Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Rehabilitasyon merkezi ve biz?

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Anezalke teşekkürler.Buldugunuz il neresidir ?

Tepki Skoru
0
Selam benim arkadaşım muğla-ortaca'da 950 YTL maaş alıyor ama çok yorucu olduğunu söylüyor.Daha işe başlar başlamaz en ağır öğrencileri vermişler, çok sıkıntı çektiğini ifade ediyor.Bana da konya'da teklif geldi 1300 YTL önerdiler ama bu konu hakkında yeterli bilgim olmadığı için kabul etmedim.Çünkü biz bu eğitimi yeterince almadık.Bu kurumlarda imza yetkimiz kullanılıyor.Bu da bence etik değil ancak kendini yetiştiren idealist insanlar için hem maddi hem manevi yönden iyi olabilir !?

Tepki Skoru
0
Selçuk bey, ben izmirdeyim ve düşünüyorsanız eğer şu anda izmir bölgesinde
çok açık var. Kuruluşlar sürekli ilan veriyor o.ö.ö aranıyor diye. Üstelik buralarda ilçelerde de özel eğitim kuruluşları oldukça fazla, burda bu alanda rahatlıkla iş bulabilirsiniz. Ücretlerde gayet uygun bence.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Teşekkür ederim anezalka.
Bu sene Rehabilitasyon merkezleri yana yana "okul öncesi öğretmenliği mezunlarını" arıyor.
-Sebebi nedir?
-Okul Öncesi Öğretmeni burada ne eğitimi veriyor???
-Okul Öncesi Öğretmeni ne kadar maaş alıyor?
-Verilen eğitim hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız

Tepki Skoru
0
sebebi daha öncede dediğim gibi imza yetkisine artık sahip olunması. Ama yinede en doğru bilgi işverenden alınır, Forumda da çoğu kişinin bu konuya yabancı olduğunu görüyorum, merkezlerden en doğru bilgiyi alıcaksınızdır, ki bu merkezler sizi seminerlerle yetştirmeyi amaçlıyorlar, yani tek hedef imzayı kullanmak değil. Bu alandaki açığı düşünürsek arkadaşlar gerçekten ihtiyaç çok fazla, kendimizi yetiştirebiliriz ve severk yaparsanız hiç de zor değil.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Sorun verilen eğitimle ilgili.Bir okul öncesi öğretmeninin üniversitede aldığı bilgileri düşünürsek vereceği eğitim nasıl bir eğitim olmalı.Ne gibi bir eğitim veriliyor.Okul öncesi öğretmenleri işitme engellilere girebiliyor mu yada sadece zihinsel engellilere mi giriyor.Bunun gibi bir çok sorun ne yazıkki cevap bulamıyor.O yüzden okul öncesi öğretmenleri tam anlamı ile anlamış değiller bana göre.

Tepki Skoru
0
down sendromlulara ya da otistiklere giriyorlar genelde, görme engelliler ya da işitme engellileri yapmamız mümkün değil zaten. Onlar apayrı özel bir eğitim istiyor. O.ö.ö nin onlarla iletişim kurması çok zor, ilk başta hangi grupla ya da bireyle çalışacaksanız, onların özellikleri hakkında bilgilendiriliyorsunuz, zaten bireysel yaklaşım yönü çok ağır basan bir eğitim bu. Onun ihtiyaçları doğrultusunda ne kadarını kazanabilir sorusundan hareket ederek bireysel programlar oluşturuyorsunuz, tabi bunları yaparken kurumdaki diğer uzmanların tespitlerinden de yardım alıyorsunuz.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yaptığım bir yanlışı düzeltmek istiyorum. O.ö.ö i işitme ve görme engellilere de giriyorlar mış, ben bu alanda çalışan arkadaşlarım yukarıda söylediğim gruba girdiği için yanılgıya düştüm. Aşağıda zorunlu personelin listesini veriyorum.

e) Otistik bireylerin eğitimi için zorunlu personel;

1. Özel eğitim sınıf öğretmeni,
2. Rehber öğretmen veya psikolog,
3. Okul öncesi öğretmeni/ Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni veya uzmanı,

f) İşitme engelli bireylerin eğitimi için zorunlu personel;

g) Bedensel engellilerin eğitimi için zorunlu personel;

3. Fizyoterapist,
4. Okul öncesi öğretmeni/ Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni veya uzmanı,

h) Görme engelli bireylerin eğitimi için zorunlu personel;

i) Zorunlu olmayıp isteğe bağlı personel;

1. Branş öğretmenleri (müzik, resim, beden eğitimi, iş ve teknik eğitimi),
2. Uzman ve usta öğretici,
3. Odyolog veya eğitim odyoloğu,
4. İşitme-konuşma terapisti,
5. Okul öncesi eğitimi öğretmeni,
6. Fizyoterapist

görevlendirilir

Tepki Skoru
0
Okul Öncesi Öğretmeni

Okul Öncesi öğretmeni, okul öncesi öğretmenliği alanında öğrenim görmüş olup aşağıdaki görev, yetki ve sorumlulukları yerine getirir.

a) Özürlü bireyin akademik becerilerini değerlendirmek,

b) Mesleği ile ilgili mesleki teknik ve yöntemleri kullanarak, program hazırlamak ve uygulamak,

c) Özürlü bireylerin akademik becerilerini takip ederek kaydetmek,

d) Kaynaştırma programlarında yer almak, uygulamaya katılmak,

e) Eğitim programlarının aile ortamında uygulamasına yönelik olarak aile bireylerine rehberlik yapmak,

f) Personelin hizmet içi eğitim programlarının hazırlamasında ve uygulamasında görev almak.

bunlar en azından özel eğitim kuruluşunda o.ö.ö nin neler yapacağı konusunda bir fikir verir umarım.

Tepki Skoru
0
Sene başında bu rehabilitasyon merkezlerinde iş arama konusunda bende gayet ciddi bir araştırma işine girmiştim.Hatta bir sitesi var ordan cv felan dolduruyorsun seni ihtiyaca göre arıyorlar şartları felan konuşuyorsun.Ne teklifler geldi bana anlatamam.Özellikle doğu illerindeki rehabilitasyon merkezlerinden çok talep oldu.Çok ilginçtir;bir tanesinin sahibi gel hocam uçak biletin benden,3aylık peşin maaş,aylık 2 milyar maaş,burda oturcagın ev baya bi fırsat sundu anlayacagınız.Ama duydumki doğru dürüst maaş vermiyorlarmış ve her işi yaptırıyorlarmış.Genelleme yapmak olmaz tabikide.Ankarada bir arkadaşım çalışıyordu.İşten öylesine bıkmıştıki çıkana kadar neler çekti.

Tepki Skoru
0
tam zamanlı çalışanlar 1500 civarı alıyorlar. daha fazla maaş alan duymadım ben. tabi bu tam zamanlı bazı kurumlarda 5 gün bazılarında 6 gün.

Tepki Skoru
0
arkadaslar 10 aydır rehabılıtasyon merkezınde çalışıyorum fakat üniversitedeydken 3 yıl sıkı araştırma yaptım.kpss bıle gırmedım küçük adımlar programına katıldım bu haftada dil ve konuşma bozuklukları kongresıne katılcam.alanda çocuk gelişimciler bizi istemıyorlar nedense onlar kendılerını daha üstün görüp okul öncesi mezunları piyasayı düşürüyor dıyorlar.evet gerçekten çok düşük fıyata çalışan arkadaslar var gerçi birisi de ben ben 900 çalışıyorum haftada 45 seans.ama benım amacım okul açmak ve bıraz daha işin iç kısmını öğrenmekti.ne kadar çok kendını gelişitirir ispatlarsan okadar çok fazla alıyorsun maddı doyum yıllar geçtıkçe artacaktır.manevı olarakta bu tamamen kişinin kendısıyle alakalı.grup eğitimlerine daha çok yoğunlaşıyorsunuz.müzıklı oyunlar,etkınlıkler,aıle programları,işitme,görme engelli öğrencılerın bıreysel eğitimine gırmıyoruz,diğer gruplarda paylaşım oluyor merkezın ihtıyacına ve öğretmenım performansına göre yanı.yapılmayacak iş değil arkadaşlar nice özel eğitim öğretmenlerı var malesef işini hakkıyla yapmıyor bu yüzden eğitim önemlı ama bıraz da vıcdan işi...

Tepki Skoru
0
mrb arkadaşlar
ben şu an rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum
hem bireysel hem grup derslerine giriyorum. ayda 4 saat grup 1 öğrenciye d e ayda 6 saat bireysele giriyorum. zihinsel engelliler öğretmeni bir öğrenciye 3 saat giriyorsa ben 2 saat giriyorum ama okulöncesi yaş grubuna ben 3 saat zihinsel engelliler öğretmeni 2 saat giriyor. dönüşümlü yani.

Tepki Skoru
0
ben antalyada bir sene çalıştım imza yetkiniz olduğu için bireysel çalışıyorsunuz ama belirli günlerde grup etkinliklerine katılıyorsunuz ama gerçekten büyük keyif alıyorsunuz

Tepki Skoru
0
peki haftada kaç saat derse girme zorunluluğu var okulöncesi öğretmeninin biliginiz var mı ben 40 saat giriyorum ama 20 diye duydum doğru mu merak ediyorum

Tepki Skoru
0
merhaba ben o.ö.e mezunuyum özel egıtım okulunda calısıyorum haftalık 30 saat ımza atıyorum bıreysel derse gırıyorum ve 0-6 yas cocuklarla calısıyorum 1 200 maas alıyorum sımdılık ... bılmem yardımcı olabıldım mı ?

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle