Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Polis haftası..

Tepki Skoru
0
günaydın şekerlerr...

haftaya ki günlük plan konum polis haftası..değişikk,orjinal fikirlere ihtiyacım varr..neler yapabilirimm...sanat etkinliği,türkçe dil etkinliği vs. diğerleri..

benim aklıma klasik polis yapma fikrinden başka bişi gelmiyor:(:(yardım elinizi bekliyorumm:D:D:D
teşekkür ederimm..sevgilerr..

Tepki Skoru
0
teşekkürr ederimm meltemm öğretmenimm...

yok muu başkaa fikrii gelenn???yardım istiyorum arkadaşlar..
teşekkür ederimm...

Tepki Skoru
0
yakın bi karakola ziyarete gidebilirsiniz...yada bir polisi sınıfa davet edebilirsin...
drama olarak trafik polisi draması yaptırabilirsin...bir iki çocuk polis olur diğerleride araba geliş gidişleri yönlendirirler...
her çocuktan birer sayfa polisleri anlatan resimler çizmelerini isteyip alt kısımlarına ne anlatmak istediklerini yazıp onu kitap haline getirebilirsin...
şimdilik aklıma gelenler bunlar...

Tepki Skoru
0
0_beste_0' Alıntı:
yakın bi karakola ziyarete gidebilirsiniz...yada bir polisi sınıfa davet edebilirsin...
drama olarak trafik polisi draması yaptırabilirsin...bir iki çocuk polis olur diğerleride araba geliş gidişleri yönlendirirler...
her çocuktan birer sayfa polisleri anlatan resimler çizmelerini isteyip alt kısımlarına ne anlatmak istediklerini yazıp onu kitap haline getirebilirsin...
şimdilik aklıma gelenler bunlar...
sadece stajer olduğum için gezi planını uygulayamayabilirimm:(:(ama kitap fikri olabilirr..güzell bir çalışma çıkacaktırr...teşekkür ederimm meryemcimm ilginn içinn...

Tepki Skoru
0

arkadaşlar bu resim daha önce verilmişti ama renkliydi.nanelimon öğretmenim sağolsun yardımcı oldu bana ve renklerini sildi.(teşekkür ediyorum kendisine birkez daha)şimdi bunu çocuklarla boyayıp,kesip rulolara yapıştırıcazz..sonra yaptığımız polis amcalarla ne yapabilirz?onları nasıl kullanabilirizz??nasıl bir çalışma yapabiliriz ki hepsini bir arada kullanalımm ve çalışmamız proje olsunn...

fikri gelen??
teşekkür ederimm...

Tepki Skoru
0
meltemyn' Alıntı:
canım ben geçen yıl aynı bu örneği yapmıştım. rulodan polis yani. sonra bir apartman yaptım kutulardan. apartmana bir merdiven dayadım. merdivenden inen bir hırsız figürü yaptım, merdivene yapıştırdık. gözünde siyah bant, sırtında çuval vardı hatta. aşağıda merdiven başındada bu rulodan yaptığımız polis vardı.
bir diğer projede trafik projesiydi. yolda taşıtlar, trafik ışıkları vardı. bir kavşaktada trafik polisi duruyordu.
keşke fotoğrafları olsaydı elimde, çekmemiştim. ama bu hırsız yakalayan polis çok hoş olmuştu.

çokk teşekkürr ederimm..hırsız olayın sevdimm..çokk güzell olmuşturr eminimm..deniycemm..yardımlarınn içinn
çokk teşekkür ederimm meltem öğretmenimm...sende olmasann...

Tepki Skoru
0
kartondan polis şapkası yapabilirsin. geçen yıl yaptırmıştım çok hoşlarına gitti

Tepki Skoru
0
GÜNLÜK PLÂN

HEDEFLER VE KAZANILMASI BEKLENEN DAVRANIŞLAR

PSİKOMOTOR ALAN
HEDEF 1. Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme
K. B. D. 3. Sözel yönergelere uygun olarak yürüme ( yavaş, hızlı, taklit yürüyüşleri vb.)
HEDEF 3. El ve göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilme
K. B. D. 5. Küçük kas becerilerini gerektiren bazı araçları kullanma (öz bakım, ev işleri, okuldaki etkinlikler vb.)
K. B. D. 6. Değişik araçlar kullanarak şekiller çizme

SOSYAL - DUYGUSAL ALAN
HEDEF 6. Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme
K. B. D. 6. Grup etkinliklerinde grubun görüş ve amaçlarını benimsediğini gösterme
K. B. D. 8. Alınan kararlara bağlı kalma
HEDEF 11. Estetik özellikler taşıyan özgün ürünler oluşturabilme
K. B. D. 3. Resim, el işi vb. sanat etkinliklerinde özgün ürünler yapma
K. B. D. 4. Özgün bir şiir, öykü vb. söyleme

BİLİŞSEL ALAN VE DİL ALANI
HEDEF 2. Verilen nesne, durum, olay, sayı ya da sözcükleri hatırlayabilme
K. B. D. 1. Bir bütünlük içinde yer alan olay, nesne ya da öğeleri söyleme
HEDEF 4. Verilen nesne, olay ya da varlıkları çeşitli özelliklerine göre gruplayabilme
K. B. D. 6. Verilen nesneleri kullanım amaçlarına göre gruplama

ÖZBAKIM BECERİLERİ
HEDEF 2. Dengeli beslenme ile ilgili davranışları gösterebilme
K. B. D. 1. Verilen yiyecekleri ayırım yapmadan yeme

SEÇİLEN KONULAR
• Trafik polisini tanıyalım.
• Trafik kurallarını öğrenelim.
• Trafik lâmbası oluşturalım.

EĞİTİM DURUMU
SERBEST ZAMAN - SANAT ETKİNLİĞİ
Öğretmen çocukları güler yüzle ve elinde renkli fon kartonlarından yapılmış bir trafik lâmbası ile karşılar. Çocuklar sınıf kapısına geldiklerinde “Sabahları sınıfımıza geldiğimizde öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza ne
söylememiz gerekir?” der. Çocuklara yapmaları gereken şeyi hatırlatır. Çocuklar “günaydın” dediklerinde yeşil ışığı göstererek “ Geçebilirsiniz.” der. Çocukların hâl ve hatırlarını sorduktan sonra, taşıt köşesine astığı trafik polisinin resmini göstererek “Bu resim kime ait ve bu kişi ne iş yapıyor?” diye sorar. Çocuklarla trafik polisinin görev ve sorumlulukları hakkında kısa bir sohbet yapar. Ardından çocuklara oynamak istedikleri köşeleri sorar. Çocuklar seçimlerini yaptıktan sonra, köşelerde oynarlar. Öğretmen zaman zaman çocuklara kuralları hatırlatır. Süre bitiminde düdük çalar, toplanmalarını söyler ve çocuklara rehberlik eder.
Öğretmen çocukları etkinlik masasına alır. El işi kâğıtlarından ve ilâç kutularından trafik lâmbası yapılır.

TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ
Öğretmen çocukların “u” şeklinde oturmalarını sağlar. Sonra, trafik kuralları hakkında soru- cevap şeklinde sohbet edilir. “Nerelerde oyun oynamalıyız? Karşıdan karşıya geçerken nelere dikkat etmeliyiz? Taşıtların içinde, hangi kurallara uymalıyız” diye sorular sorar. Çocuklar cevap verdikten sonra; “Çocuklar, oyunlarımız parklarda veya bahçelerde oynamalıyız. Buralar bizim için daha güvenli. Yolda kaldırımda yürüyelim. Karşıdan karşıya geçerken, önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakıp, taşıt gelmediğinden iyice emin olduktan sonra, karşıya geçelim. Arabada arka koltuğa oturalım ve emniyet kemerimizi bağlayalım. Araçların camından dışarı sarkmayalım. Her zaman trafik kurallarına uyalım.” şeklinde açıklama yapar. Ardından “Tren” adlı parmak oyununu çocuklarla birlikte oynarlar.
Tren
• Çuf…çuf…çuf… (İki el üst üste konarak, öne ve arkaya hareket ettirilir.)
• Tren geçiyor (Parmaklar dirseğe konur ve aşağıya doğru indirilir.)
• Yokuştan aşağı iniyor.
• Çuhh..çuhh…çuh
• Tren geriye dönüyor, yukarıya çıkıyor. (Parmaklar dirseğe doğru süratle çıkarılır.)
Öğretmen çocuklara polis, çocuk kuklaları vererek, kukla sahnesinde özgün hikâye anlatmalarına fırsat verir. Daha sonra, çocukların anlattıkları hikâyeler hakkında sohbet edilir.

MÜZİK ETKİNLİĞİ
Öğretmen çocukları beşerli gruplara ayırır. “Ambülâns” adlı şarkı söylenir. Çocuklar şarkının sözlerine göre hareket ederler.
Ambülâns
Beş yeşil taksi yoldan geçiyor,
İçlerinden biri, geri çekiliyor,
Ambülânsa yol veriyor.
Dört yeşil taksi yoldan geçiyor.
Ambülânsa yol veriyor.
Üç yeşil taksi yoldan geçiyor,
Ambülânsa yol veriyor.
İki yeşil taksi yoldan geçiyor,
İçlerinden biri, geri çekiliyor
Ambülânsa yol veriyor.
Bir yeşil taksi yolda gidiyor.
O da hemen geri çekiliyor
Ambülânsa yol veriyor.

OYUN ETKİNLİĞİ / OKUMA – YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Öğretmen “Trafik oyunu” oynamaları için, çocukları oyun salonuna götürür. Oyun salonuna dört yolun birleştiği bir kavşak çizilir. Dört yol kavşağının ortasına “trafik polisi kürsüsü” (Sandalye olabilir.) koyar.
Bir çocuğu trafik polisi seçer ve eline düdük verir, başına şapka takar. Trafik polisi olan çocuk kürsüde durur. Görevi her taraftan gelen araçlara “dur- geç” işareti vermektir. Öğretmen diğer çocukları ikişerli guruplara ayırır. Çocuklar arka arkaya durur. Bir çocuk, şoför; diğeri de yolcu olur. Öğretmen; gurupları, yola eşit şekilde yerleştirir. Öğretmen oyunu başlatınca, her sürücü, yolcusuyla birlikte, araba sürer gibi, kendi yolu içinde yürümeğe başlar. Karşı yola ya da sağdaki, soldaki yollara gidebilir. Sürücülerden biri sağa dönmek isterse, sağ eliyle sağ yönünü gösterir. İleri gitmek isterse sağ elini ileri doğru uzatarak yol ister. Trafik polisi, sürücülerin bu işaretlerine bakarak, onlara yol verir ya da durup beklemelerini ister. Sürücüler, trafik polisinin işaretlerine uyarlar. Geç dendiği zaman geçerler, dur dendiği zaman durup beklerler. Trafik polisi, işaretlere uymayan sürücüleri oyundan çıkarır. Oyuna, çocukların ilgi ve isteğine göre devam edilir. Ardından çalışma kitabından “Elif Öğretmen trafik polisi olmuş.” konulu etkinlik sayfası çalışılır.

FEN VE DOĞA ÇALIŞMALARI
Öğretmen çocukları masanın etrafına toplar. Masanın üzerindeki malzemeleri teker teker göstererek (mum, kibrit, kalem, cam parçası) ne olduklarını sorar. Öğretmen mumu yakar ve camın bir kısmına damlatır. Mumlu bölümün ortası sivri bir şeyle (kalem ucu, ataç vb.) kazınır, içine bir damla su konur. Suyun altından yazılara ya da küçük eşyalara bakılır. Çocuklara cisimleri nasıl gördükleri sorulur. Gerçek boyutunda mı, yoksa daha büyük mü göründüğüne dikkat etmeleri istenir.

Tepki Skoru
0
çokk teşekkürr ederimm gönülcümm..süpersinn...emeğine sağlıkk şekercimmm...

polis şapkası fikrii içinn teşekkür ederimm fundacımm..

Tepki Skoru
0
arkadaşlar kartondan polis şapkasını nasıl yaptınız:( bende yaptırmak istiyorum.ama aklıma gelmiyor..Yardımcı olursanız sevinirim.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben trafikle ilgili serbest zaman etkinliği ne yaptırabilirim yardımcı olursanız sevinirm

Tepki Skoru
0
meltem paylaşımın için teşekkür ederim ama sanırım polis kuklada eksikler var birde tam boyutmu?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben aranıza bugün katıldım mümkünse polis şapkası kalıbına benimde ihtiyacım var gönderirseniz :36_7_8:böyle sevinirim

Tepki Skoru
0
polis şapkası gönderecek arkadaşım nerede kaldınız? gün bitiyor.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle