sta ğretici atama sul v esaslarında ;
not:İlinizde ikâmet etmediği halde, görev almak üzere başvuruda bulunan kadrosuz usta öğretici adayları da ibraz edecekleri belgelere göre yukarıdaki tabloda belirtilen öncelik sıralamasına tabi tutulur.
Eğitim Seminerine Tabi Tutulmadan Doğrudan Görevlendirilebilecek Olanlar :
Aşağıda belirtilen adaylar eğitim seminerine tabi tutulmadan görevlendirme tablosundaki
öncelik sıralamasına göre görevlendirilirler.
a)Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunu olup, yüksek lisans belgesi/diploması olanlar,
b)Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü lisans mezunları (Müracaat eden lisans mezunlarının sayısı il milli eğitim müdürlüğüne verilen kontenjandan fazla olması halinde, öncelik sıralaması adayların KPSS’den aldıkları puan üstünlüğüne göre yapılır),
c)Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü ön lisans mezunları
d)Meslek Yüksek Okullarının Çocuk Gelişimi Bölümü ön lisans mezunları,
e)Geçtiğimiz yıllarda kadrosuz usta öğretici olarak başarılı görev yapanlar (Kadrosuz usta öğreticilerin çalıştıkları her eğitim-öğretim yılı için denetimi yapan ilköğretim müfettişi, okul müdürü ve koordinatör müdürler tarafından düzenlenen değerlendirme raporlarında başarılı sayılanlardan sürekli görev alanlara öncelik tanınır),
diyor. sende daha önce başarılı olarak görev yaptğın için sertifikanın pekte anlamı yok. olsa bile 2 ylda 1 yeniden seminere katılman gerekiyor.