- Tepki Skoru
- 0
reggio emilia sunum dosyası
.
.
Ekli dosyalar
-
998.6 KB Görüntüleme: 569
Açıklaman için teşekkür ederim.Ancak bu tür eğitim programlarının(montessöri-reggio emilia..vb)Türkiye'nin eğitim sistemi ve şartlarına pek uygun olmadığını düşünüyorum.Okul öncesi eğitimin bile daha yeni yeni zorunlu hale geldiğini düşünürsek ve çocukların gelişim ve aile yapılarını da ele alırsak Türkiye'de tam anlamıyla uygulanabilmesi için epey yol katetmek gerekiyor.Gerekli şartlar sağlandığında gerçekten yararlı olacağını düşündüğüm bi eğitim modeli.hocam bu konu haKKInda inanılmaz bir araştırma yaptım izmir de mesela sadece tek bir anaokulu bunu uyguluyor ancak materyal ve sınıf konumu bakımından değil sadece düşünce bazında uygulanabiliyor ancak high scoop ve montesery gibi yaklaşımlar çok yaygın olarak kullanılıyor ayrıca bizim günlük planımızada uymaması gibi bir problem yok öğretmen onu alabildiği her etkinlikte uygulayabiliyor
kimi anaokulların da reggio emilia günleri high scoop günleri vs günleri düzenliyor ve bu günlerde sadece bu yaklaşımların içeriği işleniyor okullarda ama sınıf konumu bakımından bunu uydurmak cok zor iş bunu ancak reggio emilia yaklaşımıyla kurulan bir okulda bulmak mümkün buda yurt dışındaki okullarda mevcut