Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Orfffff müzikleri

Tepki Skoru
0
11 yeni adım dansının daha canlı ses çekimi

http://7renkakademi.net/dosya/dosyalar/fa801c85e375ae0217b90c48b5a0a8f9.rar

Bu arad dansın ne şekilde olduğunu ayhabi yazmış. Fakat çocuklar çoğunlukla buna ayak uyduramıyor. Çok fazla sıralı ve kurallı olduğu için çocukları zorlar.

Ama bu bir ritm çalışmasıdır aynı zamanda. Ayhabi hoca yazarken atlamış onuda eklemek isterim;

Müzik girişi yapıldığında bilmiyorum slav danslarını biliyor musunuz, eller belde bir ayak bir ayak olduğu yerde öne geriye hareket ettriliyor. Tahta ksilafon sesinin başladığı yerde diyelim ki ilk harekette çocuk ayağını öne mi uzattı orada ayağının bilekten oynatacak müzik ritmine göre. Sonra diğer ayak oynatılır. İlk gbir ksilafon var. İlk sol ayak öyle oynadıysa, ikinci kısımda önce sol ayak sonra sağ ayak yine bilekten sallanarak şarkıya vücudla ritm tutuluyor. Bu kısımları çok önemli ve as eğlenceli olan bölümler. Aynı şekilde el bilekleride kullanılırken buna dikkat edilmeli. Bununla ilgili facebookta bir orff grubu var. Oradanda detaylı bilgi alabilirsiniz. Orff hocalarından oluşan bir grup.

Tepki Skoru
0
bu yedi adım dansına ben de şöyle bir ek yapayım..
ben de bu dansı yaptırırken, çocukların hızlı tepki verememelerine şöyle bir çözüm buldum..elele tutuşup ,çember olup yana döndürmüyorum, yerlerinde ,elleri bellerinde sağa sola sallanarak, sinyal sesi gibi gelen uzun sesi bekliyorlar..arada olan 3 el çırpışını yapıyorlar, ama müzik hızlandığında kendi çevrelerinde döndürmüyorum-zira düşüyorlar::))-onun yerine ellerini sallıyorlar..
bu dansı herhangi bir etkinlik öncesi, tüm sınıfa yaptırmanızı öneririm..
bütün fazla enerjiyi bir anda atıp, etkinlikte vermek istediğiniz şeylere dikkatlerini yöneltebiliyorlar sonrasında...

Tepki Skoru
0
Teşekkürler hayatım... bana vermemiştin (şaka...şaka...) bende burdan aldım :)
Güzelmiş gerçekten....

Tepki Skoru
0
kız kardeşim günlerdir bunu arıyordu
çok sevinecek teşekkürler

Tepki Skoru
0
cok hos ılgımı cektı ben bılmıyodum burda bırbırımızden cok sey ogrenıyoruz sımdı de cok merak ettım arastıracagım:)

Tepki Skoru
1
Orff tekniği gerçekten cok güzel. ama elimizde kaynak olsa daha güzel olur kaynak konusunda sıkıntı var

Tepki Skoru
0
arkadaşlar orff müziklerinden 784924108bb347a9142d114d30aa78b4 kodlu olan 5 a işte domates olan parcanın sesi cok boguk bu parcanın daha güzel sesi olan elinde bulunan varmı cok gerekli yıl sonu için lazım sayın adminler yardımcı olursanız cok seviniriz şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
bende yüklüyorum kaydediyorum ancak açılmıyor sorun ne olabilir ben müzik öğretmeniyim ve kesinlikle bu paylaşımınıza ihtiyacım var.yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Tepki Skoru
0
paylaşım için teşekkürler hocam ellerinize emeğinize sağlık...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle