıf da okuma yazma çalışmalarında kullanılacak dergi ve kitaplar gösterilerek içerikler hakkında bilgi verildi.Velilerin soruları cevaplandı.Öğretmenlerin uygun buldukları derginin kullanılmasına karar verildi.
• Sınıf da her çocuğun kendine ait suluğu olacağı bu yüzden yakın zamanda suluk almaları gerektiği söylendi.
,Sınıf annesi ve yardımcı seçimi gönüllü veliler arasından oylama yapılarak seçildi.
,Telefon zincirinin önemli ve acil durumların kısa sürede tüm sınıfa duyurulması konusunda çok önemli olduğu vurgulanarak velilerden ulaşılabilecek telefon numaraları alınarak zincir oluşturuldu.
• Sınıf ve okul kuralları hatırlatıldı.Çocuklar gelmeyecekleri zaman sebebi ile öğretmene bildirilmesi gerektiği söylendi.Çocuklar hasta olduklarında diğer çocuklara bulaşmaması için iyileşene kadar okula göndermemeleri gerektiği söylendi.Sınıfa etkinlik sırasında,giriş ve çıkışlarda velilerin habersiz içeri girmemeleri gerektiği söylendi.Çocukların tırnak,saç,vücut temizliğine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.Aidatların 1 ile 20 si arasında verilmesi gerektiği hatırlatıldı.Çocukların psikolojilerini etkileyen evde herhangi bir durumun öğretmeniyle görüşülmesi gerektiği söylendi.
, Aylık beslenme listesi verildi.Beslenme saati olarak 10.00 olduğu söylendi.
• Aidatların zamanında yatırılmasının sınıf da ki ihtiyaçların karşılanması açısından önemli olduğu söylendi.Eksik olan evraklar dolduruldu.
• Velilere kullanmadıkları çanta,plastik eşya,ayakkabı,meslek kıyafetlerini çocukların evcilik köşesinde oynamaları için getirebilecekleri ayrıca sanat etkinliklerinde kullanmak üzere artık materyal dediğimiz(çeşitli kapaklar,yün ,kumaş parçaları,düğmeler v.s)malzemeleri biriktirerek getirebilecekleri söylendi.
• Velilere çocukların okulda giyecekleri kıyafetlerin rahat eşofman tarzında olduğu söylendi.Velilere boya v.s kullanımlarında üzerlerinin kirlenmemesi için bir baba önlüğü (babasının eski bir gömleğinin kollar kısaltılıp lastik takılarak önden arkaya doğru giyip kullanacak)hazırlamaları ve isim işlemeleri söylendi







Aylık beslenme listesi verildi.Beslenme saati olarak 10.00 olduğu söylendi.

Sınıf ve okul kuralları hatırlatıldı.Çocuklar gelmeyecekleri zaman sebebi ile öğretmene bildirilmesi gerektiği söylendi.Çocuklar hasta olduklarında diğer çocuklara bulaşmaması için iyileşene kadar okula göndermemeleri gerektiği söylendi.Sınıfa etkinlik sırasında,giriş ve çıkışlarda velilerin habersiz içeri girmemeleri gerektiği söylendi.Çocukların tırnak,saç,vücut temizliğine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.Aidatların 1 ile 20 si arasında verilmesi gerektiği hatırlatıldı.Çocukların psikolojilerini etkileyen evde herhangi bir durumun öğretmeniyle görüşülmesi gerektiği söylendi.
• Okul aile işbirliğinin çocukların gelişimlerindeki önemi üzerinde konuşuldu.Sınıf da öğrenilenlerin ve söylenenlerin evde de uygulanması gerektiği , çocuklarıyla ilgili her türlü sorunla ilgili öğretmeniyle konuşabilecekleri söylendi ve Aile katılım çalışmalarında yapabilecekleri hakkında bilgi verildi,daha sonra bunun ile ilgili takvim hazırlanacağı ve sınıf annelerine ne zaman ve nasıl katılım yapmak istediklerini yazdırabilecekleri söylendi.
• Velilerin görüşleri önerileri dinlendi..Velilere katılımlarından dolayı teşekkür edilerek toplantıya son verildi.
,Dilek ve temenniler ile toplantıya son verildi[/QUOTE]
 
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
139
Tepki Skoru
0
Puanları
16
Yaş
47
çok teşekkürler. İnanın çok faydası olacak.........
 
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
48
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
44
Yemek listesine ne yazıyorsunuz? (Öğlenciler için...)
 
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
58
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
36
paylaşım için teşşekkürler hocam, ben yeni atandım eylülde, 3 gün sonra bi veli toplantısı yapacağım, böyle bi tutanak tutulacağından haberim yoktu

saolun :D
 

su2

Katılım
14 May 2006
Mesajlar
240
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
44
aynı benim yayınladığıma benziyo ifadelerde aynı sanki
 
Katılım
28 Eyl 2009
Mesajlar
15
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
40
yrn ilk günümmmm çok heyecanlıyım...... benden önce bir öğretmen vardı çocuklar ona alışmıştı......umarım zorlanmaaammmm
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst