Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okuma yazmaya hazırlıkta ses(harf) veriyor musunuz?

Tepki Skoru
0
Harfleri seslendirmeden, sadece el alışkanlığı olsun diye el yazısı ile yazımını veriyor musunuz? Yoksa vermiyor musunuz? Kimileri 1. sınıfa hazırlık olur seneye kolaylık sağlar diye veriyor, kimileri de karşı çıkıyor. Sizin düşünceniz nedir?

Tepki Skoru
0
Ben sesli harflerin verilebileceği , ama sessiz harflerin verilmemesi gerektiği düşüncesindeyim... Sesli harfler de verilemese de olur hatta... Çünkü çocuk anasınıfında temel matematik becerileri, çizgi çalışmaları gibi becerileri kazanıp, Sosyal uyumu sağlamış ve davranış geliştirmiş bir şekilde birinci sınıfa başlıyor daha ne olsun... Daha da ileri seviyeye çıkarsak bence 1. sınıfta çocuk sıkılır. Çok şey yapmaktansa sağlam ilerlemek daha iyi geliyor bana... Şahsi fikrimdir tabi :)

Tepki Skoru
0
Ben sesli harflerin verilebileceği , ama sessiz harflerin verilmemesi gerektiği düşüncesindeyim... Sesli harfler de verilemese de olur hatta... Çünkü çocuk anasınıfında temel matematik becerileri, çizgi çalışmaları gibi becerileri kazanıp, Sosyal uyumu sağlamış ve davranış geliştirmiş bir şekilde birinci sınıfa başlıyor daha ne olsun... Daha da ileri seviyeye çıkarsak bence 1. sınıfta çocuk sıkılır. Çok şey yapmaktansa sağlam ilerlemek daha iyi geliyor bana... Şahsi fikrimdir tabi :)
katılıyorum hocam ben vermiyorum açıkcası :)

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
sadece çizgi çalışması ve ses çalışması yaptırıyoruz öğretmenim. el yazsının ilk aşaması olan çizgileri veriyoruz.

Tepki Skoru
0
katılıyorum hocam ben vermiyorum açıkcası :)
Ben de sesleri vermiyorum. bazı arkadaşlar sesli sessiz verdiklerini söylüyorlar hatta bi çok kaynak kitapta da var çizgi çalışmaları mantığında ama bilemiyorum verilmemeli bence onları gören aile kendince öğretmeye kalkıyor........ :)

Ama şöyle birşey de var... Okulun konumu velilerin istekleri öğrencilerin performansı ... Zor işimiz wallaaa... :)

Tepki Skoru
0
:emot94: bende bi kere sesleri verecek oldum geçen yılki hoca veriyormuş söylediler benimkiler bende yapalım dedidm de ııı hhıı olmuyor baktım gördüm eski sisteme döndük dediğiniz gibi veli profili önemli hekesi idare etmek d zor aynı şekilde

Tepki Skoru
0
ben harfleri vermyrm öğretmenm,verlmesnde doğru bulmyrm,temel çizgi çalşmlrnda bazılrı var gbi..çocklr seslern yazlş ve söylenşlrni birnci sınıfta öğrenecekler zaten şu an kalemi doğru tutma,çizgilern üzerndn elini kaldrmdn gideblme daha önemli bence..rakmlar,kavramlar,basit arttrma ve eksltme çalışmaları,aynı sesle başlyn sözcklr,renkler,ve kazandrmaya çalştğmz davranşlr...yetmezmi dersnz ((:)

Tepki Skoru
0
valla hocam yine burda okdum sanırım zaten sesleride biz verirsek çocuk 1 e başladığında ne yapcak gibi bi durum oluyor :)

Tepki Skoru
0
Aslına bakarsanız ben de sessiz harflerin kesinlikle verilmemesinden yanayım vermeyi de düşünmüyorum.Ama sesli harflerden giriş yapılabilir diye düşünüyorum.Birde kullandığımız kaynakta da sesleri sırasıyla veriyor.Bir şekilde almak zorunda kalıyorsun.

Tepki Skoru
4
arkadaşlar lütfen bu öğretmen çok iyi çok şey yaptırıyor çok şey öğretiyor desinler diye mesleğimizi saptırmayınız !!!!!!!!!!!!!!!
o harfleri 100 e kadar veren harflerin hepsini yazılışını okunuşunu veren ''meslektaşlarıma'' soruyorum eğitim gördüğünüz hangi süreçte böyle bişey gördünüz lütfen söylermisiniz o arkadaşlar yoksa ''sınıf öğretmenliği'' mezunları mı ?????????Eğer öyle ise mesleğimizden ELİNİZİ ÇEKİNİZ.Çünkü bizim mesleğimiz ve sizinki çok farklı artık sizde bunun farkına varın........
Yapmayın mesleğimize öğrencilerimize sahip çıkalım bizim öğrencilerimize vereceğimiz 1-10 arası rakamlar-1-20 arası ritmik sayma- bazı harf sesleri-kavramlarımız-amaç-kazanımlarımız-özbakım becerileri sanırım okulöncesi öğretmenliği MEZUNLARI arkadaşlarım ne demek istediğimi anladı.
bu konular dışında eğitim vermeye çalışan meslektaşlarıma kesinlikle karşıyım MESLEĞİMİZİ SAPTIRMAYIN.çocuklarımız bunları öğretmeye zorlanırken hangi ara OYUN OYNUYOR !!!

Tepki Skoru
0
özlem hocam kesinlikle katılıyorum size ben 100 ekadar sayları veren 5 e er 5 er 10 ar 10ar yazdıran geriye saydırmalr yapan kendini götermeye çalışan arkadaşlar gördüm şok oldum hatta dedim sizn ögretmen uçmuş:))bend eçok çok karşıyım bunlara çocuklara beceri davranış sosyal uyum kazandırabildiysek ne mutlu bize.bend eçizgi çalışmaları yaptırıyorum sayılarıda dozunda veriyorum:))hemde drama yparak oyun oynayarak veriyorum öyle direkt bu 2 bu 1diye degil.en çokta çizgi çalışmalrına agırlık veriyorum bilmme dogrumu yapıyorum:)

Tepki Skoru
4
özlem hocam kesinlikle katılıyorum size ben 100 ekadar sayları veren 5 e er 5 er 10 ar 10ar yazdıran geriye saydırmalr yapan kendini götermeye çalışan arkadaşlar gördüm şok oldum hatta dedim sizn ögretmen uçmuş:))bend eçok çok karşıyım bunlara çocuklara beceri davranış sosyal uyum kazandırabildiysek ne mutlu bize.bend eçizgi çalışmaları yaptırıyorum sayılarıda dozunda veriyorum:))hemde drama yparak oyun oynayarak veriyorum öyle direkt bu 2 bu 1diye degil.en çokta çizgi çalışmalrına agırlık veriyorum bilmme dogrumu yapıyorum:)
teşekkür ederim hocam.bende 2. dönem çizgi çalışmalarına ağırlık verdim kalem tutmaya daha çok alışsınlar diye ama tabi dozunda ;)

Tepki Skoru
0
benim zümremde harfleri veriyor sinir oluyorum. anlamadığım müfettiş nasıl farketmemi ki..şeytan diyor şikayet et..

Tepki Skoru
0
benim uyguladığım plandada harf verilmiş ama ben okul öncesindeki çocuğa ses vermekten yana değilim. vermiyorumda. dediğiniz gibi kalem tutma çalışmaları yapıyorum ve matematik etkinliklerine önem veriyorum

Tepki Skoru
0
sevgili meslektaşlarım bende bir okulöncesi öğretmenliği mezunu olarak eğitimimim hiç bir aşamasında böyle bir şey görmedim hatta kesinlikle harf öğretmeyeceksiniz telkinleriyle mesleğe adım attım ve bir de ne göreyim ilk çalıştığım şehirde bütün öğretmenler bu çalışmaları yapıyor ama iş toplanıp bunun yanlışlığını konuşmaya gelince herkes itiraz ediyor ben gerçekten kimin ne yaptığını anlayamıyorum . Yaptığımız işin ne olduğunu ve neler yapmamız gerektiğini gerçekten bilelim ki kendimizi zorlayan insanları susturabilelim saygılarımla.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle